| | |

מתכון לעוגת דבש מדוביק מרשימה

מתכון לעוגת דבש יוצאת דופן, בנוסח רוסי, מרשימה, קלה והכי מפנקת לחג!
בהשראת: מריה גולד
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
עוגת דבש מדוביק

עוגת מדוביק דבש מושלמת – מתכון לעוגת דבש מהמטבח הרוסי. עוגה שהיא כל כולה שכבות עונג עם מראה מרשים וחגיגי ביותר!
בכל שנה, לקראת ראש השנה, אני מחפשת מתכונים מיוחדים שאוכל להכין לארוחת ערב החג. אחד המתכונים שמצאתי הוא מתכון לעוגת מדוביק, עוגת דבש בנוסח רוסי. מבין עוגות דבש שיצא לי להכין ולטעום, העוגה הזו הכי מיוחדת לטעמי – פשוט עוגה שעשויה משכבות עונג.

העוגה נראית מרשימה מאוד והמתכון קל ביותר להכנה. היא מורכבת משכבות בצק המבושל בדבש ושכבות קרם שמנת עשיר ומפנק. כל ביס מהעוגה הזו פשוט חגיגה מושלמת לראש השנה!

 

ספר המתכונים של מריה גולד

מתכון לעוגת דבש
צילום: מריה גולד

  

למה באמת כדאי לכם: מתכון לעוגת דבש מדוביק

  •  עוגת דבש מתכון קל וכיפי להכנה ולא מפריע את שאר ההכנות לחג!
  • עוגת דבש, מתכון בנוסח רוסי, שמשדרגת כל שולחן קינוחים!
  • עוגה מרשימה ומפנקת שגורפת מחמאות בכמות מטורפת!
  • מתכון לעוגת דבש ייחודית וטעימה כזו, שלא מוצאים כמוה במאפיות!

 

שורה תחתונה: ראש השנה הכי מיוחד כשיש מטעמים מיוחדים. המתכון הזה מיוחד ומומלץ ביותר!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

אז איך מכינים?

עוגת דבש מדוביק

מתכון לעוגת דבש מדוביק מרשימה

מתכון לעוגת דבש יוצאת דופן, בנוסח רוסי, מרשימה, קלה והכי מפנקת לחג!
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: מריה גולד

ציוד

כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 100 גרם דבש
  • 80 גרם סוכר
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כפית אבקת סודה
  • 2 ביצים L
  • קורט מלח
  • 300 גרם קמח

לקרם:

  • 170 גרם גבינת טבורוג או טוב טעם במרקם חלק
  • 70 גרם אבקת סוכר
  • 60 גרם דבש
  • 280 גרם שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • נשים בסיר את החמאה עם הסוכר והדבש, ואז נערבב ונביא לרתיחה. נוסיף גם כפית סודה ונערבב טוב, יעלה הרבה קצף אז כל הזמן נערבב במהירות, ואחרי דקה שתיים הצבע משתנה ונהיה כהה.
  • נוריד מהאש ונעביר לכלי אחר ונקרר מעט.
  • נטרוף 2 ביצים עם קורט מלח ולאט נמזוג לתוך התערובת של הדבש, תוך כדי ערבוב כל הזמן. אחרי זאת נוסיף את הקמח ונערבב את הכל למסה אחידה, היא יוצאת מאוד דביקה וזה בסדר.
  • נחמם תנור ל-180 מעלות ונעביר חצי מהמסה לתבנית עם נייר אפייה מעט משומנת, אפשר להשתמש בתבנית הגדולה הרגילה של התנור.
  • נשים טיפה שמן על הידיים ונשטח את הבצק לאורך כל התבנית בשכבה אחידה ודקה. נאפ למשך 7-8 דקות, עד שקיסם יוצא יבש, ואז מיד נוציא עם הנייר על השיש ונחתוך את הצדדים, ולאחר מכן מיד נעביר את שאר הבצק אותו הדבר ונאפה גם אותו.
  • בדרך כלל עושים 5 שכבות, אפשר לעשות יותר או פחות תלוי כמה גבוה רוצים שהעוגה תהיה, חותכים את העוגה לשכבות ומקררים לגמרי.
  • לקרם - מערבבים היטב את כל המרכיבים לקרם חלק בלי גושים. אם צריך להשתמש בבלנדר מוט שיצא קרם חלק.
  • על צלחת הגשה, נשים ממש מעט מהקרם ואז נתחיל להרכיב את השכבות - שכבת עוגה ואחריה שכבת קרם. את שאריות העוגה שחתכנו נפורר בבלנדר או עם הידיים ונקשט את העוגה מעל ומסביב.
  • שומרים בקירור מינימום שעתיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מתכון לעוגת דבש מדוביק
צילום: מריה גולד


שאלות נפוצות: מתכון לעוגת דבש מדוביק

5 שכבות – להשתמש באותה כמות מצרכים בכל שכבה?
כן בוודאי, המתכון זה בדיוק העוגה שרואים, אפשר לחתוך לכמות השכבות שאת רוצה, מלבן מרובע עגול מה שנוח לך, אני אפיתי פעמיים באותה התבנית, התבנית הרגילה של התנור פשוט לשטח טוב על כל התבנית שכבה דקה מאוד.
אחרי האפייה חותכים את הצורה?
מהמסה שיוצאת לך תחלקי את זה לשתיים, תאפי חלק אחד ואז את השני, לשטח טוב טוב על כל התבנית, אני השתמשתי התבנית הרגילה של התנור עצמו, ואז את פשוט חותכת לכמות השכבות הרצויה.
מתכון לעוגת דבש מדוביק
צילום: מריה גולד

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין דרך מבורכת יותר מלפתוח שנה חדשה מלהכין מתכונים מיוחדים ועשירי טעמים!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

.פוסט מקורי: עוגת מדוביק – מריה גולד

Similar Posts

2 Comments

  1. 5 stars
    תודה רבה על מתכון נהדר. אפיתי בשנה שעברה לפי ההוראות ויצאה עוגה נהדרת🍯🍯
    השנה אאפה כבר היום כי לאחר יומיים הייתה טעימה עוד יותר.

    1. היי דליה,
      שמחים מאוד שנהנית מהעוגה, ואת צודקת, היא באמת טעימה יותר אחרי יומיים!!
      שנה טובה לך ולמשפחתך 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?