| | | | | |

אורז פרסי עם תפוחי אדמה

עם תחתית זהובה וקריספית, וטעם משגע שאי אפשר לעמוד בפניו!
בהשראת: מאיה פפיסמדוב
ציון 4.67 על ידי 12 דירוגים
אורז פרסי מתכון, מתכון לאורז פרסי, אורז עם תפוחי אדמה

אורז פרסי עם תפוחי אדמה, תוספת מושלמת עם מראה חגיגי לכל מנה עיקרית, להגשה בסופי שבוע או סתם כשמתחשק לפנק את המשפחה.

תמיד נחמד יותר כשלצורת ההגשה של האוכל יש מראה חגיגי יותר. מתכון לאורז פרסי עם מראה חגיגי שכיף להגיש. אורז עם תפוחי אדמה קריספיים וטעימים שכל המשפחה תאכל בהנאה רבה!

אורז פרסי מתכון אורגינל מהמטבח הפרסי, מתכון קל ביותר לאורז עם תפוחי אדמה, בצורת הגשה מדליקה וחגיגית! כמה קל ככה טעים!

ספר המתכונים של מאיה פפיסמדוב

אורז פרסי מתכון, מתכון לאורז פרסי, אורז עם תפוחי אדמה
צילום: מאיה פפיסמדוב

למה באמת כדאי לכם: אורז פרסי עם תפוחי אדמה

  • תוספת מושלמת להגשה לצד כל מנה עיקרית בכל מועד!
  • מתכון קל ביותר שלוקח כלום זמן הכנה וכלום מאמץ!
  • מתכון אסלי מהמטבח הפרסי שאין לו תחרות!
  • יכול לעמוד בפני עצמו בתור מנה לצד סלט טעים!

 

שורה תחתונה: מתכון שמכינים בקלות שיא, עם צורת הגשה מדליקה שהופכת כל ארוחה רגילה לחגיגית!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

אז איך מכינים?
אורז פרסי עם תפוחי אדמה

אורז פרסי מתכון, מתכון לאורז פרסי, אורז עם תפוחי אדמה

אורז פרסי עם תפוחי אדמה

עם תחתית זהובה וקריספית, וטעם משגע שאי אפשר לעמוד בפניו!
ציון 4.67 על ידי 12 דירוגים
לדרג
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

סיר יציקה (קוטר 24)

המצרכים

לתחתית תפוחי האדמה:

  • 2 תפוחי אדמה אדומים (בגודל בינוני)
  • 3 כפות שמן קנולה
  • ½ כפית כורכום
  • ¼ כפית אבקת קארי
  • מלח (קורט )

שאר המצרכים:

  • ½2 כוסות אורז בסמטי (או פרסי)
  • 1 כף מלח (למי בישול האורז)
  • 2 כפות שמן קנולה
  • ½ כוס מים רותחים
  • ½ כפית מלח (לערבוב עם המים הרותחים)

אופן ההכנה

  • נרתיח כ-2 ליטר מים בסיר, ונוסיף להן את כך המלח עם האורז. נבשל למשך 8 דקות בערך (בישול חלקי) תוך כדי ערבוב מדי פעמים. לבסוף נסנן.
  • נוסיף לאורז כף שמן ונערבב.
  • כעת נחמם 3 כפות שמן בסיר יציקה (קוטר 24 ), ונניח בצפיפת את תפוחי האדמה (לאחר קילוף ופריסה לעובה של ס"מ). נטגן עד הזהבה משני הצדדים.
  • נפזר מעל תפוחי האדמה את הכורכום, אבקת קארי, וקורט מלח.
  • נוסיף מעל את האורז, ניישר ונהדק מעט, ואז נשהה על אש גבוהה עוד 2-3 דקות.
  • נערבב בחצי כוס מים רותחים חצי כפית מלח וכף שמן, ואז ליצוק בהדרגה מעל האורז.
  • נכסה את הסיר, ואז מבשלים על אש קטנה לעוד 30 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

אורז פרסי מתכון, מתכון לאורז פרסי, אורז עם תפוחי אדמה
צילום: מאיה פפיסמדוב

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מטוגן? אפוי? מוקרם? אין על תפו"א!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מאיה פפיסמדוב

Similar Posts

4 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?