| | | |

עוגת תפוזים רכה רכה

עוגה מדהימה וטעימה לשבת!
בהשראת: פרח גבסו
ציון 5 על ידי דירוג אחד
עוגת תפוזים רכה רכה

היכונו להתאהב, העוגה שעשתה כל כך הרבה רעש הגיעה בזמן לשבת.
עוגת תפוזים רכה ואוורירית בהכנה קלה ביותר, שאין דבר שהולך טוב יותר עם תה ממנה.
עוגת תפוזים ריחנית ועסיסית שתמלא לכם את הבית בניחוחות מגרים, במתכון קליל ופשוט שבקרוב תכינו קבוע כל סופ"ש, בתאבון!
 

מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

עוגת תפוזים רכה רכה
צילום: רחל עטיה 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

עוגת תפוזים רכה רכה

עוגת תפוזים רכה רכה

עוגה מדהימה וטעימה לשבת!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
כמות 1 עוגה
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמי לשתייה חמה
תבנית בנונית חד פעמית משומנת מעט ומרופדת בנייר אפיה משומן מעט.

המצרכים

  • 6 יחידות ביצים שלמות (גודל L)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כוס קוקוס
  • 2 כוסות קמח תופח

להכנת הסירופ:

  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • ½ כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • מחממים מראש תנור על 170 מעלות, ובינתיים מקציפים את הביצים עם מעט מלח במהירות גבוה, ואת הסוכר מוסיפים תוך כדי בהדרגתיות.
  • לאחר מכן מורידים את מהירות המיקסר למינימלית, ומתחילים להוסיף את כל החומרים הרטובים.
  • נשארים על אותה מהירות ומוסיפים תוך כדי את הקוקוס והמלח.
  • מכבים את המיקסר וממשיכים ביד, בעזרת לקקן מקפלים את הבלילה.
  • לאחר סיום הקיפול מניחים את הבלילה בתבנית ומכניסים לתנור למשך 45 דקות.
  • הכנת הסירופ:
  • מחממים את כל מצרכי הסירופ על הגז למשך 10 דקות, ממתינים שהעוגה תצונן ומברישים לאחר מכן את העוגה בסירופ ומקשטים מלמעלה אם רוצים בקוקוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת תפוזים רכה רכה


שאלות נפוצות: עוגת תפוזים

האם אפשר משהו אחר מלבד קוקוס או שזה לא יתאים לתערובת?
אפשר שוקולד צ׳יפס או אגוזי מלך קצוצים ואפשר לוותר.
מה זה תבנית בינונית? A4 ? ניתן באינגליש קייק גם?
נכון,או 2 אינגלישקיק.
כוס קוקוס בתוך העוגה?
נכון.
10 דק' הקצפה? לא הרבה זמן?
לא הרבה מאמי, על מהירות בנונית גבוה.
האם את שמה את הסירופ על העוגה רק מלמעלה או שהיא אמורה להירטב גם מבפנים?
בעוגת תפוזים מברישים רק מעל העוגה.
בקשר לתמצית וניל זה חייב כי אין לי יש לי רק סוכר וניל?
לא חייב.
למה העוגה הזאת מתפרקת שפורסים אותה יש לי מתכונים דומים אבל היא מתפרקת בפריסה?
אפיית יתר גורמת לעוגה להתייבש ולצאת במרקם פירורים חשוב לבדוק את זמן האפיה ולהוציא מיד.
האם הסירופ מבשלים אותו או שרק מערבבים אבקת סוכר ומיץ תפוזים ומברישים קצת מעל?
הסירופ מבושל.
האם ניתן להכין עוגה זו בתבנית הפלא ואם כן באיזה מעלות?
כן אפשר על 170 מעלות אפיה ,בהצלחה.
אפשר את העוגה הזאת בסיר עם חור ורגליות מס 26?
ברור.
מה יותר טוב להקציף שלמות, או להפריד בצים?
תמיד רצוי להפריד ביצים אומנם הדרך ארוכה אבל התוצאה בהחלט שווה.
ואיך בתבנית של ג'חנון? רגיל?
לשמן תבנית של ג'חנון ולאפות את העוגה.

מה חשבו הגולשים: עוגת תפוזים

  1. סגולה עמר:
    "יאמי נחטפת. תודה, שבת שלום"
  2. אלה ליבוביץ:
    "מתכון מושלם תודה"
  3. זהבה ואנונו:
    "באמת מושלמת עוגה נהדרת"
  4. יעל חתוכה:
    "גם המתכון הזה ניצח אצלי השבת ובגדול, עוגה קלה להכנה ונטרפה במהירות, הדבר היחידי שחסר במתכון זה להכפיל כמויות לשתי תבניות!"
  5. אסתי שריקי:
    "תודה על מתכון נהדר הכנתי ויצא מעולה"
  6. לילי צדקה:
    "הכנתי את עוגת התפוזים עם הקוקוס שפרסמת והוספתי בפנים גם פיצפוצי שוקולד. חילקתי את זה בתבניות מוארכות כי עשיתי כמות וחצי ושולחת לבנותי מהעוגה לשבת . תודה רבה"
  7. שקד גואטה:
    "הכנתי את העוגה הזאת לשבת כולם עפוו עליה תודה רבה רבה לך את אלופה"
עוגת תפוזים רכה רכה
צילום: סגולה עמר
 
עוגת תפוזים רכה רכה
צילום: אלה ליבוביץ
 
עוגת תפוזים רכה רכה
צילום: לילי צדקה
עוגת תפוזים רכה רכה
צילום: אפרת ברזילי

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף עוגות מדהימות אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

2 Comments

    1. Hi Vivian, a measuring cup is 240 ml, a disposable hot drink cup is 200 ml on average, and the cold drink transparent disposable plastic cup is 180 ml.
      200 ml would be 6.7 ounces, hope it was helpful, good luck!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?