| | |

שבלול שמרים שוקולד

עם בצק מדופדף וטעם מהמם!
בהשראת: פרח גבסו
עדיין אין דירוגים
שבלול שמרים שוקולד
המאפה הכי מתאים לשבתות החורפיים בא לכבב אצלכם במטבח עם בצק מדופדף וטעם שישאיר אותכם המומים!
שבלול שמרים שוקולד – מאפה שמרים מהמון המון שכבות של עונג מבצק חלומי המרודד דק דק עם מלית שוקולד מושחתת ומענגת בטירוף!
והכי טוב שאפשר להקפיא ואז לחמם על הפלטה מתי שמתחשק לקבלת פינוק מופלא עם ארומה וטעמים מושלמים!

מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

שבלול שמרים שוקולד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

שבלול שמרים שוקולד

שבלול שמרים שוקולד

עם בצק מדופדף וטעם מהמם!
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • ½ קילוגרם קמח (3 וחצי כוסות)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 100 גרם מחמאה / חמאה / חצי כוס שמן
  • 2 ביצים (קטנות)
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים פושרים (אולי קצת יותר)
  • מעט מלח

למלית:

  • 3 כפות קקאו (מנופה)
  • 6 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף נס קפה
  • שמן (לפי הצורך)

לסירופ:

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • מעט תמצית וניל
  • 1 פלח לימון
  • 1 ביצה (טרופה, להברשה)

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נטרוף את השמרים עם רבע כוס מים פושרים ונשים אותם להתססה למשך עשר דקות.
  • להוסיף את שאר המצרכים פרט למחמאה ולשים היטב.
  • להוסיף את המחמאה כקוביות קטנות ונמשיך ללוש. הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר.
  • נתפיח לשעה.
  • בינתיים נערבב את מצרכי המלית ונוסיף כל פעם מעט שמן עד שמקבלים מרקם משחתי.
  • אחרי ההתפחה נחלק את הבצק ל-6 כדורים, ניקח כדור ראשון, נקמח מעט את משטח העבודה, ואז נרדד לעלה.
  • נמרח מהמלית ואז נניח עלה נוסף, ואז שוב נמרח מהמלית ושוב נניח עלה של בצק. ככה נכין את כל הבצק, כך שהחלק העליון נשאר רק בצק ללא המלית.
  • כעת נרדד את כל העלים לעלה דק, ואז נמרח שוב מהמלית.
  • נגלגל לרול אחד ארוך, ונחצה אותו לחצי. נכניס למקפיא לחצי שעה (רצוי עטוף בנייר אפיה).
  • בזמן שהבצק במקפיא - נרתיח את מצרכי הסירופ עד להסמכה.
  • כשהבצק קפוא, נפרוס לשבלולים ונניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
  • נתפיח שוב עד להכפלת הנפח.
  • נחמם תנור על 180 מעלות אפיה בתכנית טורבו, נבריש בביצה טרופה ונשים לאפייה לעשרים וחמש דקות.
  • אחרי האפיה נבריש מייד מהסירופ.
  • ניתן למרוח כל ממרח שוקולד שאוהבים. כמו כן, המאפים מושלמים אחרי ההקפאה ומחוממים על פלטת שבת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שבלול שמרים שוקולד


שאלות נפוצות: שבלול שמרים שוקולד 

למה חוצים את הרולדה?
הרולדה ארוכה בשביל מדף במקפיא.
אם אני רוצה להמיר את השוקולד במילוי קינמון מה עושים ואם זה הולך עם הבצק?
אפשר אז להכין שבלולי קינמון וזה כבר מתכון אחר באותו בצק.
האם אפשר עם קמח כוסמין 80?
לא מומלץ.
כמה שבלולים יוצאים מחצי קילו קמח?
תלוי בעובי שפורסים את השבלולים, לי יצאו 15 שבלולים.
למה לשים את הבצק במקפיא האם השבלולים לא צריכים לתפוח קצת?
על מנת לקבל פריסה יפה ולא מרוחה אני ממליצה להקפיא את הבצק ואז להתפיח שוב אחרי הפריסה.

שבלול שמרים שוקולד


מה חושבים על: שבלול שמרים שוקולד

    1. אלי וגולדי פוקס:
      "יצא מושלם!"
    2. רות מלכה:
      "תודה רבה על המתכון יצא מושלם"
שבלול שמרים שוקולד
צילום: רות מלכה
 
שבלול שמרים שוקולד
צילום: אלי וגולדי פוקס

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!.

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

 
פוסט מקורי: שמרים שוקולד – פרח גבסו

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?