| | | |

עוגת תפוחים קלה

בניחוח חמאה וקינמון משגע!
בהשראת: ישראלה אזולאי
ציון 4.36 על ידי 17 דירוגים
עוגת תפוחים וקינמון

כשמחפשים עוגה קלה ומרגיעה לתענוג שווה בסוף השבוע, עוגת תפוחים היא תמיד התשובה!

עוגת תפוחים קלה ומשגעת בניחוח חמאה וקינמון עם זיגוג סירופ משמש מתוק מעל.

עוגה גבוהה ויפהפיה שמכינים בקלי קלות, שווה כל שנייה של השקעה. חובה לנסות לפחות פעם אחת!

 

ספר המתכונים של ישראלה אזולאי

עוגת תפוחים
צילום: ישראלה אזולאי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 

עוגת תפוחים וקינמון

עוגת תפוחים קלה

בניחוח חמאה וקינמון משגע!
ציון 4.36 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית: קוטר 26

המצרכים

  • 2 ביצים שלמות
  • 110 מ"ל יוגורט טבעי (יש גביעים של 150 מ"ל, להפחית מהם כ- 2 כפות)
  • 8 כפות קמח
  • 8 כפות סוכר
  • 100 מ"ל שמן (חצי כוס בערך)
  • קורט מלח
  • 1 כפית חומץ
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל

לתערובת התפוחים:

  • 2 תפוחי עץ (בצבע בורדו קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
  • 1.5 כפות סוכר
  • חצי כפית קינמון
  • 1 כף גדושה בחמאה

אופן ההכנה

  • נשים במחבת את התפוחים עם כף וחצי סוכר, חצי כפית קינמון וכף מלאה חמאה. נחמם על הגז, תוך כדי ערבוב תמידי עם כף עץ, עד לקרמול התפוחים (דקות מעטות), ואז נקרר.
  • נחמם תנור על 180 מעלות בתוכנית אפייה רגילה.
  • מביאים קערה ושמים בה 2 ביצים, סוכר, סוכר וניל, מעט מלח, ואז נטרוף טוב טוב עם מטרפה ידנית. נוסיף את השמן בזילוף איטי, תוך כדי טריפה.
  • לאחר מכן מוסיפים את היוגורט וטורפים. אחרי כן מסננים את הקמח ואבקת אפייה לתוך הבלילה, וטורפים לבלילה קרמית. לבסוף מוסיפים כפית חומץ וטורפים.
  • את התבנית משמנים עם חמאה ומפדרים עם מעט קמח, יוצקים לתוכה את הבלילה הקרמית ומיישרים.
  • מעל מפזרים את התפוחים המקורמלים, וביניהם מפזרים מעט צימוקים ושקדים פרוסים דק.
  • מכניסים לאפייה עד שמתקבל צבע יפה ושיפוד שננעץ באמצע יוצא נקי.
  • בינתיים, מחממים בכוס במיקרו מעט ריבת משמשים עם ממש מעט מים ומערבבים.
  • כשהעוגה מוכנה לוקחים מברשת וישר מורחים מעל את הזיגוג שהכנו מריבת המשמש.

הערות וטיפים

לתבנית להשתמש בתבנית קוטר 26 לא מתפרקת ולא גבוהה, כמו תבנית לקיש מסולסלת לפשטידות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת תפוח וקינמון

האם אפשר להמיר לפרווה?
כן, פשוט לשים שמן במקום. אבל מאבדים ככה את הטעם של החמאה. העוגה תצא טעימה בכל מקרה.

מה חושבים על: עוגת תפוח וקינמון

    1. גילה עדי:
      "עשיתי את העוגה שלך שיתפתי אותה. יצאה נהדרת!"
עוגת תפוחים
צילום: ישראלה אזולאי
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת תפוחים בנינוח חמאה וקינמון משגע

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות פירות אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

פוסט מקורי: ישראלה אזולאי

Similar Posts

4 Comments

  1. מעולה!!! עשיתי אותה פרווה! במקום יוגורט שמתי מיץ תפוחים בכמות של 100 מל והוספתי קצת קמח. ושמתי נטורינה במקום חמאה. יצאה חלום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?