| |

מתכון לפיצה ביתית

תוצאה מדהימה בהכנה קלה!
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
פיצה
כולם יודעים שאין כמו פיצה של בית! במיוחד כשמכינים אותה בקלות ובטעם שכל סבתא איטלקייה הייתה מתגאה בו!
מתכון לפיצה ביתית טעימה ברמות וקוצרת מחמאות, עם רוטב מטריף המשתדך עם בצק חלומי, עם המון המון גבינה נמסה ותוספות מפנקות.
מכינים במתכון פשוט ונוח לעבודה, ומקבלים תוצאה מדהימה עם ריח משגע שמעורר את כל השכונה מסביבכם!

מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

 מתכון לפיצה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

 

פיצה

מתכון לפיצה ביתית

תוצאה מדהימה בהכנה קלה!
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

המצרכים

לבצק:

  • 1 כוס מים פושרים.
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 קילו קמח של פיצה או פוקצ'ה מסדרת הקמחים של סוגת.
  • 2 כפות סוכר
  • ½ חצי כוס שמן זית
  • 1 ½ כוסות מים פושרים (בנוסף לקודמים)
  • 1 כף מלח.

לרוטב:

  • 3 כפות שמן
  • 1 כף מלאה שום כתוש
  • 2 קופסאות של רסק עגבניות (260 גרם כל קופסה)
  • 2 כפות אורגנו יבש
  • מעט סוכר

לתוספות של בית:

  • 3 עגבניות גדולות
  • 3 בצלים סגולים
  • לתוספות קנויות:
  • 500 גרם גבינת מוצרלה או צהובה מגורדת.
  • זיתים פרוסים.
  • פטריות פרוסות.

לפני האפיה:

  • אורגנו.
  • שמן זית.
  • שומשום.

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר מערבבים את השמרים עם כוס מים פושרים, ממתינים לתסיסה של עשר דקות ואז מוסיפים את שאר המצרכים וחצי מכמות השמן.
  • מתחילים לישה טובה של עשר דקות ולקראת הסוף מוסיפים את שארית השמן.
  • שמים להתפחה למשך שעה.
  • בזמן שהבצק בהתפחה, מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים קלות את השום, מוסיפים גם רסק עגבניות,
  • אורגנו, וסוכר. מערבבים מעט ומורידים מהגז.
  • תוספות של בית - מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, חותכים את העגבניות והבצלים לפרוסות ומניחים בתבנית, מפזרים גם אורגנו עם שמן זית ומעט מלח.
  • מכניסים לתנור על צליה של 200 מעלות לעשרים דקות, ואז מצננים ומניחים בצד.
  • כעת מסדרים את התוספות כולל הגבינה צהובה או מוצרלה. ועוברים להרכבת הפיצה.
  • אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו ל-3 כדורים שווים (אפשר לחלק ליותר תלוי בגודל שרוצים), ומרפדים 3 תבניות תנור בנייר אפיה.
  • מרדדים כל כדור לעלה בעובי ס"מ ומסדרים לצורה עגולה
  • מעבירים כל עלה בצק לתבנית ומורחים מהרוטב בנדיבות, לאחר מכן מפזרים בנדיבות מהגבינה צהובה ומפזרים תוספות כולל תוספות של בית ואורגנו.
  • מסדרים כך 3 פיצות גדולות בתבניות.
  • מתפיחים שוב לחצי שעה, ואז אחרי ההתפחה יוצקים שמן זית על כל פיצה
  • מברישים בדפנות מעט שמן זית ומפזרים מעט שומשום.
  • מחממים תנור על 200 מעלות טורבו ואופים למשך עשרים דקות או עד להשחמה יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון לפיצה


שאלות נפוצות: מתכון לפיצה 

אפשר להחליף את הקמח לקמח כוסמין?
כן אפשר, רצוי להוסיף את כמות הנוזלים בהדרגה.
האם יש דרך שהפיצה תצא יותר דקה? להוריד שמרים?
רצוי לרדד את הבצק על מנת לקבל פיצה דקה יותר, וגם לחלק ליותר כדורים (4).
אפשר לעשות את הבצק ידני?
אפשר, נכון זה קצת מעייף ולכן רצוי ללוש בהפסקות קצרות למשך עשר דקות.
אפשר עם קמח לבן רגיל?
אפשר.

מה חושבים על: מתכון לפיצה

    1. נירית משרקי:
      "הכנו הערב, יצא מושלם!"
    2. קורן גן חיים:
      "פיצה ״האט״ מושלמת!"
מתכון לפיצה
צילום: נירית משרקי
 
מתכון לפיצה
צילום: קרן גן חיים

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!.

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

פוסט מקורי: פיצה ביתית – פרח גבסו

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?