| | |

רולדה ריבת חלב מדהימה

רולדת ריבת חלב עם קצפת, קינוח נוסטלגי, מרשים וטעים שמכינים בקלות!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.48 על ידי 17 דירוגים
רולדה ריבת חלב

מתכון לרולדת ריבת חלב מדהימה! רולדה מרשימה למראה וטעם משגע שישאיר את כל האורחים בשוק!

אין כמו מתכונים נוסטלגיים ואחת העוגות הכי הנוסטלגיות שיש היא עוגת ריבת חלב, בצורה רולדה, בשילוב קצפת עשירה ונגיעות קוקוס! אז כדי שהחוויה הנוסטלגית שלכם תהיה מיטבית ומפנקת, בדיוק כפי שאתם זוכרים, דאגנו לכם למתכון שישאיר את האורחים ללא מילים מרוב התפעלות!

מתכון קל ביותר להכנת רולדה ריבת חלב וקרם קצפת, שכל ביס ממנה פינוק בלתי מוסבר! מתכון שמכינים בלי מאמץ וניתן להתאים אותו לפי צורך וחשק: רולדת ריבת חלב עם קקאו, להחליף את ריבת החלב בכל ממרח שמתחשק, ניתן להכין פרווה ואפשר להכין ללא גלוטן! כך או כך – תקבלו עוגה מרשימה למראה וטעימה ברמות!

רולדה ריבת חלב
צילום: מלי מאירוב

 

למה באמת כדאי לכם: עוגת רולדה

  • אפשר להכין רולדה חומה עם קקאו במקום אינסטנט פודינג!
  • ניתן להכין עם נוטלה, ריבה רגילה או כל ממרח אחר שמתחשק!
  • אפשר להכין את הרולדה גם פרווה ולהגיש לאחר ארוחה בשרית!
  • ניתן להכין עם קמח ללא גלוטן ולקבל אותה תוצאה מדהימה!

שורה תחתונה: הוא אוכל נוסטלגי הוא חוויה שאין שנייה לה. המתכון הזה הוא הנוסטלגיה במיטבה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? 

 

רולדה ריבת חלב

רולדה ריבת חלב מדהימה

רולדת ריבת חלב עם קצפת, קינוח נוסטלגי, מרשים וטעים שמכינים בקלות!
ציון 4.48 על ידי 17 דירוגים
לדרג
כמות 1 רולדה
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מיקסר
תבנית לתנור
כוס חד פעמית לשתיה חמה

המצרכים

  • 5 חלבונים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 5 חלמונים
  • 3 כפות שמן
  • ½ כוס קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל ( או 2 כפות קקאו לרולדה חומה)

להכנת הקצפת:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות סוכר
  • ½ כוס חלב

אופן ההכנה

  • תחילה מקציפים את החלבונים במהירות גבוה.
  • מוסיפים לקצף את הסוכר והסוכר וניל וממשיכים להקציף.
  • מנמיכים מהירות ומוסיפים את החלמונים והשמן ומערבלים.
  • לאחר מכן מוסיפים קמח, אבקת אפיה ואינסטנט פודינג, ומעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת ומשומנת.
  • מניחים את התבנית בתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים בערך 10 דקות.
  • לאחר מכן מוציאים מהתנור ומגלגלים לרולדה עם הנייר (לגלגל עם הנייר אפייה עצמו), ומכסים במגבת לחצי שעה.

הכנת הקצפת:

  • מקציפים את כל חומרי הקצפת לקצף אחיד וחזק, פותחים את הרולדה, מורחים ריבת חלב, ושכבת קצפת.
  • שוב מגלגלים את הרולדה ומורחים קצפת מבחוץ, ומתחילים לקשט את העוגה בריבת חלב וכל מה שאתם אוהבים.

הערות וטיפים

  • לרולדה חומה מוסיפים 2 כפות קקאו במקום האינסטנט פודינג בתערובת הרולדה עצמה.
  • אפשר למרוח נוטלה או ממרח אחר או ריבה רגילה או אפילו בלי כלום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: רולדת ריבת חלב

אמרו לי כשמוציאים רולדה מהתנור צריך להרטיב מגבת ואז לגלגל את הרולדה עליה, האם זה חובה או שמה שאמרת מספיק?
חובה לגלגל, אבל לא חובה מגבת.
האם לשים את הקצפת רק שהבצק מתקרר?
מכסים לחצי שעה.
איך אפשר לעשות מילוי פרווה?
בלי חלב ועם שמנת צמחית.
לגלגל איך שזה יוצא מהתנור ולהשאיר אותו מגולגל עטוף במגבת?
לגלגל עם הנייר ולהניח מגבת על זה.
האם יש אפשרות לעשות את המתכון עם קמח ללא גלוטן ותהיה אותה תוצאה מדהימה?
כן בטח.

 


הבמה כולה שלכם:

רולדת ריבת חלב

רולדה ריבת חלב
צילום: מירב ארנון שרון

"מושששש!"
מירב ארנון שרון

עוגת רולדה
צילום: עדית כהן

"גם אני לא יכולתי לעמוד בפיתוי.. יצא פצצה!"
עדית כהן

רולדה ריבת חלב
צילום: תמי ליזמי

"עוגה מעלפת!"
תמי ליזמי


רק עוד דבר אחד אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

10 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?