מתכון לרולדת ריבת חלב מדהימה ביופיה ולא פחות בטעמה.
אחת העוגות הכי הנוסטלגיות שיש, עוגת ריבת חלב בצורה רולדה עם שילוב מסקרן של קצפת עשירה וקוקוס מפנק מעל הכל.
קצת השקעה ויש לכם עוגה מדהימה לשבת שתפיל את האורחים שלכם מהכיסא, מומלץ בחום!
מתכון באדיבות: מלי מאירוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
המצרכים
- 5 חלבונים
- ½ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 5 חלמונים
- 3 כפות שמן
- ½ כוס קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל ( או 2 כפות קקאו לרולדה חומה)
להכנת הקצפת:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 4 כפות אינסטנט וניל
- 4 כפות סוכר
- ½ כוס חלב
אופן ההכנה
- תחילה מקציפים את החלבונים במהירות גבוה.
- מוסיפים לקצף את הסוכר והסוכר וניל וממשיכים להקציף.
- מנמיכים מהירות ומוסיפים את החלמונים והשמן ומערבלים.
- לאחר מכן מוסיפים קמח, אבקת אפיה ואינסטנט פודינג, ומעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת ומשומנת.
- מניחים את התבנית בתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים בערך 10 דקות.
- לאחר מכן מוציאים מהתנור ומגלגלים לרולדה עם הנייר (לגלגל עם הנייר אפייה עצמו), ומכסים במגבת לחצי שעה.
הכנת הקצפת:
- מקציפים את כל חומרי הקצפת לקצף אחיד וחזק, פותחים את הרולדה, מורחים ריבת חלב, ושכבת קצפת.
- שוב מגלגלים את הרולדה ומורחים קצפת מבחוץ, ומתחילים לקשט את העוגה בריבת חלב וכל מה שאתם אוהבים.
הערות וטיפים
- לרולדה חומה מוסיפים 2 כפות קקאו במקום האינסטנט פודינג בתערובת הרולדה עצמה.
- אפשר למרוח נוטלה או ממרח אחר או ריבה רגילה או אפילו בלי כלום.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.

שאלות נפוצות: עוגת ריבת חלב
אמרו לי כשמוציאים רולדה מהתנור צריך להרטיב מגבת ואז לגלגל את הרולדה עליה, האם זה חובה או שמה שאמרת מספיק? חובה לגלגל, אבל לא חובה מגבת. |
האם לשים את הקצפת רק שהבצק מתקרר? מכסים לחצי שעה. |
איך אפשר לעשות מילוי פרווה? בלי חלב ועם שמנת צמחית. |
לגלגל איך שזה יוצא מהתנור ולהשאיר אותו מגולגל עטוף במגבת? לגלגל עם הנייר ולהניח מגבת על זה. |
בעניין הגלגול. רשמת לגלגל עם הנייר אפייה בפנים. איך נחלץ אותו? שפותחים הוא יוצא. |
האם יש אפשרות לעשות את המתכון עם קמח ללא גלוטן ותהיה אותה תוצאה מדהימה? כן בטח. |
מה אפשר לשים במקום ריבת חלב? אפשר גם בלי כלום. |
כמה רולדות יוצא? אחת. |
המגבת צריכה להיות לחה? לא. |
מה הגודל שצריך לביצים? לארג או מדיום לא משנה. |
אפיה בתבנית רגילה של התנור? ושיהיה בגובה התבנית? כן גודל התבנית של התנור. |
מה חושבים על: עוגת ריבת חלב
-
- עופרה בוהדנה:
“מפחיד כמה שהיא טעימה”
- זיו באבאי:
“גם אני הכנתי” - רויטל אלבז:
“עוגה אליפות גם אני הכנתי לא הספקתי לצלם כי הכל חוסל” - עדית כהן:
“גם אני לא יכולתי לעמוד בפיתוי.. יצא פצצה” - תמי ליזמי:
“עוגה מעלפת” - רוזה מנשירוב:
“גם אני ההכנתי”
- עופרה בוהדנה:





הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: עוגת ריבת חלב רולדה – מלי מאירוב
אשמח בבקשה לדעת מה כוס המדידה שלך, האם קרה? חמה?
כוס חד פעמית לשתייה חמה, בהצלחה!
כמה זמן בתנור?
היי לרה, אופים בערך 10 דקות. בתיאבון ובהצלחה!
פעם ראשונה שאני מכינה עוגת רולדה ולמרות החשש יצא מושלם וטעים.
נראה מדהים רות שמחים שאהבת! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup