| | |

רביולי ברוטב שמנת פטריות עם בטטה

תבשיל מושלם וקל להכנה שכל בשלן חובבן יכול להכין לארוחת צהריים מלאה ומזינה.
בהשראת: מירב דהן
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
רביולי בטה ברוטב שמנת

רביולי בטטה ברוטב שמנת פטריות עם ערמונים, מנת שף איטלקית עכשיו אצלכם במטבח! מתכון קל להכנה ויש גם תמונות להמחשת השלבים.

אחת המנות המשגעות שיש ושאני תמיד מחפשת במסעדות היא מנת רביולי ברוטב שמנת. זו מנה ששילוב הטעמים בה פשוט אגדי וכל ביס פינוק אמיתי! אז מאחר שאני אוהבת מאוד את המנה הזו מצאתי מתכון מושלם להכנה בבית!

קבלו מתכון להכנת רביולי בטטה עם ערמונים ויותר לא צריך לצאת למסעדה במיוחד כדי לאכול את המנה הזו! כל כך טעימה שלא תאמינו שאתם הכנתם ולא איזה שף איטלקי. מתכון פשוט ביותר ומומלץ!

ספר המתכונים של מירב דהן

 

רביולי ברוטב שמנת פטריות
צילום: מירב דהן

למה באמת כדאי לכם:

  • מתכון קל להכנת רביולי ויש גם תמונות להמחשת השלבים!
  • רביולי ברוטב שמנת טעים ממש כמו במסעדות ואולי אפילו יותר!
  • מנה משובחת להגשה כשרוצים לפנק ולהרשים את האורחים!
  • מנה עשירה ומזינה בשילוב טעמים מנצח של בטטה, פטריות וערמונים!

 

שורה תחתונה: בימים קרים שמתחשק לאכול במסעדה, אבל לא מתחשק לצאת, מכינים רביולי ברוטב שמנת!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

רביולי בטטה
צילום: מירב דהן
רביולי ברוטב שמנת
צילום: מירב דהן
רביולי בטה ברוטב שמנת
צילום: מירב דהן
רביולי בטה ברוטב שמנת

רביולי ברוטב שמנת פטריות עם בטטה

תבשיל מושלם וקל להכנה שכל בשלן חובבן יכול להכין לארוחת צהריים מלאה ומזינה.
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: מירב דהן

ציוד

כוס חד פעמית חמה
סיר בישול בינוני
מחבת בינונית

המצרכים

  • 2 כוסות קמח פסטה דורום
  • 2 ביצים (L)
  • 3 בטטות (קלופות וחתוכות לחצי)
  • 2 כפות חמאה
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • אגוז מוסקט (מעט )
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 1 שן שום ( קצוצה)
  • 1 קופסה פטריות (400 גרם)
  • 1 מיכל שמנת לבישול (250 מ"ל)
  • 1 כף מרק פטריות
  • 1 שקית ערמונים (בוואקום - 100 גרם)

אופן ההכנה

  • שופכים על שישי נקי את הקמח ויוצרים גומה, ואז בעדינות שוברים ביצים בגומה.
  • לאט לאט עם מזלג מתחילים לערבב ומוסיפים מהצדדים את הקמח, ממשיכים ללוש ביד עד שמקבלים בצק אחיד ולא דביק.
  • מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, ומכניסים לשקית ולמקרר לחצי שעה.
  • בינתיים מכינים תערובת של הבטטה - לוקחים את הבטטות החתוכות וקלופות ומבשלים אותם עד לריכוך.
  • אחרי זאת מועכים ומוסיפים 2 כפות חמאה, מלח, פלפל שחור, ומעט מאגוז המוסקט.
  • כעת מרדדים את הבצק לעלה דק וארוך (אפשר לפתוח במכונת פסטה), ומניחים במרווחים את הבטטה בערך כפית.
  • את החלק השני של הבצק מורחים בביצה ומניחים בעדינות על העלה עם המילוי, ואז מהדקים עם האצבעות ומוציאים אוויר. לאחר מכן קורצים עם קורצן עיגולים ומהדקים מעט עם האצבעות.
  • מרתיחים מים חמים עם כפית מלח.
  • כשהמים רותחים מכניסים את כל הרביולי המוכנים ומחכים 4-5 דקות.

הכנת הרוטב:

  • מטגנים עם שמן זית בצל אחד קצוץ ושן שום קצוצה ומערבבים, ואז מוסיפים קופסת פטריות .
  • נערבב ונוסיף שמנת לבישול, מלח, פלפל שחור, כף מרק בטעם פטריות, ומעט אגוז מוסקט. מערבבים היטב עד שמסמיך מעט.
  • מוציאים לקערה ושופכים את התערובת שמנת ומוסיפים 1 שקית וואקום של ערמונים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: רביולי ברוטב שמנת

איזה קמח השתמשת? של איזה חברה?
קמח דורום לפסטה של חברת טחנות ישראליות, כמו זה שבתמונה כאן.
מה עושים עם שאריות הבצק שנשארות אחרי שקורצים את העיגולים?
מנסים כמה שאפשר לקרוץ צמוד ואת השאריות לזרוק, לא ניתן להשתמש בהם שוב.
אפשר להקפיא את הרביולי לאחר מילוי ולבשל במועד אחר?
לאחר שסיימת להכין. תניחי את הרביולי על מגש ותקמחי טוב מלמעלה ומלמטה שלא ידבקו, עוטפים את המגש בניילון ומכניסים למקפיא. לאחר שהם קפואים ניתן להעביר לשקית או קופסא ולהשאירם בהקפאה עד לשבועיים. חשוב להקפיא לפני שמכניסים לשקית, אחרת הם יידבקו אחד לשני ולא ניתן יהיה להפרידם.
עשית עם מכשיר לפסטה? כלומר הכלי שמרדד את הבצק דק דק?
כן עשיתי עם המכונה זה הכי מומלץ לבצק פסטה אבל אולי אם תחלקי לכדורים יותר קטנים את הבצק תצליחי לרדד דק.
לא צריך מים בבצק?
לא צריך אבל כל פעם תוסיפי מעט מהקמח עד שנהיה בצק אחיד קצת קשה אבל לא יותר מדי.

 

רביולי בטטה
צילום: מירב דהן

רק עוד דבר אחד אחרון!

שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

4 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?