|

עוגת שכבות נס קפה

עוגה טעימה ויפה שתשדרג לכם את חווית הקפה
בהשראת: נורית גיספן
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
עוגת שכבות נס קפה

מתכון לעוגת שכבות נס קפה מדהימה שתשאיר אתכם פיעורי פה.
חיפשתם עוגה טובה ביחד עם הקפה? אז הנה עוגה שהקפה בה כבר בפנים.
עוגה טעימה ומדהימה ממתכון בן 40 שנים שאף פעם לא מפספס.
שדרגו את חווית הקפה שלכם עם העוגה המושלמת הזו.
נסו פעם אחת וראו בעצמכם איך לא תפסיקו להכין.
מתכון באדיבות: נורית גיספן

ספר המתכונים של נורית גיספן

עוגת שכבות קפה מרנג

 

תנו לאחרים הזדמנות לדעת מה אתם חושבים על המתכון

דרגו את המתכון כאן

 

עוגת שכבות נס קפה

עוגת שכבות נס קפה

עוגה טעימה ויפה שתשדרג לכם את חווית הקפה
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
כמות 1 עוגה
זמן הכנה: 20 minutes
באדיבות: נורית גיספן

ציוד

תבנית הכי גדולה של תנור או תבנית חד פעמי הכי גדולה
מיקסר

המצרכים

להכנת הבצק:

  • 4 כוסות קמח רגיל
  • 5 חלמונים L
  • 200 גרם מרגרינה /חמאה אפשר חצי חצי
  • 25 גרם שמרים טריים /8  גרם שמרים יבשים (כף לא גדושה)
  • 6 כפות סוכר
  • ½ כוס מים בערך (לא לשפוך הכל)
  • 1 קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל

להכנת המלית:

  • 5 חלבונים L
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות אבקת נס קפה
  • 3-4 כפות אינסטנד פודינג וניל
  • 1 חופן שוקולד צ'יפס

לקישוט:

  • ½ כוס אבקת סוכר

תוספות לשדרוג:

  • 1 כף קקאו
  • 2-3 כפות ממרח תמרים , קינמון

אופן ההכנה

  • מניחים את כל חומרי הבצק במיקסר, ומוסיפים מים תוך כדי ערבוב עד לאיחוד הבצק, לאחר מכן מאחדים את הבצק ושומרים כשעה במקרר.

הכנת המלית:

  • מחממים תנור מראש ל180 מעלות, תוך כדי מקציפים את החלבונים, ומוסיפים סוכר לאט לאט עד לקבלת קצף אחיד ויציב.
  • ממשיכים בערבוב ומוסיפים את האינסטנט פודינג בהדרגתיות (כף אחת כל פעם).
  • עכשיו מנמיכים את המהירות, ומוסיפים את אבקת הנס קפה גם בהדרגתיות, (למעוניינים להוסיף ממרח תמרים או כל תוספת אחרת, זה הזמן)
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל4 חתיכות (החזירו את שאר החתיכות במקרר עד שיגיע תורם).
  • מרדדים את הבצק עד לגודל התבנית המשומנת, לוקחים שליש מכמות המלית ומורחים בנדיבות על עלה הבצק הראשון, ולאחר מכן מפזרים שוקולד צ'יפס על המלית.
  • ממשיכים כך עם שאר שכבות הבצק, ואז מניחים את שכבת הבצק האחרונה למעלה כשהיא מחוררת בצורה יפה.
  • מורידים את חום התנור ל175 ומכניסים את העוגה לאפיה כ45 דקות, לאחר מכן מוציאים את העוגה ומצננים היטב.
  • חותכים את העוגה לצורות הרצויות, מפזרים אבקת סוכר ונהנים.

הערות וטיפים

  • חשוב- כאשר מניחים עלה יש לחורר את הבצק בעזרת מזלג או סכין כדי שהאוויר יצא באפיה .
ולא, העוגה תתנפח ותאבד צורה.. ותתמלא באוויר בפנים.
  • במידה והעוגה משחימה בתנור לפני הזמן, שימו תבנית או נייר כסף לכיסוי החלק העליון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת שכבות קפה מרנג

מה חושבים על: עוגת שכבות קפה

  1. ריקי זרקו בנבנישתי:
    ״אליפות בכל מובן המילה"
  2. גיטה סלע:
    ״איזה עוגות מרשימות יפות וטעימות״
  3. אפרת דנוך:
    "פשוט ואוו"
  4. הילה ליברטי:
    "אליפות ,מקסים וטעים"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

עוגת שכבות קפה מרנג

Similar Posts

3 Comments

    1. המתכון הספיציפי הזה בכמויות האלה למדה בעלת המתכון מאמה מזה 40 שנה. זה קיים המון שנים בהחלט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?