| | |

עוגת מוס שוקולד אוראו

ללא אפייה!
בהשראת: מרי קוגן
ציון 4 על ידי 3 דירוגים
עוגת מוס שוקולד

אם אתם עדיין לא מכורים לשוקולד, אחרי עוגת מוס שוקולד מושלמת זו כבר לא תצליחו לעמוד בפניו.

עוגת מוס שוקולד ללא אפיה במגוון טעמים אגדי שבחיים לא חוויתם, מורכבת מתחתית אוראו משגעת ומעליה שכבת מוס שוקולד חלב עשיר בתוספת אוראו, ומסיימים בגנאש שוקולד מושחת.

והכי טוב שאפשר להכין כל זה תוך זמן הכנה של 20 דקות אם מתאמצים! מומלץ בחום.

מתכון באדיבות: מרי קוגן

ספר המתכונים של מרי קוגן

עוגת מוס שוקולד  

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס שוקולד אוראו

ללא אפייה!
ציון 4 על ידי 3 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 20 minutes
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

תבנית קפיצית קוטר 24

המצרכים

  • 28 יחידות עוגיות אוראו
  • 200 גרם חמאה
  • 3 חפיסות שוקולד חלב (300 גרם סה"כ)
  • 1 גביע שמנת מתוקה
  • ג'לטין (כמות מצויינת מטה)
  • חלב (כמות מצויינת מטה)

אופן ההכנה

  • להכנת התחתית: נטחן 28 עוגיות אוראו טוב במעבד מזון עד שנקבל תערובת חולית, נחלק את התערובת לשניים.
  • את החלק הראשון נערבב עם 200 גרם חמאה מומסת, שאפשר להמיס אותה במיקרו, ואז נרפד תבנית קפיצית עם נייר אפיה ושקף, ונסדר את התערובת בתחתית התבנית, נהדק מעט את התערובת ונכניס למקרר / מקפיא עד להתייצבות
  • את החלק השני נרצה להכניס במוס שנכין כעת.
  • להכנת המוס - נמיס שוקולד חלב של עלית , 250 גרם ( שתי חבילות וחצי ) , ביחד עם 120 שמנת מתוקה - נרתיח על הגז את השמנת ואז נשפוך אותה על השוקולד ונערבב היטב ומניחים בצד
  • ניקח 4 כפיות גדושות של ג'לטין ומערבבים אותם עם 8 כפות חלב ומניחים בצד ל-13 דקות
  • בזמן שהג'לטין נמס בכוס, נקציף שמנת מתוקה כ-500 מל במיקסר עד שנקבל תערובת שהיא יחסית נוזלית ולא נפוחה, לוקח כ-2 דקות הקצפה לא יותר.
  • לאחר 13 דקות, נכניס את כוס הג'לטין למיקרו ל-30 שניות ונערבב, נשפוך מעט מהשוקולד שהמסנו לכוס ג'לטין ונערבב טוב, אחרי זאת נערבב את הכוס ג'לטין יחד עם השוקולד לתערובת אחידה ונרצה להעביר את התערובת לתוך קערת השמנת שהקצפנו.
  • נקפל את הכל , ונכניס את החלק השני של תערובת האוראו שטחנו, נקפל ונשפוך מעל התחתית של האוראו שהכנו ושמנו במקפיא, נכניס למקפיא לשלוש שעות.
  • לאחר ההקפאה של שלוש שעות , נכין גנאש 150 גרם שוקולד חלב עם 50 מ"ל שמנת מתוקה שהרתחנו , נערבב. אפשר גם להוסיף מעט שמן להברקה ולשפוך מעל

הערות וטיפים

רצוי לבצע פעולות במקביל לזמן הכנה של 20 דקות. בהצלחה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת מוס שוקולד

מה זה ג'לטין?
ג'לטין – חומר מייצב , אני משתמשת באבקה, אבל יש כל מיני סוגים אפשר לקנות. הנה תמונה.
חייבים להוסיף ג'לטין?
העוגה הזאת היא חייבת ג'לטין, אחרת היא לא תחזיק מעמד יותר מעשר דקות בלי מקפיא.
מה זה תבנית קפיצית? האם היא באה יחד עם השקף הזה?
תבנית קפיצית , זו תבנית שמורכבת מתחתית ורינג, שני חלקים, שקף את קונה בחנות למוצרי אפיה.
שופכים את הגנאש לאחר הקירור?
אחרי הקפאה של שלוש שעות.
העוגה לא יוצאת מתוקה מדי?
היא יוצאת מתוקה אכן אבל לא יותר מדי.
את אבקת הג'לטין לערבב עם חלב קר או חם?
החלב הוא צריך להיות פושר לא חם או קר מידי.
העוגיות שמעל העוגה גם הן אוראו?
מעל יש עוגיות אוראו מצופות.
מה זה ליד העוגיות? ריבת חלב? והכדורים הקטנים?
ליד העוגיות יש ריבת חלב , והכדורים נקראים פניני שוקולד יש רגילים ויש זהובים.
יש העדפה לחברה של הריבת חלב? באיזה צנטר להשתמש לזילוף ריבת חלב?
צנטר שהפיה שלו מוארכת למעלה הפתח צר ולמטה הפתח נהיה רחב , לדעתי הוא נקרא סנט אונורה משהו בסגנון , הריבת חלב לא משנה איזו חברה כל עוד הצנצנת זכוכית.
ניתן להחליף את תחתית האוראו בבסיס אחר?
אפשר גם בביסקוויטים רגילים של הפתי בר, משהו כחצי שרוול של חבילת פתי בר עם 50- 70 גרם חמאה מומסת לרפד באותה שיטה על תחתית עם נייר אפיה.

עוגת מוס שוקולד

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת מוס שוקולד אוראו

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

פוסט מקורי: עוגת מוס שוקולד – מרי קוגן

Similar Posts

4 Comments

  1. 4 stars
    היי,
    כמה שאלות לגבי המתכון אחרי ניסיון ראשון:
    שמתי ג'לטין כמו בכמות המצויינת במתכון, פעלנו על פי ההוראות והכל, ועדיין יצא קצת צמיגי.
    עוד דבר- 200 גרם חמאה הרגיש המון ובפועל הוצאתי חלק תוך כדי. מה גם שהיה קשה לאוראו ליצור תערובת אחידה עם החמאה והם כאילו לא הצליחו להיקשר.
    מה לעשות יותר טוב לפעם הבאה? (:

    1. היי נועה,
      אם פעלתם בדיוק לפי ההוראות, היא אמורה לצאת מעולה ולכן קשה לנו לדעת מה היה לא בסדר.
      מה שכן, נשמח להפנות אותך למתכון המקורי ושם בתגובות תראי שאלות שבעלת המתכון ענתה עליהן בפוסט.
      בהצלחה בפעם הבאה 🙂

    1. היי אופק! תודה על התגובה 🙂
      כן, את יכולה להכין מוס משמנת מתוקה בלבד.
      אופן הוספת הג'לטין על כל שלביו מופיע במתכון.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?