| |

מאפה שמרים צרפתי

מאפה צרפתי מדהים בטעם ניל.
עדיין אין דירוגים
מאפה שמרים

מאפה שמרים צרפתי, פריך חם, וטעים בטירוף, אצכלם במטבח – כי כבר לא צריך ללכת כל יום לקונדיטוריות.
עם המתכון הזה אפשר להתחיל להכין גם בבית, ואחרי הפעם הראשונה אתם לא תפסיקו להכין.
מתכון למאפה שמרים וניל צרפתי מושלם בטעם שיפיל את כולם, יצירת אומנות יפה וטעימה שמפזרת ניחוחות גן עדן בכל הבית ברגע שיוצאת מהתנור!
אז למה אתם מחכים? נסו בעצמכם כבר עכשיו ומבטיחים שתתאהבו, בתאבון!

מתכון באדיבות: שרה שבבו וסיוון מלול

ספר המתכונים של סיוון מלול

מאפה שמרים
צילום: סיוון מלול

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

מאפה שמרים

מאפה שמרים צרפתי

מאפה צרפתי מדהים בטעם ניל.
עדיין אין דירוגים
לדרג

ציוד

כוס שתיה קרה חד פעמית
מעבד מזון
תבנית לתנור מרופדת בנייר אפייה

המצרכים

  • 1 קילו קמח (חובה לנפות)
  • 2 כפות שמרים יבשים (שטוחות)
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • ¼ כפית מלח
  • 1 ביצה
  • ½2 כוסות מים פושרים

להברשה:

  • 1 יחידה ביצה
  • 2 כפות מים

להכנת הסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 פרוסת לימון

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש ל 180 מעלות.
  • ידנית או במיקסר - מערבבים את כל החומרים (נתחיל מהקמח והשמרים היבשים ונמשיך לשאר המרכיבים) עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. מתפיחים לשעה וחצי.
  • לאחר מכן ניצור מין צורת רול בורג, לוקחים 2 כדורים, מגלגלים ל-2 נחשים ונלפף אחד בשני וסוגרים לצורת חישוק, מניחים על נייר אפייה ומברישים בביצה מהולה ב 2 כפות מים וממשיכים כך עם השאר.
  • מתפיחים את המאפים לעוד חצי שעה ואופים עד להזהבה יפה על 180 מעלות.

הכנת הסירופ:

  • מבשלים את המצרכים של הסירופ בסיר קטן מעל להבה בינונית-גבוהה, מביאים לרתיחה ולאחר שנוצרים בועות והסוכר הופך לנוזלי ממשיכים את הבישול של הרוטב לעוד חצי שעה.
  • לאחר שהסירופ מתקרר, מורחים בנדיבות על כל מאפה בנפרד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מאפה שמרים וניל (רול צרפתי)
צילום: שרה שבבו

מאפה שמרים
צילום: שרה שבבו

שאלות נפוצות: מאפה שמרים

מה אפשר במקום ביצה במתכון?
אפשר לוותר הסירופ יבריק את המאפים.
למרוח הסירופ כאשר לחמניות חמות?
סירופ קר ללחמניות חמות או סירופ חם ללחמניות קרות.

מה חושבים על: מאפה שמרים

    1. חני לסרי:
      "גם הטעם נפלא יותר מחצי כבר נעלם"
    2. אושרת יחזקאל:
      "מושלם כל שבוע אני מכינה"
    3. חנה רות:
      "היום הכנתי מתכון מושלם"
    4. דינה לוי:
      ״הכנתי והם כבר בהתפחה שנייה״
מאפה שמרים
צילום: חני לסרי
מאפה שמרים
צילום: חנה רות
מאפה שמרים
צילום: חני לסרי

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

6 Comments

    1. לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ במתכוני שמרים ניתן להמיר,והיחס הוא שכל 100 גרם חמאה שווה ל 85 גרם שמן. בהצלחה!

  1. א. למה לא לציין כמה רולים יוצאים?
    ב. רול צרפתי עושים על חמאה ולא על שמן.

    1. היי דניאל, המתכון הספיציפי הוא אחד הפופולריים והמצליחים ברשת לרול צרפתי ומכינים אותו עם שמן, יוצא מושלם גם בלי החמאה. ויוצאות כ 8-10 יחידות, תלוי בגודל. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?