| | | | | |

לחמג'ון טורקי ב-10 דקות

לחמעג'ון, מאפה טורקי משגע, בצק עם שכבת בשר וירקות מעל, שמכינים ב־10 דקות.
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
לחמג'ון טורקי מתכון

לחמעג'ון או לחמג'ון טורקי זה מנת פתיחה מעוררת תיאבון לארוחה בשרית שיכולה להיות גם ארוחת צהריים.

כל מי שהיה בטורקיה וכל מי שמוצאו מטורקיה מכיר את הלמעג'ון. יש כאלה שיכנו אותו לחמבעג'ין, או לחמג'ון , אבל איך שלא תכנו את המאפה הזה, זה פשוט מאפה בצק מושלם המורכב מבצק ועליו שכבת בשר עסיסי ומתובל עם שלל ירקות.

אז קבלו מתכון של לחמעג'ון, שמכינים בקלי קלות ב־10 דקות עבודה! אופים, מזלפים טחינה עם פטרוזיליה מעל ומתפנקים עם כל המשפחה במאפה עשיר ומפנק שמגיע ישר מהמטבח הטורקי!

 

לחמג'ון טורקי מתכון
צילום: מלי מאירוב

למה באמת כדאי לכם: לחמעג'ון

  • ניתן להכין את המאפה גם עם טורטייה או עם בצק עלים!
  • מנה שיכולה להיות מנת פתיחה, בתור ארוחת צהריים או ערב!
  • מתכון קל ופשוט שכל אחד יכול להכין בבית בלי רקע באפייה!
  • מתכון שמכינים ב־10 דקות עבודה ואפשר להכין גם בימים עמוסים!

שורה תחתונה: אם הייתם בטורקיה אתם מבינים שכדאי להכין. אם לא הייתם, אין מנוס מלהכין כדי להבין!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

לחמג'ון טורקי מתכון

לחמג'ון טורקי ב-10 דקות

לחמעג'ון, מאפה טורקי משגע, בצק עם שכבת בשר וירקות מעל, שמכינים ב־10 דקות.
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 10 minutes
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית בינונית לתנור

המצרכים

  • 1 חבילה דפי פילו שמרית (300 גרם - להפשיר במקרר)
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 2 עגבניות
  • 1 בצל
  • ½ פלפל חריף
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אריסה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כף שמן
  • ½ קילו בשר טחון

אופן ההכנה

  • במעבד מזון או ידנית, קוצצים את הפטרוזיליה, עגבניות, בצל, ופלפל חריף. מוסיפים את רסק העגבניות, אריסה, מלח, פלפל שחור, שמן.
  • מערבבים הכל עם חצי קילו בשר טחון עד שמקבלים עיסה חלקה רטובה.
  • פותחים חבילת דפי פילו שמרית שנמצאת במקרר, ומניחים 2 דפים אחד מעל לשני ומקפלים לחצי (ככה יש לנו 4 עלים). חותכים באמצע ואז יש שני מרובעים.
  • מברישים בשמן זית טוב טוב, ואז לוקחים חופן בשר ומשטחים דק על העלים.
  • מכניסים לתנור מחומם לתכנית גריל 200 מעלות. חשוב לעמוד ליד כי זה נאפה במהירות. כשזה מזהיב בקצוות מוציאים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחמג'ון טורקי

את הדף העליון רק שימנת או את כולם?
רק את העליון.
אפשר להכין גם עם טורטייה?
אפשר.
איך אפשר לדעת שזה מוכן?
לפי הצבע בצדדים של הבצק, הבשר בשנייה מוכן.
זה אפשרי עם בצק עלים?
כן, אבל זה לוקח יותר זמן אפייה.

 


הבמה כולה שלכם:

לחמעג'ון

לחמבעג'ין
צילום: אביבה עמדי
לחמבעג'ין
צילום: מלי מאירוב

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: לחמג'ון טורקי מתכון מאת מלי מאירוב

Similar Posts

2 Comments

    1. היי אורה, אין פה שום הטעיה לא לדאוג, את הלחמג'ון מכינים מבצק מדפי פילו בלי צורך להכין את הבצק ובלי לבשל את הבשר קודם.. 10 דקות הכנה וזה בתנור. בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?