| |

עוגת יום הולדת שוקולד

עם שכבות גנאש מוקצף מפנק!
בהשראת: פרח גבסו
ציון 5 על ידי דירוג אחד
עוגת יום הולדת שוקולד
מתכון עוגת שוקולד חגיגית – עוגה רכה, עסיסית וסופר טעימה, שמרשימה את כל מי שטועם ומתרשם.
עוגת יום הולדת לגן או לחגיגה ביתית, שמשלבת שכבות גנאש מוקצף ושוקולד מושחת שכולם ירעיפו עליה שבחים!
ההנאה מובטחת מצד כל הילדים, ועל עוגה הזו גם המבוגרים יעופו, כי כולם יודעים שאין כמו עוגת שוקולדית לסמל שמחה וששון.
מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

עוגת יום הולדת שוקולד
צילום: פרח גבסו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת יום הולדת שוקולד

עוגת יום הולדת שוקולד

עם שכבות גנאש מוקצף מפנק!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
כמות 0
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

3 תבניות עגולות קוטר 29, רינג מתכוונן, ונייר שקף.

המצרכים

לגנאש מוקצף:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (פרווה)
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 1 ½ כוסות שמנת מתוקה להקצפה (בנוסף לקודם)
  • 2 כפות אינסטנט פודינג (בטעם שוקולד)

לעוגה:

  • 8 יחידות ביצים L (מופרדות)
  • 1 ½ כוסות סוכר לבן
  • 1 כוס שמן
  • 2 ½ כוסות קמח תופח
  • ½ כוס קקאו
  • 1 ¼ כוסות מים רותחים (כוס לשתייה קרה)
  • מעט תמצית וניל
  • 2 כוסות מים רותחים עם 2 כפות נס קפה (כוס לשתייה קרה)

אופן ההכנה

  • תחילה מחממים את השמנת עד סף רתיחה ואז מוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד שמקבלים קרם חלק.
  • כעת מצננים לגמרי את הגנאש, ואז מכניסים למקרר ומוציאים כוס אחת בצד.
  • משמנים את התבניות היטב, ומחממים תנור על 170 מעלות טורבו.
  • מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם מעט מלח, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת מרנג תפוח.
  • מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה לפי הסדר הבא: חלמונים, שמן, קמח, קקאו, מים רותחים עם תמצית וניל.
  • כשהקמח נטמע מפסיקים את פעולת המיקסר ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עם לקקן.
  • מחלקים את הבלילה לתבניות באופן שווה.
  • מכניסים לאפיה של 25 דקות.
  • בזמן שהעוגות בתנור, מקציפים את הגנאש (שהכנסנו למקרר) על מהירות גבוהה לכמה דקות.
  • מוסיפים כוס וחצי שמנת מתוקה ופודינג בטעם שוקולד ואז ממשיכים להקציף לגנאש תפוח וחלק.
  • כשהעוגות מוכנות, מכסים במגבת נקיה את העוגות.
  • מרתיחים 2 כוסות מים עם נס קפה ושופכים על כל עוגה בנדיבות.
  • עוברים להרכבת העוגה - על מגש עגול עם רינג מתכוונן מתחילים להרכיב את העוגה.
  • ראשית מניחים בדפנות הרינג נייר שקף, ואז מניחים שכבת עוגה. מעליה מורחים בנדיבות מהגנאש המוקצף ושוב מניחים עוד שכבת עוגה, ואז מורחים בנדיבות מהגנאש המוקצף. עכשיו מניחים שוב שכבת עוגה ומעליה מהגנאש המוקצף
  • משתדלים ליישר כל פעם את שכבת הגנאש.
  • אחרי שמורחים את השכבה האחרונה של הגנאש המוקצף, שופכים באופן אחיד מהגנאש שהשארנו קודם בכוס, ומיישרים בעדינות.

הערות וטיפים

מומלץ להכניס את העוגה לשעה במקפיא ואז להוציא למקרר.
ניתן להקפיא את העוגה עטופה עד שבועיים במקפיא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת יום הולדת 

איך זה נראה שיש שכבות בהירות בין לבין?
זה הגנאש.
אפשר תמונה לרינג ולנייר שקף?
בבקשה תמונה לרינג מתכוונן ונייר שקף. ניתן לרכוש בכל חנות המתמחה באפיה.
אפשר לשפוך את כל הבלילה בתבנית אחת ולחתוך ל-3 קומות?
כן אפשר.

מה חושבים על: עוגת יום הולדת

    1. נורית סויסה:
      "הכנתי את העוגה והתעלפו עליה. יצאה מושלמת"
עוגת יום הולדת שוקולד
צילום: נורית סוויסה

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת יום הולדת שוקולד

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!

מקור: עוגת יום הולדת שוקולד – פרח גבסו

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements