תפוחי אדמה בתנור בטעם שיא השלמות עם המון תיבולים ושדרוגים לקבלת טעם שישלח אותכם עפים.
תוספת מדהימה לכל ארוחה שמכינים בקלות ונהנים ביחד עם כל המשפחה מריחות מעוררי תיאבון וצבעים מהממים. אין סיכוי שלא מכינים!
מתכון באדיבות: אילנית כרבי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
תפוחי אדמה בתנור
עם המון תיבולים ושדרוגים
מצרכים ואופן הכנה
תפוחי אדמה
1 כפית שום כתוש
כורכום
1 כף מרק עוף
עשבי תיבול – כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, רוזמרין יבשים
2 קוביות כוסברה קפואה של דורות
¾ כוסות שמן זית
מלח גס , פלפל שחור גרוס
מעט תבלין לעל האש
פירורי לחם בנדיבות
¼ כוס מים רותחים
צ’ילי מתוק
לשלוק תפוחי אדמה שלמים עד להתרככות. ואז מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על נייר אפייה בסיר מותאם לתנור.
לוקחים קערה ושמים בה את השום כתוש, כורכום, מרק עוף, עשבי תיבול שאוהבים, קוביות כוסברה קפואה של דורות, ו-¾ כוס שמן זית. מערבבים הכל היטב ומברישים את התפוחי אדמה
כעת מפזרים מלח גס, פלפל שחור גרוס מעט תבלין לעל האש ופרורי לחם בנדיבות.
מוסיפים כ-¼ כוס מים רותחים מהצד ומכניסים לתנור על 180 מעלות טורבו לא מכוסה.
חצי שעה לפני הסוף מזגגים בצ’ילי מתוקה.
שאלות נפוצות: תפוחי אדמה בתנור
התפוחי אדמה מקולפים? נכון. |
אפשר להוסיף כמה שאני רוצה עשבי תיבול? כמה שרוצים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: תפוחי אדמה בתנור – אילנית כרבי
שלום
לא כתוב מה הכמות של תפוחי האדמה וכמה זמן הם צריכים להיות בתנור
היי גילה, כ2 קילוגרם של תפו”א, ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה, לאחר 30 דקות מורידים את החום ל-150 עד שתפוחי האדמה מוכנים עם צבעים מהמם (15-25 דקה, משתנה מתנור לתנור). בהצלחה!