לפעמים הפשטות מנצחת, ואז הכי כדאי זה להתפנק על עוגה קלאסית ואהובה כזו.
עוגת תפוזים קלה ואוורירית, עם טעם תפוזים אמיתי שישלח אותכם עפים, ומרקם הנמס בפה.
כשרוצים עוגת המתרכזת על תענוג בטעם, בלי כל הפינפונים והקישוטים, העוגה הזו היא האחת בשבילכם!
מתכון באדיבות: מאיה פפיסמדוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס מידה אוניברסלית
המצרכים
- 5 יחידות ביצים L (בטמפרטורת החדר ומופרדות)
- 3/4 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 2/3 כוס שמן
- 3/4 כוס מיץ תפוזים (סחוט טרי)
- מיץ לימון (מחצי לימון קטן)
- 1 כף גרידת תפוז
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 ⅔ כוסות קמח תופח
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל (מלאות )
אופן ההכנה
- קודם נקציף את החלבונים ונוסיף להם בהדרגה את הסוכר וסוכר וניל. לאחר מכן נמשיך להקציף עד שמקבלים קצף יציב, אז מוסיפים בהדרגה את החלמונים ונקציף עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
- נוריד את המהירות ההקצפה ונוסיף שמן בזרם דק, מיץ תפוזים, ומיץ לימון.
- לבסוף נוסיף בהדרגה קמח תופח, אינסטנט פודינג וניל, וגרידת לימון ותפוז בתנועות קיפול.
- ניצוק את הבלילה לתבנית משומנת שלנו (אפשר גם לקמח מעט לאחר השימון) ונאפה בחום 170 מעלות (לא טורבו) למשך 45 דקות.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
מה חושבים על: עוגת תפוזים קלה
-
- ויקי שטרית:
“תודה על המתכון יצא טעים”
- ויקי שטרית:

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: עוגת תפוזים – מאיה פפיסמדוב