בקלאווה בקלי קלות
במילוי חלווה מתוק ומפנק!
תמיד רציתם להכין בקלאווה אבל המתכונים המסובכים הרתיעו אותכם? אז פחדו לא עוד!
מתכון שיא השלמות שאפשר להכין בבית בקלי קלות – בלי בלאגנים ובלי סיבוכים מיותרים.
איך שנוגסים וחשים במרקם המטריף, עם הטעמים המתוקים של חלווה בשילוב הבצק המדהים, שומרים מתכון זה מיד וומכינים כל שבת!
מתכון שיא השלמות שאפשר להכין בבית בקלי קלות – בלי בלאגנים ובלי סיבוכים מיותרים.
איך שנוגסים וחשים במרקם המטריף, עם הטעמים המתוקים של חלווה בשילוב הבצק המדהים, שומרים מתכון זה מיד וומכינים כל שבת!
מתכון באדיבות: מלי מאירוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס מים
- 1 כפית לימון
- 1 שקית סוכר וניל
- 8-10 יחידות דפי פילו שמרית
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל
- שומשום
- מי סוכר
אופן ההכנה
- קודם מבשלים עד רתיחה על הגז חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים, כפית לימון, ושקית סוכר וניל. לאחר רתיחה מנמיכים ל-3 דקות ואז מקררים.
- בקערה מערבבים כוס טחינה גולמית עם כוס קוקוס, כוס אבקת סוכר, ושקית סוכר וניל. אם יבש מדי מוסיפים עוד כפית טחינה.
- כעת לוקחים שני דפי פילו שמרית שנמצאים במקרר ומשטחים אותם אחד מעל השני. מתיזים ספריי שמן על כל הדף העליון.
- מורחים בשוליים מלמטה מהתערובת, ומגלגלים לרולדה - כל גלגול מתיזים ספריי שמן על הגלגול, ואז מניחים את הרולדה בתבנית. ככה עושים עם כל העלים.
- עושים חריצים בבצק ומפזרים שומשום.
- מכניסים לתנור על 180 מעלות עד הזהבה. איך שיוצא מהתנור חותכים לפי הסימונים ומברישים במי סוכר.
הערות וטיפים
סרטון הכנה מלא:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: בקלאווה בקלי קלות
מילוי אחר חוץ מחלווה אפשר? אפשר נוטלה עם שערות חלבה, או בוטנים גרוסים עם דבש שקדים וצימוקים. |
לכמה רולדות מספיק המילוי? 4-5 רולדות. |
מה חושבים על: בקלאווה בקלי קלות
-
- לימור פריד:
"עשיתי בדיוק 2 דק' עבודה וזה טעים ברמות!"
- לימור פריד:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: בקלאווה בקלי קלות – מלי מאירוב