| | |

פאי תפוחים מעולה

מבצק חלומי ומילוי מפנק!
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
פאי תפוחים
אין כמו פאי תפוחים קלאסי וביתי שמשגע את כל השכונה עם הריח שלו ומביא אותם לטעימה.
פאי תפוחים מעולה בטעם משגע במיוחד מבסיס בצק חלומי שמשדרגים במילוי תפוח עץ עסיסי ומתוק, אם אפשרות להוסיף פירורי בצק מפנקים מעל!
עם הכנה כזאת קלה וטעם כזה מיוחד, אין סיכוי שמוותרים על הקינוח הכי קלאסי בספר.

 
מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

פאי תפוחים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

פאי תפוחים

פאי תפוחים מעולה

מבצק חלומי ומילוי מפנק!
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה.
תבנית פאי או תבנית עגולה.

המצרכים

כמות: פס אחד כמו בתמונה.

  • 2 כוסות קמח
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס ועוד כף אבקת סוכר
  • 1 ביצה L
  • מעט מלח

מילוי תפוח עץ:

  • 3 תפוחי עץ נקיים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות אגוזים קצוצים

אופן ההכנה

מתחילים בבצק - מערבבים עם כף עץ את כל המצרכים יחדיו, ואז ממשיכים בלישה עם הידיים לבצק אחיד.

  • לאחר מכן מכניסים למקרר לשעה (לא חובה אפשר ישר לעבוד עם הבצק).
  • משמנים תבנית פאי או תבנית עגולה ומסדרים עם הידיים את הבצק לתבנית. גם אם הבצק מעט פירורי זה בסדר חשוב שנהדק טוב טוב הוא מתייצב באפיה.
  • ממלאים במילוי תפוח עץ , או איזה מילוי אחר שאוהבים.
  • שמים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25 דקות בערך או עד להשחמה.

להכנת מילוי תפוח עץ - מרתיחים קודם את התפוחים עם כמות המים עד לריכוך חלקי. לאחר מכן מסננים את המים.

  • מחזירים לסיר עם שאר המצרכים למשך 7 דקות בערך. ואז ממלאים את הפאי ואופים.
  • אפשר לפרר את שארית הבצק ולאפות לצד העוגה ואז לפזר מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פאי תפוחים 

אפשר להמיר אותו לבצק מלוח?
כן תמיד אפשר לשחק בבצק פריך עם הטעם הסופי הוספה של מלח והפחתה של סוכר או ההפך.
אפשר בתבנית פאי עגולה?
כן אבל להכפיל כמויות.
למה להרתיח את התפוחים לבד?
על מנת שיהיו רכים.
איזה סוג התפוחים?
אפשר סמיט או כל זן שאוהבים..
אפשר למלא בשוקולד?
אפשר לדעתי.
אפשר בלי לבשל את התפוחים קודם?
לא, רצוי לבשל.
את הבצק הנותר את מקפיאה ואז מפוררת?
אופים בתבנית אחרת ליד הפאי.
אפשר במקום שמן לעשות חמאה?
אפשר בהחלט.
אפשר להכין כמה ימים מראש ולשים במקרר או מקפיא?
אפשר. במקרר.
איך ניתן לפורר מלמעלה? כי הבצק דביק.
רצוי להוסיף מעט קמח.

מה חושבים על: פאי תפוחים

    1. רעות תירם מנקדי:
      "סוף סוף עשיתי את העוגה יצאה טעימה מאוד."
    2. אילונה דרנובה:
      "תודה יצא נפלא!"
פאי תפוחים
צילום: אילונה דרנובה
 

פאי תפוחים
צילום: רעות תירם מנקדי

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!.

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות פירותמושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 
פוסט מקורי:פאי תפוחים מעולה – פרח גבסו

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?