| |

צ'יפס בתנור קריספי ומושלם

תפוחי אדמה אפויים בתנור שיוצאים קריספיים וטעימים במיוחד!
ציון 4.26 על ידי 27 דירוגים
צ'יפס בתנור

צ'יפס בתנור, קריספי טעים בטירוף, אף אחד לא יאמין שזה לא מטוגן. הנה מגיעה לה התוספת הכי טעימה שניתן להכין ליד אוכל.

תוספת מיוחדת שתשדרג כל מנה ותאזן אותה, ומה הכי כיף? שהצ'יפס הזה אינו משמין כמו הרגיל, כי למעשה מכינים אותו בתנור.

מנה קלה מאוד להכנה וגם טעימה בטירוף שאין סיבה לא לעשות. אז אם בא לכם לפנק את הילדים, או את עצמכם בתוספת משגעת ומהירה ליד האוכל, מתכון זה הוא בול בשבילכם. בתאבון!

ספר המתכונים של אילנית בניזרי

צ'יפס בתנור
צילום: אילנית בניזרי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

צ'יפס בתנור

צ'יפס בתנור קריספי ומושלם

תפוחי אדמה אפויים בתנור שיוצאים קריספיים וטעימים במיוחד!
ציון 4.26 על ידי 27 דירוגים
לדרג
כמות 1 תבנית

ציוד

תבנית תנור, עם נייר אפייה
סיר גדול

המצרכים

  • 10 יחידות תפוחי אדמה (קטנים, עם הקליפה)
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כף קרונפלור (חובה!)
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כף מלח גס
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • חותכים את תפוחי האדמה לטבעות, ומכניסים לסיר מלא במים.
  • מרתיחים את המים על הגז כ5 דקות, ומסננים.
  • מניחים את תפוחי האדמה בתבנית בכדי שיתקררו ויתייבשו טיפה.
  • מפזרים את הקורנפלור על תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
  • נערבב בצלוחית את הכורכום ושמן הזית היטב, ומברישיםאת תפוחי האדמה בנדיבות.
  • מפזרים מעל את המלח והפלפל שחור, ואופים בחום גבוה של230 מעלות שחומם מראש במדף לפני האחרון.
  • כאשר צבעם מזהיב, הופכים את תפוחי האדמה להזהבת הצד השני, בתאבון.

הערות וטיפים

  • ניתן להוסיף לתיבול צ'ילי גרוס, רוזמרין או טימין.
  • קרונפלור יוצר את הקריספיות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: צ'יפס בתנור

במתכון רשמת לפזר קורנפלור ולערבב, התפא לא יתפרקו? והאם לפזר תפו"א בתבנית שכבה אחת?
למה שיתפרקו מרתיחים רק 5 דקות לא יותר? הכל בתבנית.
כשפורסים את התפוחי אדמה לא מקלפים את הקליפה?
אין צורך לקלף.
צריך תפו"א אדום או שאפשר כל תפו"א?
אפשר כל סוג.
כשמברישים בשמן זית זה מלמעלה ומה עם למטה?
אחרי ההברשה תערבבי קצת את התפוחי אדמה.

מה חושבים על: צ'יפס בתנור

    1. ג'אנט לוי:
      "
      וואוו איזה יופי זה נראה פצצה ובלי שמן מושלם"
צ'יפס בתנור
צילום: אילנית בניזרי

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

4 Comments

  1. המתכונים שלכם תמיד חסרים בפרטים:
    – באיזה עובי לפרוס את הפרוסות?
    – "מדף לפני אחרון" בתנור מתכוון לחלק העליון או התחתון של התנור?
    תודה

    1. היי סנדרה!
      מתנצלים על הבלבול.
      – עובי הפרוסות הן כחצי ס"מ.
      – הכוונה לשלב התחתון של התנור.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?