|

חלה רכה כמו ענן

קלות כמו נוצה!
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
חלה
חלות מוצלחות וקלות כמו נוצה – נסו פעם ואת המתכון הזה לעולם לא תחליפו!
חלה לשבת עם מרכיב סודי בבצק ושיטת אפייה מיוחדת בתא אדים שמעניקים לה אוורירייות ורכות כמו של ענן.
מתכון מפורט וברור שמכינים בשבת הקרובה וממלאים את כל הבית בריח אפייה מגרה – שיא השלמות!
מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

חלה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

חלה

חלה רכה כמו ענן

קלות כמו נוצה!
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
לדרג
כמות 4 חלות בינוניות
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

כמות: 4 חלות קטנות או 2 גדולות מאוד.

  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 ½ כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 קילוגרם קמח
  • 1 ביצה (גודל L)
  • ½ כוס קורנפלור
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 1 ½ כוסות מים פושרים (בנוסף)

אופן ההכנה

  • קודם נתסיס את השמרים עם כוס מים פושרים וסוכר, נמתין עשר דקות ואז מוסיפים את שאר המצרכים.
  • מתפיחים למשך שעה ואז ללוש שוב ומחלקים את הבצק למספר חלקים שרוצים.
  • לקלוע חלות ונכין תא אדים (נכניס תבנית רחבה עם מים רותחים לתנור)
  • נניח את התבניות של הבצק חלות מעל התבנית של המים ונסגור את התנור למשך חצי שעה)
  • אחרי התפחה שניה, נבריש בביצה ונפזר שומשום ואז נאפה על טורבו 200 מעלות למשך 25 דקות. אם רואים שעדיין לא אפוי מלמטה רצוי להפוך את התבנית אחרי עשרים דקות אפיה, ולתת לזמן האפיה עוד עשר דקות.
  • אחרי האפיה נשפריץ מים ונכסה במגבת נקיה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: חלה רכה

בלי אבקת אפיה?
אין צורך.
אם זה שמרים יבשים עדין צריך להתסיס?
כן גם מתסיסים לפני ההכנה.
להניח התפחה שניה בתנור עם אדים מים רותחים?
נכון.
לא הבנתי לגבי האדים האם להכניס את החלות כשהתנור כבוי רק עם האדים?
להכניס את החלות ללא חימום התנור.
האם להכניס את הבצק לתא האדים עם כיסוי כדי שיתפח?
הבצק שנכנס לתא אדים הוא כבר אחרי קליעה (של חלות). את ההתפחה הראשונה רצוי להתפיח בטמפרטורת החדר ללא מקור של חום.
השתמשת בתבנית סיליקון מקושטת?
לא, תבנית אובלית חד פעמית, על קליעה של 4.
אפשר ללא ביצים?
כן אפשר לוותר.
מאיפה קונים את התבנית האליפסה?
אני רכשתי באושר עד, נמכר בגדלים שונים.
אפשר לפי המתכון להמיר לקמח מלא או כוסמין?
לחלות מקמח מלא כמות המים משתנה, לחלות מקמח כוסמין לבן המתכון אותו מתכון.
לאחר האפייה את מורחת משהו מעליהם?
משפריצה מים ומכסה במגבת נקיה.
מה תפקיד הקורנפלור?
לרכות מושלמת.
אפשר להכין את הבצק מהלילה ולתת לו לתפוח במקרר עד הבוקר?
אפשר.

מה חושבים על: חלה רכה

    1. ענבל לנקרי:
      "יצא שלמות שאין דברים כאלה. תודה מכל הלב!"
    2. טרז חזות:
      "מתכון אליפות"
    3. נעמי ביטון אומיד:
      "גם אני לא אחליף את המתכון שלך!"
חלה
צילום: ענבל לנקרי
חלה
צילום: ענבל לנקרי
חלה
צילום: נעמי ביטן אומיד

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

8 Comments

  1. הי האם מוציאים את המים לאחר התפיחה של החלות או שאופים את החלות עם המים שבתחתית התנור?

    1. היי שרון, במאפים ניתן להמיר ביצה בשתי כפות טחינה, או 3 כפות קורנפלור.
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?