אם גם לכם יש אובססיה לטעם המטריף והמרקם המשגע של עוגות תפוחים, אז עוגה זו היא בול בשבילכם!
פאי תפוחים קלאסי בטעם מסחרר שמורכב מבסיס פריך עם מלית תפוחים פרוסים עשירה שמעליה מפוררים עוד שכבה של בצק מושלם.
עוגה סופר קלה להכנה שהיא בגדר החובה לכל בשלן מתחיל או מנוסה, כי כבר מהביס הראשון מבינים מה המשמעות של תענוג אמיתי!
מתכון באדיבות: מאיה פפיסמדוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
תבנית בקוטר 24
המצרכים
לבצק:
- 150 גרם חמאה
- 2 כוסות קמח
- ⅓ כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- קורט מלח
- ½ כפית אבקת אפייה
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 ביצה M
למלית:
- 6 תפוחים ירוקים (גרני סמית')
- 1 כף מיץ לימון
- 4 כפות סוכר
- 25 גרם חמאה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כף פודינג וניל
- 1 כף מים
- ½ כפית קינמון (לפי הטעם)
- ⅓ כוס אגוזי מלך (קצוצים מעט גס)
- 1 כף סוכר דמררה
אופן ההכנה
- לקערה נעביר את החמאה, סוכר, סוכר וניל, מלח, ואבקת אפייה, ונעבד אותם יחד עד לקבלת תערובת פירורית. לבסוף נוסיף גם גרידת לימון וביצה ונעבד רק עד איחוד החומרים.
- נחלק את הבצק לשני כדורים - מ-⅔ הבצק כדור אחד גדול, וכדור קטן מהשליש הנותר. נשטח ונעטוף בניילון נצמד ונכניס למקפיא למשך 15 דקות.
- בינתיים נכין את המלית - נקלף את התפוחים ונחצה אותם ונוציא את הליבה. לאחר מכן פורסים דק לרבעי טבעות, ויוצקים מעל מיץ לימון ולערבב.
- במחבת נמיס את הסוכר עד לקבלת צבע ענברי בהיר ואז נוסיף לו את החמאה ונערבב. נוסיף את התפוחים על אש בינונית ונקרמל תוך כדי ערבוב למשך 15 דקות.
- נערבב פודינג וניל בכף מים, ונוסיף למחבת יחד עם הקינמון. נערבב כדקה ואז נכבה את האש ונצנן.
- כעת נוציא את הכדור בצק הגדול מהמקפיא ונרדד אותו לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית. נרפד את התבנית ומסירים עודפי בצק. נחורר בתחתית עם מזלג ונכניס למקפיא למשך 15 דקות.
- לאחר מכן נוציא מהמקפיא ונפזר באופן אחיד את מלית התפוחים ואז אגוזי מלך.
- את הבצק הקטן מגררים מעל המלית ומפזרים סוכר דמררה.
- שמים לאפייה על חום 180 מעלות כ-25 דקות. אפשר לפדר באבקת סוכר לאחר אפייה.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: פאי תפוחים טעים
אפשר להכין את הבצק במיקסר? אפשר בהחלט להכין גם במיקסר לפי בדיוק אותו סדר חומרים שרשום באופן ההכנה. |
ניתן להכין את הבצק עם מרגרינה? כן אפשר. |
אפשר להכין את הבצק כמה ימים מראש? עדיף להשתמש בבצק בסמוך להכנה. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: עוגת תפוחים – מאיה פפיסמדוב
האם לדעתך אפשר להמיר חמאה כאן לשמן קוקוס מכבידה קרה ❓
היי ורד, לא ניסינו ספיציפית במתכון הזה, אך בדרך כלל אפשר להמיר חמאה לשמן קוקוס ביחס של 4:5, כלומר 150 גרם חמאה = 120 גרם שמן קוקוס, בהצלחה!