פאי תפוחים טעים ופריך
עוגה סופר קלה להכנה שהיא בגדר החובה לכל בשלן מתחיל או מנוסה.
מתכון לפאי תפוחים אם גם לכם יש אובססיה לטעם המטריף והמרקם המשגע של טארט תפוחים, אז עוגה זו היא בול בשבילכם!
פאי תפוחים קלאסי בטעם מסחרר שמורכב מבסיס פריך עם מלית תפוחים פרוסים עשירה שמעליה מפוררים עוד שכבה של בצק מושלם.
עוגה סופר קלה להכנה שהיא בגדר החובה לכל בשלן מתחיל או מנוסה, כי כבר מהביס הראשון מבינים מה המשמעות של תענוג אמיתי!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
ציוד
תבנית בקוטר 24
המצרכים
לבסיס:
- ½1 חבילות חמאה (150 גרם )
- 2 כוסות קמח
- ⅓ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- מלח (קורט )
- ½ כפית אבקת אפייה
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 ביצה ( M)
למלית:
- 6 תפוחים (ירוקים - גרני סמית')
- 1 כף מיץ לימון
- 4 כפות סוכר
- ¼ חבילה חמאה (25 גרם )
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כף פודינג וניל
- 1 כף מים
- ½ כפית קינמון (לפי הטעם)
- ⅓ כוס אגוזי מלך (קצוצים מעט גס)
- 1 כף סוכר דמררה
אופן ההכנה
להכנת הבסיס:
- לקערה נעביר את החמאה, סוכר, סוכר וניל, מלח, קמח ואבקת אפייה, ונעבד אותם יחד עד לקבלת תערובת פירורית. לבסוף נוסיף גם גרידת לימון וביצה ונעבד רק עד איחוד החומרים.
- נחלק את הבצק לשני כדורים - מ-⅔ הבצק כדור אחד גדול, וכדור קטן מהשליש הנותר. נשטח ונעטוף בניילון נצמד ונכניס למקפיא למשך 15 דקות.
להכנת המלית:
- נקלף את התפוחים ונחצה אותם ונוציא את הליבה. לאחר מכן פורסים דק לרבעי טבעות, ויוצקים מעל מיץ לימון ולערבב.
- במחבת נמיס את הסוכר עד לקבלת צבע ענברי בהיר ואז נוסיף לו את החמאה ונערבב. נוסיף את התפוחים על אש בינונית ונקרמל תוך כדי ערבוב למשך 15 דקות.
- נערבב פודינג וניל בכף מים, ונוסיף למחבת יחד עם הקינמון. נערבב כדקה ואז נכבה את האש ונצנן.
המשך הכנה:
- כעת נוציא את הכדור בצק הגדול מהמקפיא ונרדד אותו לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית. נרפד את התבנית ומסירים עודפי בצק. נחורר בתחתית עם מזלג ונכניס למקפיא למשך 15 דקות.
- לאחר מכן נוציא מהמקפיא ונפזר באופן אחיד את מלית התפוחים ואז אגוזי מלך.
- את הבצק הקטן מגררים מעל המלית ומפזרים סוכר דמררה.
- שמים לאפייה על חום 180 מעלות כ-25 דקות. אפשר לפדר באבקת סוכר לאחר אפייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת פאי תפוחים
אפשר להכין את הבצק במיקסר? אפשר בהחלט להכין גם במיקסר לפי בדיוק אותו סדר חומרים שרשום באופן ההכנה. |
ניתן להכין את הבצק עם מרגרינה? כן אפשר. |
אפשר להכין את הבצק כמה ימים מראש? עדיף להשתמש בבצק בסמוך להכנה. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: פאי תפוחים מתכון מאת: מאיה פפיסמדוב
האם אפשר להשתמש בתפוחים אדומים?
היי סיגל,
בטח, באיזה סוג שאת אוהבת. בהצלחה!
בצק נדיר!!!!
השתמשתי בו גם למילוי ריבה
תודה!!!
היי ענבל,
נשמע נהדר! שמחים שנהנית ואת מוזמנת גם לשתף אותנו בתמונות בקבוצה 🙂
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?
היי לאה,
כמובן, רק לשים שליש פחות בכמות.
בהצלחה!
כמה חמאה צריכים לשים בבצק ? 150 גרם או 250 גרם? כי כתוב 1 וחצי חמאה וגם 150 גרם וזה לא מסתדר כי בחבילה יש 200 גרם
היי שני,
הכמות הנכונה היא 150 גרם חמאה.
בהצלחה וחג שמח!
כולם עויורים?
אף אחד לא שם לב ששכחת להוסיף את הקמח בסעיף 1 ב"אופן ההכנה"?
חובבנים!
היי גל!
תודה רבה על ההערה שלך, תיקנו את המתכון והוספנו את הקמח בשלב ההכנה הראשון.
נשמח לראות אותך גם בקבוצת הפייסבוק שלנו, אנחנו מעלים לשם מתכונים נהדרים חדשים כל יום
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
הכנתי את העוגה לשבת. יצא ממש טעים. רק הערה אחד : לפי דעתי כדאי לאפות את התחתית קודם על מנת שתהיה פריכה. זאת דעתי.
חוץ מזה עוגה קלה וטעימה
היי סופיה, בהחלט אפשר לאפות את התחתית בנפרד למי שאוהב יותר פריכיות. שמחים שאהבת! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם לדעתך אפשר להמיר חמאה כאן לשמן קוקוס מכבידה קרה ❓
היי ורד, לא ניסינו ספיציפית במתכון הזה, אך בדרך כלל אפשר להמיר חמאה לשמן קוקוס ביחס של 4:5, כלומר 150 גרם חמאה = 120 גרם שמן קוקוס, בהצלחה!