| |

עוגת שמרים שוקולד קיפולים

טעם שוקולדי ומרקם עשיר!
בהשראת: נורית סיני
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
עוגת שמרים שוקולד קיפולים
במקום עוגות השמרים השגרתיות שכולנו מכינים, הפעם מגוונים עם הרבה קיפולים ומתחדשים באמא של עוגות השמרים!
עוגת שמרים שוקולד קיפולים עם בצק דק ודקיק בהמון המון קיפולים, שממלאים בממרח אגוזים וקקאו מופלא ומפנק.
עוגה מושלמת עם מרקם שוקולדי עשיר ומשגע בכל ביס קטן, עם מראה שמגרה את כל מי שבסביבה.
מתכון באדיבות: נורית סיני

ספר המתכונים של נורית סיני

עוגת שמרים שוקולד קיפולים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

עוגת שמרים שוקולד קיפולים

עוגת שמרים שוקולד קיפולים

טעם שוקולדי ומרקם עשיר!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: נורית סיני

ציוד

תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • 300 גרם קמח (בערך 3 כוסות)
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • ½ כף שמרים יבשים
  • 30 גרם חמאה רכה
  • 1 יחידה ביצה (בגודל L)
  • מעט תמצית וניל
  • ½ כוס חלב פושר

למילוי:

  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 5 כפות חלב
  • 280 גרם אגוזי לוז או אגוזי מלך (2 וחצי כוסות, קלויים בתנור כ- 10 דקות על 170 מעלות)
  • מעט תמצית וניל
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1 יחידה חלמון

אופן ההכנה

  • מתחילים בהכנת הבצק - מערבלים בקערת מיקסר את כל החומרים למשך 15 דקות ולא פחות, עד שמקבלים בצק רך וגמיש. לאחר מכן מתפיחים להכפלת הנפח.
  • בינתיים מכינים את המלית - קולים את האגוזים ואז טוחנים אותם במעבד מזון, מוסיפים את שאר החומרים אליהם ומקבלים ממרח.
  • אחרי שהבצק כבר תפח, מרדדים אותו דק דק (ממש דקיק) ומורחים את המלית.
  • מתחילים בקיפול - ממשיכים לגלגל ולמתוח עד שנוצר נקניק ארוך ארוך ודק. כל גלגול ומתיחה יוצרת עוד שכבה דקיקה של בצק עם מלית
  • משמנים את התבנית ושמים את הרולדה - נשאר המון מהרולדה פשוט מסובבים כמו סיבוב פרסה - מניחים בצמוד לצד אחד של התבנית וכשמגיעים לקצה השני של התבנית נשאר עוד הרבה מהרולדה ביד, אז עושים סיבוב לצד השני של התבנית ומצמידים אחד לשני.
  • מתפיחים לשעה ואז מורחים בחלבון ומפזרים סוכר חום מעל
  • שמים לאפייה על 180 מעלות למשך חצי שעה בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת שמרים שוקולד קיפולים (1)


שאלות נפוצות: עוגת שמרים שוקולד

מה עם מים וסוכר להרטיב אחרי?
לא צריך.
שעושים סיבוב פרסה נוצר בעצם מצב שמניחים נקניק על נקניק?
לא, הם בעצם אחד ליד השני. את מניחה את הרולדה עד קצה התבנית ומסובבת פרסה לצד השני. אז הרולדה צריכה להיות ממש צרה, סוג של צינור.

עוגת שמרים שוקולד קיפולים

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!.

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

פוסט מקורי: עוגת שמרים שוקולד – נורית סיני

Similar Posts

6 Comments

    1. היי, הכוונה שאת הרולדה הארוכה שיצרנו ב נכניס לתוך התבנית, ובכל פעם שהיא מגיעה לקצה התבנית, נעשה פרסה וניקח אותה לצד השני של התבנית בעוגה צמודה לחלק הראשון של הרולדה בתוך התבנית. מקווים שמובן יותר עכשיו, בהצלחה!

      1. שלום 🌹אני מכינה עכשיו את העוגה. הכנתי את הקרם אך השומן נפרד…לא הכל ספוג לממרח רך??? מה עושים🤷🤷🤦אשמח לתשובה מהירה הרבה תודות🙏🙏🙏

      2. היי רחל,
        אפשר לנסות לשפר את המרקם ע"י הקצפה. זה אמור לעבוד. אם לא, כדאי להכין מחדש.
        בהצלחה!

    1. את מניחה את הרולדה עד קצה התבנית ומסובבת פרסה לצד השני. אז הרולדה צריכה להיות ממש צרה, סוג של צינור. בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?