| | | |

רולדה שוקולד מתכון 10 דקות

מעטרים בכל מה שמתוק ומפנק ומקבלים רולדה מופלאה ומגרה!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
מתכון לרולדה שוקולד, עוגת רולדה שוקולד

עוגת רולדה שוקולד – אין פתיח יותר טוב לשבת מרולדה מענגת במיוחד לצד הקפה החמים של הבוקר.

וכשההכנה כל כך קלה, אין מצב שלא מנסים! מתכון בקלי קלות שמכינים תוך לא יותר מ-10 דקות,

ובתמורה מקבלים עוגה אוורירית כמו ענן ונמסה בפה, מעטרים בכל מה שמתוק ומפנק ומקבלים רולדה מופלאה,

מתכון לרולדה שוקולד מגרה וטעימה במיוחד שאף אחד לא יכול להתאפק בפניה!

 

 

ספר המתכונים של מלי מאירוב

מתכון לרולדה, רולדה מתכון 10 דקות
צילום: מלי מאירוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? 

 

מתכון לרולדה שוקולד, עוגת רולדה שוקולד

רולדה שוקולד מתכון 10 דקות

מעטרים בכל מה שמתוק ומפנק ומקבלים רולדה מופלאה ומגרה!
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
לדרג
כמות 1 רולדה
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 5 חלבונים
  • ½ כוס סוכר
  • 5 חלמונים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף שמן
  • 3 כפות קמח לבן רגיל
  • 1 ½ כפות קקאו
  • אבקת סוכר (לפיזור)
  • ½1 כוסות שמנת מתוקה
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ½ כוס חלב
  • 2 שורות שוקולד מריר ( שבור לקוביות)
  • שוקולד לבן / חלב / תותים / מה שמתחשק (לעיטור)

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד שמקבלים קצף יציב ומבריק.
  • בקערה נוספת, מערבבים (לא במיקסר) את החלמונים עם 2 כפות סוכר, כפית תמצית וניל, וכף שמן. לאחר מכן מקפלים לתערובת החלבונים.
  • מוסיפים את הקמח וקקאו, ואז מקפלים לתערובת אחידה.
  • בתבנית התנור שמים נייר אפייה ומשמנים אותו בשמן. שופכים את התערובת ומשטחים לפי גודל התבנית. אופים על 180 מעלות בתנור מחומם מראש למשך 10 דקות בדיוק.
  • על מגבת מטבח נקייה מפזרים אבקת סוכר, ואז מוציאים את העוגה עם הנייר מהתנור והופכים על המגבת.
  • מקלפים בעדינות את הנייר ומגלגלים את המגבת עם העוגה החמה. ממתינים חצי שעה.
  • במיקסר מקציפים את השמנת מתוקה, אינסטינט וניל, וחצי כוס חלב לקצפת יציבה.
  • פותחים את המגבת ומורחים מהקצפת על העוגה, אבל משאירים קצפת לציפוי.
  • מגלגלים חזרה ללא מגבת הפעם.
  • ממיסים 2 שורות שוקולד מריר שבור לקוביות עם כפית חלב 20 שניות במיקרו. מערבבים ומוסיפים לקצפת שנשארה. אפשר גם לוותר ולהשאיר רק קצפת לבנה. מורחים מעל העוגה.
  • בעזרת קולפן מעטרים עם שוקולד לבן, או חלב, תותים, או מה שמתחשק. אפשר גם להשאיר רק קצפת מעל.

הערות וטיפים

  • לרגישות לגלוטן ניתן להחליף את הקמח לקורנפלור.
  • לרולדת וניל להחליף את הקקאו לקמח באותה כמות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: רולדה שוקולד

בלי אבקת אפיה?
בלי.
במקום חלב אפשר מים שיצא לי פרווה?
או חלב סויה או חלב קוקוס, אם את שמה מים שימי רק רבע כוס.
אפשר לשים משהו אחר במקום תמצית וניל?
סוכר וניל אחד.
אפשר לוותר על הקקאו?
תחליפי את הקקאו לכף וחצי קמח.
מאיפה קנית את הקולפן?
הקולפן של חברת ארקוסטיל. אישית קניתי אצל הקצב, אבל יש ארקטסטיל גם בשוק האיכרים בנמל תל אביב, בחצי חינם וכו'. שיהיה רשום להב משונן על המדבקה מאחורה.

 


הבמה כולה שלכם:
רולדה מתכון 10 דקות
רולדה מתכון, עוגת רולדה
צילום: אורית שועה

"יצאה סוף תודה רבה!"
אורית שועה

מתכון לרולדה, רולדה מתכון 10 דקות
צילום: איריס לוי

"יצא מעולה  שדרוג קל ליופי!"
איריס לוי

רולדה מתכון, עוגת רולדה
צילום: מרין כהן
"תודה! יצא מעולה וממש טעים!"
מרין כהן

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: רולדה מתכון מאת מלי מאירוב

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?