מלפפונים חמוצים כבושים

מתכון המושלם למלפפונים הכי טובים שיש - קשים מבחוץ ורכות ומדויקות מבפנים
בהשראת: שרה אליאן
ציון 4.53 על ידי 21 דירוגים
מלפפונים חמוצים ביתיים

במקום לקנות כל הזמן תעשייתי, הפעם מכינים מלפפונים חמוצים כבושים ביתיים בגרסה מוצלחת וטעימה יותר ברמות.

מתכון פשוט וברור שתמיד מניב תוצאות קשות מבחוץ ורכים מבפנים, כך שכל נגיסה פינוק שאין כמותו.

מלפפונים חמוצים שחובה להכין לפחות פעם אחת, כי בינינו הטעם של הקנויים לא משתווה ולו במיל לטעם של אלה שמכינים לבד, קדימה להתחיל!

ספר המתכונים של שרה אליאן

מלפפונים חמוצים
קרדיט: שרה אליאן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מלפפונים חמוצים ביתיים

מלפפונים חמוצים כבושים

מתכון המושלם למלפפונים הכי טובים שיש - קשים מבחוץ ורכות ומדויקות מבפנים
ציון 4.53 על ידי 21 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרה אליאן

המצרכים

  • 10-15 מלפפונים דקים וארוכים (אפשר גם מלפפונים בייבי קטנים)
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי שלם
  • 1 כף גדושה קארי (נותן צבע מעולה)
  • מים רותחים כמה שנכנס לצנצנת
  • 1 כפית מלח לכל כוס מים
  • 2 כוסות חומץ סינטטי
  • 4-5 עלי דפנה
  • פלפל חריף (למי שרוצה, לא חובה)
  • 1 צרור שמיר שלם
  • 10 שיני שום שלמות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מלפפונים חמוצים ביתיים

ניתן להחמיץ אפילו שזה לא מלפפון בלדי?
כן אפשר.
כמה זמן להשאיר עד הפתיחה?
4 ימים ואז להעביר למקרר.
כל המרכיבים שרשמת תקפים לכל סוג צנצנת או גודל שאני משתמשת נכון?
כמובן, אם את משתמשת בצנצנת גדולה ממש אז תגדילי את הכמויות בגדול החומץ צריך להיות רבע מכמות הנוזלים והשאר זה מים ומלח על כל כוס מים כפית מלח.
חומץ סינטטי זה חומץ 70%?
זה חומץ 5%, הכי פשוט שמוכרים בסופר.
ההכנה בזכוכית?
כמובן.
זה במלח או בחומץ?
בחומץ אם רוצים במלח מוותרים לחלוטין על החומץ במתכון.
משנה צינצנת זכוכית או פלסטיק? חייב להיות הרמטי? או לא משנה?
חובה זכוכית והרמטי. לאחר 4 ימים ניתן להעביר לפלסטיק הזכוכית מונעת חדירת חיידקים.
כמה זמן זה טוב במקרר?
אפשר במקרר עד חודש.

 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

12 Comments

    1. היי יעקב!
      בשמש ההתססה אורכת יומיים-שלושה ואילו בכל מקום אחר בבית ייקח כשבוע.
      אין נכון או לא נכון, יש רק מה שעובד לך.
      בהצלחה 🙂

  1. המתכון כתוב שגוי(2 כוסות חומץ) רק בהערות הוסבר שהחומץ צריך להיות רבע כוס ולהשלמה לכוס מים דהיינו כוס חומץ.על שלוש כוסות מים

    1. היי נעמי!
      כמות החומץ צריכה להיות רבע מכמות הנוזלים. כלומר, אם מכינים בצנצנת גדולה שמכילה בין 8 ל-10 כוסות מים, יש להשתמש ב-2 כוסות חומץ.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אורנה, כלי האחסון חייב להיו סטרילי, הדבר איננו הכרחי (אם הצנצנת חדשה) אך מומלץ. לשיקולך. לעקר צנצנות מניחים אותן בסיר על מים חמים, מביאים את המים לרתיחה וממשיכים "לבשל" אותן ברתיחה עוד עשר דקות. מעקרים צנצנות לחמוצים בדיוק מאותה סיבה שמעקרים צנצנות לריבות, כדי לשמר מזון, .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?