אין פתיח יותר טוב לשבת מרולדה מענגת במיוחד לצד הקפה החמים של הבוקר. וכשההכנה כל כך קלה, אין מצב שלא מנסים!
רולדה שוקולד בקלי קלות שמכינים תוך לא יותר מ-10 דקות, ובתמורה מקבלים עוגה אוורירית כמו ענן ונמסה בפה.
מעטרים בכל מה שמתוק ומפנק ומקבלים רולדה מופלאה, מגרה, וטעימה במיוחד שאף אחד לא יכול להתאפק בפניה!
מתכון באדיבות: מלי מאירוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס מידה אוניברסלית
המצרכים
- 5 חלבונים
- ½ כוס סוכר
- 5 חלמונים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף שמן
- 3 כפות קמח לבן רגיל
- 1 ½ כפות קקאו
- אבקת סוכר
- 1 ½ כוסות שמנת מתוקה
- 2 כפות אינסטנט וניל
- ½ כוס חלב
- 2 שורות שוקולד מריר שבור לקוביות
- שוקולד לבן / חלב / תותים / מה שמתחשק לעיטור
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד שמקבלים קצף יציב ומבריק.
- בקערה נוספת, מערבבים (לא במיקסר) את החלמונים עם 2 כפות סוכר, כפית תמצית וניל, וכף שמן. לאחר מכן מקפלים לתערובת החלבונים.
- מוסיפים את הקמח וקקאו, ואז מקפלים לתערובת אחידה.
- בתבנית התנור שמים נייר אפייה ומשמנים אותו בשמן. שופכים את התערובת ומשטחים לפי גודל התבנית. אופים על 180 מעלות בתנור מחומם מראש למשך 10 דקות בדיוק.
- על מגבת מטבח נקייה מפזרים אבקת סוכר, ואז מוציאים את העוגה עם הנייר מהתנור והופכים על המגבת.
- מקלפים בעדינות את הנייר ומגלגלים את המגבת עם העוגה החמה. ממתינים חצי שעה.
- במיקסר מקציפים את השמנת מתוקה, אינסטינט וניל, וחצי כוס חלב לקצפת יציבה.
- פותחים את המגבת ומורחים מהקצפת על העוגה, אבל משאירים קצפת לציפוי.
- מגלגלים חזרה ללא מגבת הפעם.
- ממיסים 2 שורות שוקולד מריר שבור לקוביות עם כפית חלב 20 שניות במיקרו. מערבבים ומוסיפים לקצפת שנשארה. אפשר גם לוותר ולהשאיר רק קצפת לבנה. מורחים מעל העוגה.
- בעזרת קולפן מעטרים עם שוקולד לבן, או חלב, תותים, או מה שמתחשק. אפשר גם להשאיר רק קצפת מעל.
הערות וטיפים
- לרגישות לגלוטן ניתן להחליף את הקמח לקורנפלור.
- .לרולדת וניל להחליף את הקקאו לקמח באותה כמות.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: רולדה שוקולד ב-10 דקות
כמה רולדות יוצא? רולדה אחת. |
בלי אבקת אפיה? בלי. |
במקום חלב אפשר מים שיצא לי פרווה? או חלב סויה או חלב קוקוס..אם את שמה מים שימי רק רבע כוס. |
אפשר לשים משהו אחר במקום תמצית וניל? סוכר וניל אחד. |
אפשר לוותר על הקקאו? תחליפי את הקקאו לכף וחצי קמח. |
מאיפה קנית את הקולפן? הקולפן של חברת ארקוסטיל. אישית קניתי אצל הקצב, אבל יש ארקטסטיל גם בשוק האיכרים בנמל תל אביב, בחצי חינם וכו. שיהיה רשום להב משונן על המדבקה מאחורה. |
מה חושבים על: רולדה שוקולד ב-10 דקות
-
- גאורית שועה:
“יצאה סוף תודה רבה”
- לילך חזן:
“לא יכולנו להתאפק טעימה ברמות” - לימור שקלי:
“מתכון מוצלח!” - איריס לוי:
“יצא מעולה שדרוג קל ליופי” - מרין כהן:
“תודה! יצא מעולה וממש טעים!”
- גאורית שועה:




הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: רולדה שוקולד לשבת ב-10 דקות – מלי מאירוב