|

סבייה תימנית

מאפה מסורתי טעים ברמות!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
סבייה תימנית (סבאייה)
התימנים בינינו בטח יודעים שאין תענוג יותר גדול ממאפה קלאסי טרי ומושלם על הבוקר בשבת.
תכירו: סבייה – או בשמה האחר סבאייה – מאפה תימני קלאסי שמרכיבים מהמון המון שכבות בצק שלמות משודרג בטפטופי חמאה.
מגישים מאפה נהדר זה עם רסק עגבניות וביצה קשה ומקבלים ארוחת בוקר שבתית ומלאה בטעמים מפנקים.

מתכון באדיבות: מלי מאירוב

ספר המתכונים של מלי מאירוב

סבייה תימנית (סבאייה)
צילום: מלי מאירוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

סבייה תימנית (סבאייה)

סבייה תימנית

מאפה מסורתי טעים ברמות!
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה
תבנית: תבנית עגולה 28/30 או תבנית מרובעת בינונית

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח
  • 200 גרם חמאה / מרגרינה

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את הקמח עם הסוכר, שמרים, אבקת אפייה, ו-3 כוסות מים בערך. ללוש ביחד עד לאיחוד החומרים.
  • אחרי לישה מוסיפים כף מלח וממשיכים ללוש עד שהבצק מאוחד ללא חתיכות אבל דביק. אפשר להרטיב את היד מדי פעם בזמן הלישה. אם צריך מוסיפים מים שיהיה דביק. אפשר גם ללוש במיקסר.
  • מכסים במגבת מעל ומחכים עשר דקות. לאחר מכן מרטיבים את היד וללוש שוב למשך 2 דקות, הבצק כבר יהיה יותר חלק. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים כל עשר דקות.
  • מכינים נייר אפייה משומן טיפה, וביד משומנת מכינים 35 כדורי בצק (30 גרם כל כדור - גודל ביצה S), ומניחים על נייר האפייה.
  • משטחים את הכדורים טיפה במעיכה עם כריות האצבעות, ואז מלטפים אותם טיפה עם יד משומנת, ואז שמים ניילון נצמד מעליהם שלא יתייבשו. נותנים מנוחה של שעתיים.
  • במיקרו ממיסים את החמאה, ומשמנים בה את התבנית ודפנותיה.
  • לוקחים גדור בצק ומניחים על התבנית, משטחים אותו ומתחילים למתוח אותו עד ידי הרמה מהאמצע לכיוון הצדדים בכמה פעמים עד שהבצק דק ושקוף ומכסה את כל התבנית. אין בעיה אם נקרע כי עושים עוד שכבות מעליו, אז לא להיבהל.
  • מטפטפים מהחמאה המומסת ובטפיות עם היד מורחים את החמאה על כל הבצק.
  • לוקחים כדור שני ומשטחים על הבצק ומותחים שוב. וכך ממשיכים עם כל הכדורים, כך שאחרי כל כדור ששיטחנו נמרח מהחמאה.
  • בכדור האחרון שמותחים, מורחים חלמון עם כפית מים על הבצק עם מברשת.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למדף שני מלמטה.
  • אפשר לחלק ל-2 תבניות כך שבכל תבנית יש 17 שכבות בערך

הערות וטיפים

  1. במקום שלושים וחמש שכבות בצק..חילקנו לשתי תבניות ועשינו שבע עשרה שכבות בערך כל תבנית.
  2. חובה למתוח את הבצק לשקיפות (חשוב מאוד) מכיוון שכמה שיותר דק יותר טעים.. אם קורה וזה נקרע אז לא נורא.
  3. המתכון ממש לא קשה להכנה (אולי קצת עמידה לפתיחת בצק, אבל כל אחד יכול).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
סבייה תימנית (סבאייה)
צילום: מלי מאירוב


שאלות נפוצות: סבייה תימנית

באיזה מגש הכנת?
תבנית טפלון מרובעת.
זה מלוח או מתוק?
זה מלוח.
אפשר להכיל את הבצק ולהקפיא?
כן אפשר.

 

סבייה תימנית (סבאייה)
צילום: מלי מאירוב

מה חושבים על: סבייה תימנית

    1. חנה מחדון:
      "אחד הדברים הכי טעימים שאכלתי"
סבייה תימנית (סבאייה)
צילום: חנה מחדון

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!.

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!


הפוסט המקורי: סבייה תימנית (סבאייה) – מלי מאירוב

Similar Posts

2 Comments

  1. 5 stars
    הכנתי כבר פעמיים וליקקו את האצבעות.
    הכנתי חצי קילו וחתכתי את כל המצרכים בחצי, יצא מעולה ממש! תודה רבה!
    יעזור אם רק תצייני בערך כמה זמן אמורה להיות בתנור

    1. היי סיון,
      שמחים שאתם נהנים!!
      לגבי זמן האפייה – תלוי בתנור, אבל בין 25 דקות לחצי שעה.
      בהצלחה!

4.80 from 5 votes (4 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements