|

פשטידת מחאמר בתנור

מתכון מרוקאי אותנטי!
בהשראת: אורה ארגוב
ציון 4.53 על ידי 23 דירוגים
פשטידת מחמר בתנור

רבים יסכימו שאין טעים מהאוכל המרוקאי בעולם כולו, וכשיש הזדמנות להכין את הפשטידה הכי מפורסמת במטבח המרוקאי, לא מוותרים!

מחמר, מחאמר או מעקודה בתנור – פשטידת תפוחי אדמה פשוטה ומלאה בהפתעות טעימות בפנים לארוחה משפחתית הכי מפנקת!

פשטידה קלה וקלילה שכל בשלן מתחיל יכול להכין בעיניים עצומות, ובמקביל לקבל פשטידה שתפנק בכיף את כל המשפחה.

 

ספר המתכונים של אורה ארגוב

פשטידת מחמר בתנור
צילום: אורה ארגוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

פשטידת מחמר בתנור

פשטידת מחאמר בתנור

מתכון מרוקאי אותנטי!
ציון 4.53 על ידי 23 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

תבנית: תבנית עגולה

המצרכים

  • 5 יחידות תפוחי אדמה (מקולפים וחתוכים)
  • 6 יחידות ביצים (טרופות)
  • ½ חבילה פטרוזיליה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח
  • קורט כורכום
  • 1 כף מרק עוף

אופן ההכנה

  • מבשלים את התפוחי אדמה עם התבלינים עד רכות, ואז מועכים לפירה חלק.
  • מוסיפים את הביצים הטרופות ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים היטב.
  • משמנים תבנית עגולה במעט שמן ושופכים את הבלילה לתוכה. מעל מזלפים 3 כפות שמן
  • מכניסים לאפייה על 180 מעלות למשך 40 דקות
  • מצננים וסוחטים מעט לימון מעל ומגישים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פשטידת מחמר בתנור 

לא צריך קמח בשביל זה?
לא צריך.
מה הסוד לעובי באפיה?
עושים בתבנית לא כל כך גדולה ויצליח לך.
למי שאין תנור אפשר לעשות בסיר או מחבת?
כן אפשר בסיר.

 


מה חושבים על: פשטידת מחמר בתנור

    1. מיטל אמסלם:
      "יצא אליפות!"
פשטידת מחמר בתנור
צילום: מיטל אמסלם

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


.רק עוד דבר אחד אחרון!.

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים מושלמים. אל תפספסו!


מקור:
אורה ארגוב

Similar Posts

6 Comments

  1. מומלץ לחמם סיר ולשים שכבה דקה של שמן בתחתית,
    למזוג את הבלילה אל הסיר ולהשטיח.
    2-3 דקות של בישול ומעבירים את הסיר לתנור מחומם 150-160°c
    לכ 40 דקןת עד שהשכבה העליות מתחיל לקבל צבע זהוב ולהתקשות.
    מוציאים, מסובבים קצת את הסיר ימיננה ושמאלה לוודא שהפשטידה לא נדבקה לתחתית
    שמים נייר סופג ומעל צלחת והופכים את הסיר
    החלק העליון של הפשטידה מונח על הצלחת והחלק שהיה בתחתית הסיר כעת למעלה.
    מתקבל חלק חיצוני קריספי עם טקסטורה יפה

      1. היי גליה,
        ההבדל זניח מאוד עד כדי לא מורגש, כך שאפשר להשתמש בכל סוג שרוצים.
        צום קל וחתימה טובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?