טילוני בצק עלים
עם קרם פודינג וניל מפנק!
קונוסים, קרניים, תלתלי שילר או שופריות – לא משנה איך אתם קוראים להם, שבת זה תמצאו אותן ממלאות לכם את הבטן במתוק!
טילוני בצק עלים וניל מטריפים שמשדרגים במלית קרם פודינג וניל ובזיקת אבקת סוכר לקבלת טעם כל כך עשיר שישלח אותכם לעננים.
טילונים מרשימים גם במראה וגם בטעם, מבט אחד בתמונות ולא תאכלו להתאפק מלהכין, , פשוט להיט!
טילוני בצק עלים וניל מטריפים שמשדרגים במלית קרם פודינג וניל ובזיקת אבקת סוכר לקבלת טעם כל כך עשיר שישלח אותכם לעננים.
טילונים מרשימים גם במראה וגם בטעם, מבט אחד בתמונות ולא תאכלו להתאפק מלהכין, , פשוט להיט!
מתכון באדיבות: מירב לירון גילבוע
ספר המתכונים של מירב לירון גילבוע
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
לבצק:
- 12 יחידות קונוס מתכת
- 1 חבילת בצק עלים מרודד קפוא מופשר לילה במקרר
לקרם וניל מהיר:
- 250 מ״ל שמנת מתוקה
- 140 מ״ל חלב
- 60 גרם סוכר
- 40 גרם אינסטנט פודינג וניל
לציפוי לפני האפייה:
- 1 ביצה טרופה
- ½ כוס סוכר
אופן ההכנה
- קודם מחממים מראש תנור על 180 מעלות
- מתחילים בפרישת בצק העלים על משטח עבודה ואז נחתוך אותו לרצועות ברוחב 2 ס”מ (קצת יותר רחב ממה שרוצים בסוף, כי במהלך הליפוף הרצועות נמתחות והופכות צרות וארוכות יותר).
- נלפף כל רצועה על קונוס, החל מהשפיץ לכיוון החור. כשנגיע לסוף הרצועה נצרף לה רצועת בצק חדשה בצביטה. הליפוף של הרצועה סביב הגביע צריך להיות חופף מעט, כך שבכל סיבוב הבצק יעלה קצת על הבצק מהסיבוב הקודם.
- נבריש את הטילונים בביצה טרופה ונגלגל בסוכר.
- נאפה למשך 25-30 דקות בערך, עד שהטילונים נהיים שחומים. לאחר מכן נוציא מהתנור ונשאיר אותו פועל בחום של 150 מעלות.
- נפריד את טילוני הבצק מגביעי הקונוס, החלק הפנימי יהיה עדיין לא אפוי לכן נחזיר את טילוני הבצק לתנור ל-10 דקות, עד שהחלק הפנימי כבר לא בצקי.
- עוברים להכנת הקרם - במיקסר נקציף את כל החומרים עד שמקבלים קרם יציב.
- נצנן לגמרי לפני שנמלא בקרם עם צנטר משונן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: בצק עלים וניל
האם צריך לשמן את הקונוסים לפני שמים את הבצק שלא ידבק? לא אין צורך לשמן את הקונוס. |
מה חושבים על: בצק עלים וניל
-
- ספיר טריגלו:
"תודה רבה יצא מדהים!"
- ספיר טריגלו:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
.רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: טילוני בצק עלים עם קרם פודינג וניל – מירב לירון גילבוע