מתכון סופגניות מנצח
תמיד מניב תוצאות מושלמות!

אם גם לכם תמיד הסתבך עניין הכנת הסופגנייה המושלמת, אז קבלו את המתכון שיחזיר לכם את המגש הנחשק למקומו בשולחן החג.
מתכון סופגניות מנצח של נוי דוד שתמיד מניב תוצאות מושלמות, רכות, ואווריריות שלא ספוגות בשמן.
מקשטים באבקת סוכר וריבה ומקבלים טעם שישלח כלים של תענוג בכל חלק בגופכם! מפתיעים את האורחים בסופגניות אלה ולא מפסיקים לקצור מחמאות.
מתכון סופגניות מנצח של נוי דוד שתמיד מניב תוצאות מושלמות, רכות, ואווריריות שלא ספוגות בשמן.
מקשטים באבקת סוכר וריבה ומקבלים טעם שישלח כלים של תענוג בכל חלק בגופכם! מפתיעים את האורחים בסופגניות אלה ולא מפסיקים לקצור מחמאות.
מתכון באדיבות: נטלי לוי ומירב בדיט טליאז
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס: חד פעמית לשתייה קרה.
המצרכים
כמות: 38-40 סופגניות
- 1 קילו קמח (אם הבצק דביק טיפה, מוסיפים עוד קצת)
- 2 ביצים עם 1 חלמון
- ½ כוס סוכר
- 2 סוכר וניל
- ¼ כוס שמן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כוסות מים פושרים (לפי הצורך - מתחילים בכוס וחצי)
- קורט מלח
- גרידת לימון
- 2 כפות ברנדי (לא חייב)
אופן ההכנה
- מערבבים את המצרכים היבשים ביחד ודואגים שהשמרים לא יגעו במלח - מנפים את הקמח ואז את השמרים ומערבבים, ואז מוסיפים את הסוכר והסוכר וניל ומערבבים, לבסוף מוסיפים את המלח.
- מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים לאט למשך 3 דקות בערך.
- אחרי זאת מעלים את המהירות לעוד 2-3 דקות עד שהבצק יהיה אחיד וחלד (הוא לא צריך לצאת דביק).
- נותנים לבצק מנוחה של שעה, ואז מורידים נפח ונותנים עוד התפחה של בערך חצי שעה.
- נגזור קוביות מנייר אפייה ונניח אותם על מגבת.
- נרדד את הבצק בערך לעובי 2 סנטימטר, נקרוץ עיגולים יפים (אפשר להיעזר בקמח שיהיה יותר נוח)
- נניח את העיגולים על נייר אפייה ונותנים להם לתפוח, חשוב בזמן התפיחה לכסות אותם בבד דק שלא יתייבשו ולא יפריע לתפיחה.
- מחממים שמן בסיר שיהיה שמן עמוק, לחום של 160 מעלות. (שמן חם לא רותח). מטגנים את הסופגניות לאט לאט יחד עם נייר האפייה, כל צד בערך דקה בשמן ואז הופכים לעוד חצי דקה בערך.
- מקשטים באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מתכון סופגניות מנצח
כמה שמן צריך לטיגון? משומש בבקבוק אחד של שמן. גודל סיר בינוני. |
איך עושים צורה יפה כזה? אחרי שקורצת את העיגול עם כוס מתפיחה שוב ואז זה נותן את הצורה היפה הזו. |
איך מקבלים את הפס היפה? זה מתקבל מהתפחה טובה וטיגון טוב בשמן. |
כמה זמן התפחת את את הכדורים? כחצי שעה. אני מכסה אותן עם מגבת עדינה בזמן התפיחה. |
אם אני רוצה רק להכין חצי מה עושה עם החלמון? מקטינים הכל לחצי, ולגבי הביצים – ביצה אחת שלמה וחלמון אחד. |
לא צריך מרגרינה לבצק? בלי מרגרינה בכלל. |
יוצאות אווריריות בפנים? יוצאות לא בצקיות אבל לא אוכלת "אוויר". |
אם אין ברנדי? לא נורא אפשר גם בלי. |

מה חושבים על: מתכון סופגניות מנצח
-
- אסתי לוי:
"תודה למתכון. יצאו מהממים"
- מיה אנגל:
"תודה רבה על המתכון המושלם הזה!!! יצא פשוט נדיר!"
- אסתי לוי:

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!