Advertisements
| | |

ספינג\' עם טיפים

רך ואוורירי בטירוף!
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
ספינג' עם טיפים
Advertisements
ספינג' היום הוא קינוח נפוץ שנכנס לכל מטבח, ופרט בחנוכה. אבל כשרוצים להיות ייחודיים ובאמת להרשים, משקיעים טיפה בהכנה ומקבלים תוצאה ששווה כל שנייה.
מתכון לספינג' מושלם בגרסה הכי מוצלחת שאי פעם תכינו. עם בצק רך ואוורירי בטירוף שמקבל טעם משגע עם טבילת סוכר מפנקת.
עם טיפים מנצחים ומתכון כה מפורט, אין אף אחד שלא יוכל להעמיד מגש ספינג' מיוחד וטעים ולפנק את המשפחה!

מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

ספינג' עם טיפים

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

ספינג' עם טיפים

ספינג\' עם טיפים

רך ואוורירי בטירוף!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
כמות 25 יחידות
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
Advertisements

המצרכים

כמות: 25 יחידות בגודל בינוני.

  • 1 כף שמרים יבשים.
  • 2 כפות סוכר.
  • 330 מ"ל בירה לבנה (כוס ורבע - אפשר גם לוותר ולהכין עם מים.)
  • 2 ביצים גדולות.
  • 2 כפות שמן.
  • 1 קילו קמח.
  • 650 מ"ל מים פושרים (3 ½ כוסות)
  • 1 כפית מלח.
  • 1 פקק ערק - חובה (כף אחת.)
Advertisements

אופן ההכנה

  • נטרוף בקערה גדולה את השמרים היטב עם הבירה והסוכר.
  • נותנים תסיסה של עשר דקות, ואז נוסיף את הביצים והשמן ונטרוף שוב.
  • אחרי זאת נוסיף את הקמח, מלח, ומים, ונתחיל ללוש היטב.
  • נוסיף את הערק ושמים בתנועות מעגליים לבצק דליל מאוד. (אפשר לעבור עם מיקסר מוט לקבלת בצק חלק ללא גושים).
  • נכסה את הקערה בשקית ונתפיח לארבעים דקות. אחרי ההתפחה נלוש שוב בצורת מעגלים ואז שוב נכסה וניתן התפחה של חצי שעה.
  • אחרי זאת, שוב פעם נלוש היטב את הבצק ונניח את הקערה סמוך לאזור הטיגון.
  • בינתיים נחמם סיר שטוח עם ליטר שמן ונכין עוד קערה קטנה עם שמן לטבילת הידיים.
  • כשהשמן חם, נטבול את הידיים בשמן ונקרוץ חתיכת בצק, ליצור טבעת ולהניח בזהירות בסיר
  • לקרוץ עוד חתיכת בצק ולהניח בסיר
  • במידה והידיים יבשות נטבול שוב בשמן ושוב נקרוץ מהבצק
  • נטגן למשך 2 דקות צד אחד להשחמה ואז נהפוך לצד השני ונמשיך לטגן עד להשחמה יפה
  • להבת הגז תמיד תהיה בינונית - גבוהה ולא נמוכה.
  • אחרי שהספינג׳ מוכן נעביר מיד לתבנית גדולה עם סוכר
  • נטבול היטב בסוכר ונעביר למגש או צלחת הגשה.
Advertisements

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
  • ספינג׳ יש ללוש ביד ורק ביד! לא במיקסר. תנועת הלישה מאוד שונה ביחס לבצק שמרים, בנוסף צורת הלישה המיוחדת הזאת מכניסה אוויר לבצק וגורמת לתוצר הסופי לצאת עם בועות מושלמות .
  • כמות השמרים תמיד תהיה קטנה ביחס לבצק שמרים. כי זמן ההתפחה ארוך יותר מבצק שמרים רגיל.
  • כמות המים מאוד חשובה להצלחת הספינג׳. זאת אומרת מרקם הבצק בשונה מבצק שמרים רגיל צריך להיות מאוד מאוד דליל ולא סמיך וקשה.
  • ספינג׳ צריך זמן, הרבה זמן! ככל שהבצק יתפח יותר תקבלו את הבועות האוויר המשגעות שיש בספינג׳.
  • חשוב לקרוץ את הבצק לפני הטיגון רק ושוב רק עם ידיים משומנות ולא רטובות במים!
  • המתכון הבסיסי לספינג׳ מגיע עם מים, אבל כשמכינים עם מחצית הנוזלים עם בירה, התוצר באמת יותר מוצלח!
  • עם ביצים בלי ביצים זאת שאלה שחוזרת על עצמה המון. מומלץ להוסיף ביצים לבצק. ביצים זה שומן ושומן תורם לספינג׳ להישאר רך לאורך זמן ולא הופך לגומי.
  • להשתדל לא לשנות את המתכון ולמדוד את הנוזלים רק עם כוס מדידה מיוחד לנוזלים!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: ספינג' עם טיפים 

אפשר במקום ערק להוסיף קוניאק?
בהחלט. כל סוג של אלכוהול מעל 40 אחוז יעשה יופי של עבודה.
האם יש לך מתכון לסירופ שטובלים בו את הספינג'?
כל סירופ רגיל יכול להתאים. כוס סוכר, כוס מים, חצי או רבע כוס דבש, פלח לימון. מרתיחים עד להסמכה.
מה הסיבה שחייבים ערק?
הערק בבצק מטוגן סופג את השמן מהבצק.
אם אני לא רוצה בירה, אז כמות המים משתנה?
הכמות היא אותה כמות גם אם מדובר רק במים.
מה זה כוס מדידה לנוזלים?
יש בכל חנות כלי בית כוס מדידה שכתוב עליה כמות במ"ל (cc) ולא גרמים.
לא הבנתי איך ללוש בתנועת מעגלים?
צורת הלישה תהיה באופן הבא:מכניסים את כף היד לתחתית הקערה ואוספים את הבצק כלפי מעלה בתנועות סיבוביות.
אפשר חומץ במקום הערק?
אי אפשר.
שאלה: יוצא טעים גם עם תפוז?
תשובה:  כמובן.

ספינג' עם טיפים


מה חושבים על: ספינג' עם טיפים

    1. אורית בטיטו:
      "תודה רבה יצא מושלם עם בירה"
    2. מארי חרוש:
      "בדיוק הכנתי אתמול. מהמם!"
    3. של-לי רמי שפינדלר:
      "יצא מושלם!"
ספינג' עם טיפים
צילום: של-לי רמי שפינדלר
 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


.רק עוד דבר אחד אחרון!.

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני חנוכה מושלמים. אל תפספסו!


הפוסט המקורי: ספינג' עם טיפים – פרח גבסו

Advertisements

Similar Posts

6 Comments

  1. הכנתי ספינג בירה בפעם הראשונה יצא מדהים
    לכל מי שמנסה חשוב להצמד במדוייק למידות הנוזלים אחרת לא יצליח
    תודה רבה
    הספינג יצאו אוריירים וקריספי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements