עוגת תמרים בחושה ב-5 דקות
עם אגוזי מלך מפנקים!
אם רוצים עוגה פשוטה אך מפנקת לשבת בלי הרבה עבודה, מכינים עוגה זו ונהנים מטעמים נהדרים.
עוגת תמרים בחושה שמכינים בקלי קלות וב-5 דקות, בלי התפשרות על טעם התמרים המדהים שמתקבל.
משדרגים באגוזי מלך ומקבלים עוגה בריאה וטעימה לצד כוס הנס והעיתון של שבת בבוקר.
עוגת תמרים בחושה שמכינים בקלי קלות וב-5 דקות, בלי התפשרות על טעם התמרים המדהים שמתקבל.
משדרגים באגוזי מלך ומקבלים עוגה בריאה וטעימה לצד כוס הנס והעיתון של שבת בבוקר.
מתכון באדיבות: חני קונאשוילי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית: תבנית חד פעמית עם חור + חד פעמית אינגליש קייק
המצרכים
- 4 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 חבילה ממרח תמרים
- 1 אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 כף קקאו
- 2 כפית קינמון
- 2 ½ כוסות קמח
- 2 כוסות מים רותחים
- אגוזי מלך שלמים
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה ללא מיקסר את הביצים, כוס סוכר, שמן, ו-1 סוכר וניל.
- לאחר מכן מוסיפים את שאר המצרכים (בלי המים והאגוזים) ומערבבים. לבסוף מוסיפים את המים הרותחים.
- משמנים את התבנית ושמים ¾ מגובה התבנית מהתערובת. בתבנית העגולה מסדרים אגוזי מלך שלמים במעגל.
- אופים על 170 מעלות טורבו למשך 50 דקות בערך. לבדוק מדי פעם ולא לייבש.
- כשהעוגה פושרת לשים בשקית, זה עוגה אותה רכה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת תמרים בחושה
אפשר מיץ תפוזים או חייב מים חמים? חייבים מים חמימים. |
האם חייבים כף קקאו או שניתן להחליף זאת במשהו אחר? אפשר לוותר על הקקאו. |
לגבי ממרח התמרים כוונתך מהסוג באריזה המרובעת או קופסת ממרח ? קופסת ממרח תמרים. |
לשים בשקית .. כוונתך לאחסן בשקית סגורה בעוד העוגה עדיין פושרת וטרם התקררה ? שהיא ממש פושרת לעטוף בשקית. אם היא נשארת אחרי יום יומיים יותר טעימה. |
ניתן לאפות גם לא בטורבו ? אם כן באיזה חום וכמה זמן ? ניתן. בחום 160. זמן זה עניין של כל תנור. 45 דקות בערך. |
מה חושבים על: עוגת תמרים בחושה
-
- רויטל זנש:
"מהמם וטעים"
- ליז תורג'מן:
"יפיפיה!"
- רויטל זנש:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
.רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות פירותמושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: עוגת תמרים בחושה ב-5 דקות – חני קונאשוילי