ספינג\' אוורירי ביותר
כמו עננים!
הנוסחה המרוקאית של סופגניות החג – ספינג' מבצק אוורירי כמו עננים שמטגנים בצורת טבעות ומקשטים עם סוכר לטעם מתוק במיוחד.
אין חגיגה אמיתית בלי מגש של ספינג' מפנק שירים לכולם את האווירה. איך שנותנים ביס אחד, זוללים עד שמסיימים הכול!
אין חגיגה אמיתית בלי מגש של ספינג' מפנק שירים לכולם את האווירה. איך שנותנים ביס אחד, זוללים עד שמסיימים הכול!
מתכון באדיבות: מלי מאירוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס: חד פעמית קרה.
המצרכים
כמות: 40-50 יחידות.
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית)
- 4 כפות סוכר
- 4 כוסות מים פושרים
- 1 כף מלח
- 1 כף שמן
- 1 כף ערק או קוניאק (מי שרוצה יכול להוסיף, לא חובה בכלל!)
אופן ההכנה
- בקערה שמים את הקמח, שמרים, וסוכר. מערבבים ואז מוסיפים 2 כוסות מים פושרים, וללוש במהירות בידיים.
- אחרי זאות מוסיפים כף מלח, ועוד 2 כוסות מים. וללוש עש שמקבלים בצק דביק ודליל וחלק (אולי יהיה קצת גבשושי לא להיבהל). ייתכן ומצטרכים עוד חצי כוס מים.
- מכסים חצי שעה ומשאירים להתפחה
- לאחר מכן מרטיבים ידיים וללוש שוב במהירות למשך 2 דקות. לאחר מכן לכסות שוב למשך חצי שעה, ואז להרטיב שוב ידיים וללוש שוב למשך 2 דקות. לבסוף שמים כף שמן מעל הבצק, מלטפים ומכסים למשך 45 דקות.
- ממלאים שמן חצי עמוק במחבת רחבה או סיר נמוך (טמפרטורת שמן רצויה היא כ-170 מעלות)
- מניחים בצד קערה עם מים ולטבול את הידיים, לוקחים חתיכה בצק ולפתוח חור גדול באמצע ואז לשים בשמן (הבצק מתכווץ)
- הופכים כשמזהיב, ואז כשמוכן מעבירים למסננת ואז טובלים בסוכר רגיל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
,
שאלות נפוצות: ספינג' אווירירי ביותר
אם רוצים חצי כמות איך עושים? 3 וחצי כוסות קמח בחד פעמי חם..כף שמרים יבשים..2 כפות סוכר…כוס מים חד פעמי קר..לישה ושוב כוס מים וכפית מלח..ללוש ואולי עוד טיפה מים פושרים. |
להתפיח במקרר או על השיש? על השיש.. במקרר רק אם את רוצה כמה שעות. |
ללוש בידיים או במיקסר? לשים בידיים. |
על איזה להבה לטגן גבוה נמוכה? ואולי עדיף בסיר טיגון? בינוני ולשחק איתה .. אם מזהיב מהר להנמיך .. לא צריך סיר טיגון. |
לא צריך שמן בבצק? לא צריך. |
אם רוצים לעשות 2 קילו קמח האם את כל המרכיבים להכפיל? כן אבל כן קשה ללוש, עדיף לעשות קילו וקילו. |
אפשר עם קמח שמרים? אפשר. |
מה חושבים על: ספינג' אווירירי ביותר
-
- נופר כהן:
"אחד המתכונים הכי מוצלחים !!! ספינג הכי טעים שיש"
- רותם יעקב:
"מתכון אליפות"
- קובי סיוון אדרי:
"הכי טעים שיש :)"
- נופר כהן:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני חנוכה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: ספינג' אווירירי ביותר – מלי מאירוב
מושלםםםםםםםם!!!!!!!
האם ניתן לשמור את הבצק במקרר ולהכין יום למחרת?
ניתן ואפילו מומלץ להכין בערב ולאפות למחרת
תודה, יצא מדהיםםםםם!!!!
איזה כיף לשמוע אסתר תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/