עוגת החלומות
עוגת ביסקוויטים שוקולד וגבינה
שכבות של אושר במתכון שאי אפשר לטעות בו! עוגת ביסקוויטים שוקולד וגבינה מופלאת בטעם מעלף ומפתיע, מורכבת משכבות פתי בר שממלאים בקרם גבינה עשירה מנחם ומלטף, ומסיימים עם זיגוג קרם שוקולד מושחת שישדרג לכם את הטעם ברמות. עוגת החלומות מהסרטים שתגנוב לכולם את ההצגה!
מתכון באדיבות: חני קונאשוילי
מתכון באדיבות: חני קונאשוילי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית: תבנית פיירקס מרובעת
המצרכים
- 1.5 שרוול פתי בר שוקולד
נוזל לטבילת הביסקוויט:
- ¼ כוס מים רותחים
- 1 כפית אבקת נס קפה גדושה (לערבב היטב להוסיף מים קרים)
- ⅓ כוס מים קרים
- 1 כפית תמצית וניל
לקרם:
- 1.5 גביע שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 2 סוכר וניל
- 2 כפות סוכר
- 1 פודינג וניל
- 2 מיכלי גבינת שמנת/ 1 גביע נפוליאון + 1 גביע גבינה לבנה 5%
לקרם שוקולד:
- חצי מיכל שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 20 גרם חמאה
אופן ההכנה
- נקציף את כל חומרי הקרם חוץ מהגבינה, לקצף יציב ואז נוסיף את הגבינה ולערבל בעדינות דקה
- נטבול את הביסקוויט לרגע בנוזל הקפה, ונסדר אותם בתבנית (אם צריך אפשר לשבור כדי להתאים לתבנית)
- שמים חצי מהקרם ואז מוסיפים עוד שכבה של פתיבר. מעליה שמים את החצי השני של הקרם, ושוב פעם שכבה של פתיבר.
- נכסה בניילון נצמד ונקפיא לשעה.
- נוציא מהמקפיא ונשפוך מעל הכל את קרם השוקולד
- להכנת קרם השוקולד: נשים את חצי מיכל השמנת עם השוקולד במיקרו למשך דקה, ואז מוציאים ומערבבים. אחרי זאת נוסיף 20 גרם חמאה ושמים במיקרו עוד חצי דקה. מערבבים לקרם חלק ושופכים על העוגה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת ביסקוויטים שוקולד
שאלה: איך העוגה יוצאת שלמה מהפיירקס? בשלב שאחרי ההקפאה? תשובה: כן אחרי ההקפאה, את יכולה גם בתבנית מרובעת או עגולה קפיצית. |
שאלה: רק שתי כפות סוכר? תשובה: כן. |
שאלה: אפשר במקום מים חלב לטבילה? תשובה: אפשר להוסיף כפית נס קפה למים. בהחלט. |
שאלה: בכמה גבינה מדובר , סך הכל קילו או חצי קילו? תשובה: חצי קילו. |
שאלה: איזה מיכלי גבינת שמת? תשובה: אני שמתי נפוליאון. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: עוגת ביסקוויטים שוקולד וגבינה – חני קונאושוילי