| |

קיורטוש כמו בבודפשט

עם סוכר וקינמון!
בהשראת: מלכי טוב
עדיין אין דירוגים
השמיים סגורים אבל אתם כבר בחו"ל! המאפה הכי מפורסם בהונגריה בא היישר אליכם הביתה לשדרג לכם את המטבח.
קיורטוש – מאפה הונגרי מתוק שמרכיבים מגלילים ענקיים של בצק שמרים טעים שטובלים בסוכר וקינמון עם זיגוג סירופ מפנק מעל.
אין על קיורטוש ביתי לציון חגיגה או אירוע מיוחד, שמלביש לכולם חיוך גדול על הפנים איך שהם מקלפים חתיכה אחרי חתיכה ומתענגים!

מתכון באדיבות: מלכי טוב

ספר המתכונים של @@

 קיורטוש כמו בבודפשט

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

קיורטוש כמו בבודפשט

עם סוכר וקינמון!
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: מלכי טוב

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 כוס חלב

לטבילה:

  • 100 גרם חמאה
  • סוכר עם קינמון או סוכר עם קוקוס
  • סירופ מיד לאחר אפיה :
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס סילאן

אופן ההכנה

  • נכין את הבצק מהחומרים ונשים להתפחה כשעה עד שעה וחצי, עד להכפלת נפח
  • נחלק את הבצק ל-2 , וניצור מלבנים, ואז נחתוך רצועות בין 5-6 ס״מ
  • לאחר מכן נלפף כל רצועה על גליל עטוף בנייר כסף. כמו בתמונה.
  • לאחר שנגלגל את הבצק נמרח בחמאה מומסת, ונטבול בסוכר עם קינמון או בסוכר עם קוקוס
  • שמים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד השחמה קלה
  • אחרי אפייה, את הקיורטושים נניח על גבי רשת מעל הכיור ונשפוך את הסירופ עם כף
  • טעים בלי מלית, אבל אפשר למלא בקצפות ושוקולד ומה שאוהבים בפנים.

הערות וטיפים

קיורטוש כמו בבודפשטקיורטוש כמו בבודפשטקיורטוש כמו בבודפשטקיורטוש כמו בבודפשטקיורטוש כמו בבודפשט
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: קיורטוש כמו בבודפשט 

איך עושים את הגליל?
גלילי נייר טואלט עטופים בנייר כסף. כזה. אפשר גם כוסות של שתיה חמה עם נייר כסף, אפשר גם על מערוך.
איך הנחת אותם בתנור?
מניחים עומדים, הבצק צריך להיות מהודק טוב ובנוסף תפוס בחלקו העליון בשכבה שקצת יוצאת מהגליל. כמו בתמונה.
איך מלפפים?
חותכים אותם לרצועות כמו בתמונה, אז מלפפים על הגלילים.
החמאה היא בתוך הבצק או רק למריחת הבצק אחרי הליפוף?
100 גרם בבצק ועוד 100 גרם נוספים למריחה.
ניתן להכין את הבצק עם מרגרינה במקום חמאה?
הטעם יהיה שונה כמובן אבל את בהחלט יכולה עם מחמאה במקום.
איך משחררים את נייר הכסף?
שופכים סירופ על הקיורטוש וזה עוזר לחלץ.
כמה סירופ צריך לשפוך? כי הוא צריך להשאר קצת קריספי.
קצת מסביב בשביל הצבע על גבי רשת מעל הכיור, זה ישאר קריספי.
איך אפשר להפוך לפרווה?
חלב סויה ומרגרינה / שמן קוקוס.

קיורטוש כמו בבודפשט


מה חושבים על: קיורטוש כמו בבודפשט

    1. אורטל קופמן:
      "הכנו ויצא נפלא, ככה נראה לפני האפייה!"
קיורטוש
צילום: אורטל קופמן

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף קינוחים מושלמים. אל תפספסו!

הפוסט המקורי: קוירטוש כמו בבודפשט – מלכי טוב

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?