| |

לחמניות עננים ביתיות רכות בטירוף

מתכון לחמניות עננים רכות, טעימות ואווריריות, שקל להכין ושכל הילדים אוהבים!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.22 על ידי 19 דירוגים
לחמניות ביתיות

לחמניות עננים רכות ואווריריות, שימלאו את הבית בריח אפייה משגע ומשכר, עם טעם שיגרום לילדים לאכול בלי ויכוח!

אין על לחמניות רכות ואווריריות שאפשר לאכול גם בלי אף ממרח! ואין יותר מדרבן להכין אותן ממתכון שמכינים במהירות ובקלות! אז מאחר שאנחנו יודעים שאתם עובדים מספיק קשה, אנחנו כאן כדי לעשות לכם את החיים קלים יותר ולהסיר מכם את הדאגה העיקרית שבה אתם תובים אם הילדים יאכלו או לא.

הרי לכם מתכון למרקם עננים אווריריות ורכות, שמכינים במהירות ובקלות ולא תהיה שאלה בכלל אם הילדים אוכלים! מושלמות לכל ארוחה, שכיף לילדים גם לקחת איתם בתור ארוחת בוקר לגן או לבית הספר וכולם מרוצים! מרגישים עננים משגעות שיגרמו לכם לחכות לארוחה הבאה!

 

לחמניות עננים
צילום: מלי מאירוב

 

למה באמת כדאי לכם: לחמניות ביתיות

  • מתכון פשוט ביותר, שמכינים בלי מאמץ וכל אחד יכול להכין!
  • ניתן להכין כמות, להקפיא ולשלוף מתי שמתחשק!
  • לחמניות מושלמות לשלוח עם הילדים למסגרות בתור ארוחת בוקר!
  • כל כך טעימות, שלא תקנו יותר לחמניות במאפייה!

שורה תחתונה: מכינים את המתכון הזה ויודעים בביטחון שהילדים אוכלים בחיוך ושיש לנו דאגה אחת פחות!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

לחמניות ביתיות

לחמניות עננים ביתיות רכות בטירוף

מתכון לחמניות עננים רכות, טעימות ואווריריות, שקל להכין ושכל הילדים אוהבים!
ציון 4.22 על ידי 19 דירוגים
לדרג
כמות 16 לחמניות
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית בינונית לתנור

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית)
  • 4 כפות סוכר לבן
  • 2 כוסות מים פושרים
  • ½ כוס שמן קנולה
  • 1 כף מלח דק

להברשה:

  • 1 חלמון ( גודל: L)
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 1 כפית מים
  • שומשום (לפיזור)

אופן ההכנה

  • נשים את הקמח, שמרים, וסוכר בקערה גדולה.
  • נערבב ונוסיף את המים הפושרים תוך כדי לישה במיקסר או ביד, מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך.
  • נוסיף את השמן והמלח ונלוש לעוד עשר דקות. במידה והבצק עדיין יבש, נוסיף מים בטיפות עד שהבצק מוכן. (הבצק מוכן כאשר מקבלים בצק שנדבק לקרקעית אבל מנותק מהדפנות, חלק ואחיד)
  • נשמן בטיפה שמן משטח עבודה ונוציא את הבצק אליו, נלוש מעט בידיים, נכדרר לכדור ונניח בקערה, נכסה בניילון נצמד ונתפיח 45 דקות בלבד.
  • נחלק את הבצק ל-16 כדורים, נכדרר ונכסה אותם במגבת למשך עשר דקות נוספות.
  • נשמן את משטח העבודה ונרדד עם מערוך כל כדור לאורך ונגלגל לרולדה.
  • נניח את הרולדה ל-3 דקות מנוחה בצד ואז בעזרת הידיים ניצור נחש מאורך ונקלע לצורת קשר.
  • נניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (9 לחמניות בתבנית מקסימום), נכסה במגבת לשעה בלבד.
  • נחמם תנור לחום של 190 מעלות - בלי טורבו.
  • נערבב בקערה קטנה חלמון עם סוכר ומים, נבריש כל לחמניה, נפזר שומשום או כל תוספת אחרת שאוהבים (אפשר גם בלי כלום) ונכניס לתנור, מדף שני מלמטה, למשך כ-20 דקות עד להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחמניות עננים

האם אפשר להקפיא את הלחמניות?
אפשר בהחלט.
האם ניתן להכין את הבצק ולהשאיר לילה במקרר?
כן הוא יתפח שם.
כמה גרם אמור להיות כל כדור?
105 גרם.
כמה זמן את מתפיחה לפני ההכנסה לתנור כשהם בתבנית?
20 דקות.
הלחמניות והבצק נראים נפלא אבל המתכון הוא מתכון רגיל מה הופך אותן ללחמניות עננים?
התפיחה הארוכה יותר לפני הכניסה לתנור לתת להם תפיחה ממש עד שמתחבר הבצק אחד לשני מהתפיחה ופחות תפיחה לבצק לאחר לישה להשקיע את כוחות התפיחה שלו לפני התנור.

 


הבמה כולה שלכם:
לחמניות עננים
צילום: שרה ביטון

"אליפות הכנתי לפי מתכון שלך!"
שרה ביטון

לחמניות רכות
צילום: אלה בן חמו

"מתכון אליפות!!!"
אלה בן חמו

לחמניות רכות
צילום: יורם אחלאי

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

 

Similar Posts

10 Comments

  1. הי
    הלחמניות יצאו מדהימות!
    אני רוצה לנסות להתפיח את הבצק למשך הלילה במקרר.
    במידה ומיד אחרי הכנת הבצק אני מכניסה למקרר ללילה, בבוקר למחרת מאיזה שלב עלי להמשיך? הכנת כדורים והמשך לפי ההוראות? או הכנת לחמניות וישר לתנור?
    תודה.

  2. 2 stars
    הכנתי את הלחמניות, הבצק אכן מעולה.
    לדעתי צריך להבריש את הלחמניות עם ביצה לפני ההתפחה. הלחמניות תפחו נפלא ברגע שהברשתי עם הביצה( הברשתי בעדינות) כל הנפח ירד. אכן הלחמניות יצאו נמוכות.

    1. היי אסתר,
      מעניין, תודה רבה ששיתפת אותנו בניסיון שלך.
      נשמח לעדכון נוסף כשאת מכינה אותן שוב!

    1. הכוס היא חד פעמי לשתייה חמה, או כוס מדידה, או כוס זכוכית עם ידית, היחס חשוב מהכמות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?