Advertisements
| | | |

מתכון שבקייה לחג חנוכה

עם סירופ דבש מתוק!
בהשראת: בת אל משה
ציון 4.48 על ידי 123 דירוגים
מתכון שבקייה לחנוכה
Advertisements
אין חגיגי יותר ממגש מעלף מהעוגיות המרוקאיות הכי טעימות שיש!
שבקייה – עוגיות יפהפיות ארוגות מרצועות בצק שמטגנים עם תוספת סירופ דבש מתוק במיוחד.
קינוח מושלם לחגים או לכל סעודה מיוחדת, איך שמתחילים בביס הראשון לא מצליחים להפסיק לאכול!

מתכון באדיבות: בת אל משה

ספר המתכונים של בת אל משה

מתכון שבקייה לחנוכה

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מתכון שבקייה לחנוכה

מתכון שבקייה לחג חנוכה

עם סירופ דבש מתוק!
ציון 4.48 על ידי 123 דירוגים
לדרג
באדיבות: בת אל משה

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
Advertisements

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כף מלח
  • 1 כוס שמן (חד פעמי חם)
  • 2 כפות חומץ
  • 2 וחצי כוסות מים פושרים (יכול להיות פחות,צריך לשים בהדרגה)

סירופ:

  • 1 קילו סוכר
  • 2 וחצי כוסות מים
  • מיץ מלימון אחד
  • ¼ - ½ צנצנת דבש (לא חייב!)
Advertisements

אופן ההכנה

  • נשים בקערת המיקסר את הקמח, סוכר, מלח, שמן, והחומץ, נוסיף בהדרגה את המים החמים (מתחילים מ-2 כוסות, ואת החצי שמים במידת הצורך). ואז ללוש היטב עד שנקבל בצק רך וגמיש.
  • נכסה וניתן מנוחה של 30 דקות. נחלק את הבצק ל-4 כדורים.
  • כל כדור נרדד על משטח מקומח לעלה ארוך ודק, בעזרת גלגלת משוננת נחתוך לרצועות ארוכות, לא דקות ולא עבות מדי.
  • נטגן בשמן חצי עמוק כל רצועה סביב עצמה כדי ליצור צורת פרח (כמו בסרטון). נטגנן עד הזהבה משני צדדים ונעביר למגש עם נייר מגבת.
  • להכנת הסירופ - נשים בסיר את החומרים ונביא לרתיחה, ננמיך ללהבה נמוכה ונבשל כ-20 דקות. בשלב הזה מי שרוצה להוסיף את הדבש ולבשל עוד 20 דק בערך על להבה נמוכה.
  • נטבול כל שבקייה בסירופ משני הצדדים (פשוט נטביע אותם בזהירות). במשך כשנייה לא יותר, ואז נעביר למגש ונפזר מיד שומשום.
Advertisements

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
שמים שמן עד חצי גובה הסיר - אפילו מעט פחות
את השבקיות טובלים בסירופ כשהוא על הגז על להבה הכי נמוכה
אפשר להקפיא ולחדש אותן עם סירופ
אופן הכנה:

נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: מתכון שבקייה לחנוכה 

מה אפשר במקום החומץ?
לא  לוותר על החומץ הוא זה שעושה את הבצק קריספי וגורם לבועות.

 


מה חושבים על: מתכון שבקייה לחנוכה

    1. נעמי בוסקילה:
      "מתכון מעולה עשיתי גם חבל על הזמן"
מתכון שבקייה לחנוכה
צילום: נעמי בוסקילה

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני חנוכה מושלמים. אל תפספסו!


הפוסט המקורי: מתכון שבקייה לחנוכה – בת אל משה

Advertisements

Similar Posts

8 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements