|

מתכון סופגניות מושלם

בטעם משגע ומרקם חלומי!
בהשראת: בר פריש אלחדד
עדיין אין דירוגים
מתכון סופגניות מושלמות 2
מחפשים מתכון סופגניות קלאסיות כמו שצריך? הגעתם למקום הנכון, כי את הסוד מאחורי הסופגנייה המושלמת, לא הרבה אנשים מכירים!
סופגניות מופלאות ומוצלחות עם מרקם אלוהי וטעם מפנק ברמות בלי שאריות בצק בפנים.
אז אם רוצים להרשים בחג החנוכה הקרב, קבלו מתכון לסופגנייה כמו שרק מיטב הקונדיטוריות מכינות שיככב בשולחן החג ויגרוף מחמאות על ימין ושמאל!

מתכון באדיבות: בר פריש אלחדד

ספר המתכונים של בר פריש אלחדד

מתכון סופגניות מושלמות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מתכון סופגניות מושלמות 2

מתכון סופגניות מושלם

בטעם משגע ומרקם חלומי!
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: בר פריש אלחדד

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר
  • מעט מלח
  • 4 ביצים
  • 1 כוס וחצי מים
  • ½ כוס שמן
  • כמה טיפות של תמצית וניל
  • 2 כפות ערק/ ברנדי/ וודקה

אופן ההכנה

  • שמים בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים (חוץ מהמלח), מערבבים ואז מוסיפים את הרטובים (את המים שופכים בהדרגה). לאחר מכן מוסיפים מעט מלח
  • רואים שהבצק התאחד ונותנים לו לישה של כ-10 דקות
  • מתפיחים התפחה ראשונה (כשעה)
  • מרדדים כל פעם חלק מהבצק (גובה של 1 ס"מ) וקורצים עיגולים, מעבירים כל עיגול לריבוע נפרד של נייר אפייה ונותנים עוד התפחה כשעה. (לכסות במגבת)
  • מתחילים לטגן בשמן עם חתיכת גזר
  • מניחים את הבצק כלפי מטה כמו בסרטון ואחרי כדקה הופכים ומוציאים את הנייר
  • חשוב שהשמן לא יהיה חם מידי אלה בינוני כי אז זה לא יוצא טוב! למי שיש מד טמפרטורה אז שיהיה כ-160 מעלות

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
  • לשמן מוסיפים חתיכת גזר
  • לא מוותרים על ערק בבצק
  • לא מגלגלים עיגולים אלה לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים!
  • אסור לגעת בבצק אחרי שהעברנו אותו לנייר אפייה בכלל כי זה יפנצר את ההתפחה נוגעים רק בנייר אפייה
מתכון סופגניות מושלמות
אופן טיגון:

נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון סופגניות מושלמות 

איך עשית את הצורה?
רידדתי את הבצק וקרצתי עיגולים עם רינג.
למה שמים את הניירות?
כדי לא לגעת ישירות בבצק על מנת שלא ירד הנפח וצורת הסופגנייה תתעוות.
מה אפשר לשים במקום ערק?
האלכוהול מתאדה ולא נשאר לא לדאוג זה רק למרקם. משתמשים בערק כדי שהן לא יצאו ספוגות בשמן.
מה עושה הגזר?
משאיר את השמן נקי.

 


מה חושבים על: מתכון סופגניות מושלמות

    1. עינת כהן שמואלי:
      "ניסיתי לפי המתכון שלך ויצא מושלם"
מתכון סופגניות מושלמות
צילום: עינת כהן שמואלי

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני חנוכה מושלמים. אל תפספסו!


הפוסט המקורי: מתכון סופגניות מושלמות- בר פריש אלחדד

Similar Posts

2 Comments

  1. שלום,
    עשיתי את המתכון בדיוק כפי שרשום אך לאחר הטיגון הסופגניות יצאו תפוחות אך חלולות בפנים…מה הסיבה??
    תודה על המתכונים הנפלאיםםם

    1. זה אומר ככה"נ שהסופגנייה יצאה אוורירית מאוד
      כנראה שזמן ההתפחה יחסית לטמפרטורה בחדר היה ארוך מדי, אך בכל זאת מקווים שיצא טעים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?