עוגת שמרים מושלמת עם המון שוקולד שלא תמצאו מישהו שלא יתאהב ברגע שיטעם.
עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק ומפנק של נוטלה עשירה בפנים.
גם צורה מהממת וגם טעם ממכר – אין מישהו שיוכל לעמוד בפני עוגה מוצלחת ומפנקת זו!
מתכון באדיבות: סתיו פרגון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
- כוס: כוס חד פעמית לשתייה קרה
המצרכים
- 5 כוסות קמח רגיל
- 1 כף שמרים יבשים
- ½ כוס סוכר רגיל (או לפחות 2 סוכר וניל)
- ½ כוס שמן (או 100 גרם חמאה מומסת)
- 2 ביצים
- 1 קורט מלח
- 1 כוס מים פושרים (לפי הצורך)
מלית:
- ממרח נוטלה (או כל ממרח אחר שאוהבים)
אופן ההכנה
- נתחיל בערבוב יחד של הקמח, שמרים, וחצי כוס סוכר, ואז מוסיפים את שאר החומרים. ממשיכים בערבוב ואז שמים להתפחה של לפחות שעה עד שמכפיל את הנפח.
- מרדדים על משטח מקומח, ומורחים נוטלה (או כל מלית אחרת). מקפלים ועושים צורה.
- מורחים בביצה ואז שמים להתפחה עוד חצי שעה
- מכניסים לתנור על 180 מעלות למשך כ-25 דקות.
שאלות נפוצות: עוגת שמרים נוטלה
אפשר להכין בבצק הזה גם קרואסונים? |
אם רוצים להחליף לקמח שמרים כמה לשים? |
איך עושים את הצורה? |
מה חושבים על: עוגת שמרים נוטלה
-
- אושר מרחבי:
“נראה אש!”
- מירב קדוש:
“לא הייתה לי תבנית אבל יצאה מעולה”
- אושר מרחבי:

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: עוגת שמרים נוטלה – סתיו פרגון
יש לי כוסות מדידה של אפייה . אין לי כוס חד פעמית, אלו אותם כמויות?
כוס מידה אוניברסלית היא בד”כ 240 מ”ל, כוס חד פעמית חמה היא 200 וקרה היא 180 מ”ל. אז להתחשב בכמויות בהתאם או ממליצים לקנות סט כוסות חד פעמיות ולהשתמש רק באפייה (גם מתחשב בסביבה וגם כוס כמו במתכון עוזרת למתכונים לצאת כמו שצריך)