עוגות | עוגות שמרים | שחיתות
עוגת שמרים נוטלה
הצורה מהממת והטעם ממכר!
עוגת שמרים מושלמת עם המון שוקולד שלא תמצאו מישהו שלא יתאהב ברגע שיטעם.
עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק ומפנק של נוטלה עשירה בפנים.
גם צורה מהממת וגם טעם ממכר – אין מישהו שיוכל לעמוד בפני עוגה מוצלחת ומפנקת זו!
עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק ומפנק של נוטלה עשירה בפנים.
גם צורה מהממת וגם טעם ממכר – אין מישהו שיוכל לעמוד בפני עוגה מוצלחת ומפנקת זו!
מתכון באדיבות: סתיו פרגון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס: כוס חד פעמית לשתייה קרה.
המצרכים
- 5 כוסות קמח רגיל
- 1 כף שמרים יבשים
- ½ כוס סוכר רגיל (או לפחות 2 סוכר וניל)
- ½ כוס שמן (או 100 גרם חמאה מומסת)
- 2 ביצים
- 1 קורט מלח
- 1 כוס מים פושרים (לפי הצורך)
מלית:
- ממרח נוטלה (או כל ממרח אחר שאוהבים)
אופן ההכנה
- נתחיל בערבוב יחד של הקמח, שמרים, וחצי כוס סוכר, ואז מוסיפים את שאר החומרים. ממשיכים בערבוב ואז שמים להתפחה של לפחות שעה עד שמכפיל את הנפח.
- מרדדים על משטח מקומח, ומורחים נוטלה (או כל מלית אחרת). מקפלים ועושים צורה.
- מורחים בביצה ואז שמים להתפחה עוד חצי שעה
- מכניסים לתנור על 180 מעלות למשך כ-25 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שמרים נוטלה
אפשר להכין בבצק הזה גם קרואסונים? |
אם רוצים להחליף לקמח שמרים כמה לשים? |
איך עושים את הצורה? |
מה חושבים על: עוגת שמרים נוטלה
-
- אושר מרחבי:
"נראה אש!"
- מירב קדוש:
"לא הייתה לי תבנית אבל יצאה מעולה"
- אושר מרחבי:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: עוגת שמרים נוטלה – סתיו פרגון
בטעות שמתי כוס סוכר .. הבצק כבר בהתפחה !! מה יצא לי???
היי ליטל!
אל דאגה, העוגה פשוט תצא מתוקה יותר אבל המרקם שלה והצורה לא ייפגעו.
מקווים שעזרנו 🙂
הי,
לכמה עוגות אינגליש מחלקים את הבצק?
תודה
כ3 רולדות בתבנית אינגליש קייק.
יש לי כוסות מדידה של אפייה . אין לי כוס חד פעמית, אלו אותם כמויות?
כוס מידה אוניברסלית היא בד"כ 240 מ"ל, כוס חד פעמית חמה היא 200 וקרה היא 180 מ"ל. אז להתחשב בכמויות בהתאם או ממליצים לקנות סט כוסות חד פעמיות ולהשתמש רק באפייה (גם מתחשב בסביבה וגם כוס כמו במתכון עוזרת למתכונים לצאת כמו שצריך)