עוגת גבינה מנומרת
גבוהה ורכה עם נגיעות קקאו!

אם עוגות גבינה כבר לא עושות לכם את זה, אז הגיע הזמן להתאהב מחדש עם מתכון שמשדרג את המראה והטעם!
עוגת גבינה מנומרת – עוגת גבינה אפויה שיוצאת גבוהה ורכה ברמות, עם איים קטנטנים וחמודים מקקאו בלגי מעל.
עוגה מרשימה ומדהימה ביפיה שתמיד גונבת את ההצגה, והטעם? פשוט אין למה להשוות!
עוגת גבינה מנומרת – עוגת גבינה אפויה שיוצאת גבוהה ורכה ברמות, עם איים קטנטנים וחמודים מקקאו בלגי מעל.
עוגה מרשימה ומדהימה ביפיה שתמיד גונבת את ההצגה, והטעם? פשוט אין למה להשוות!
מתכון באדיבות: דליה סיני
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
תבנית בגודל 22 ס״מ.
המצרכים
- 8 ביצים
- 1 חבילה אינסטנט פודינג צרפתי
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- גרידה מחצי לימון
- 5 כפות גדושות קמח
- 1 אבקת אפיה
- 1 כוס סוכר
- 1 שמנת חמוצה 9%
- 750 גרם גבינת סקי 9%
- 4 כפות גדושות קורנפלור
לנימור:
- קקאו בלגי
אופן ההכנה
- מקציפים את החלבונים במהירות גבוה עם קורט מלח, ואז מוסיפים חצי כוס סוכר לקצף יציב
- בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר ושאר החומרים עד לעיסה חלקה
- מכניסים ב-3 פעמים את קצף החלבונים לקערת החלמונים בעזרת לקקן, לעיסה חלקה
- נשים את הבלילה בתבנית מתאימה, נחמם את התנור מראש על 170 מעלות - ונשים בתוכו תבנית עם מים חמים
- לצורת מנומר - ניקח בקערה קטנה כ-9 כפיות מהעיסה וצובעים בעזרת קקאו בלגי בפעמיים - פעם חום כהה ופעם חום בהיר. אחרי זאת נערבב יחד ובעזרת שקית זילוף בעדינות מציירים כתמים ואופים בזהירות
- אופים את העוגה בתנור במשך כ-90 דקות (רגיל, לא טורבו) (לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה). לא פותחים את התנור ובסיום האפיה משאירים את העוגה בתנור למשך כשעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה מנומרת
מתי עושה את המנומר? באיזה שלב? |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
היי, כמה זמן העוגה צריכה להיות בתנור והאם אופים בטורבו או חום עליון תחתון תודה
היי כרמית, טורבו מייבש את מה שאופים. לכן, בד"כ כל מה שאסור לייבש, כמו בצק שמרים, עוגת גבינה, עוגה בחושה וכו…לא לאפות בתוכנית טורבו. בהצלחה ובתיאבון!