אין חגיגי יותר ממגש מעלף מהעוגיות המרוקאיות הכי טעימות שיש!
שבקייה – עוגיות יפהפיות ארוגות מרצועות בצק שמטגנים עם תוספת סירופ דבש מתוק במיוחד.
קינוח מושלם לחגים או לכל סעודה מיוחדת, איך שמתחילים בביס הראשון לא מצליחים להפסיק לאכול!
מתכון באדיבות: בת אל משה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות סוכר
- ½ כף מלח
- 1 כוס שמן (חד פעמי חם)
- 2 כפות חומץ
- 2 וחצי כוסות מים פושרים (יכול להיות פחות,צריך לשים בהדרגה)
סירופ:
- 1 קילו סוכר
- 2 וחצי כוסות מים
- מיץ מלימון אחד
- ¼ - ½ צנצנת דבש (לא חייב!)
אופן ההכנה
- נשים בקערת המיקסר את הקמח, סוכר, מלח, שמן, והחומץ, נוסיף בהדרגה את המים החמים (מתחילים מ-2 כוסות, ואת החצי שמים במידת הצורך). ואז ללוש היטב עד שנקבל בצק רך וגמיש.
- נכסה וניתן מנוחה של 30 דקות. נחלק את הבצק ל-4 כדורים.
- כל כדור נרדד על משטח מקומח לעלה ארוך ודק, בעזרת גלגלת משוננת נחתוך לרצועות ארוכות, לא דקות ולא עבות מדי.
- נטגן בשמן חצי עמוק כל רצועה סביב עצמה כדי ליצור צורת פרח (כמו בסרטון). נטגנן עד הזהבה משני צדדים ונעביר למגש עם נייר מגבת.
- להכנת הסירופ - נשים בסיר את החומרים ונביא לרתיחה, ננמיך ללהבה נמוכה ונבשל כ-20 דקות. בשלב הזה מי שרוצה להוסיף את הדבש ולבשל עוד 20 דק בערך על להבה נמוכה.
- נטבול כל שבקייה בסירופ משני הצדדים (פשוט נטביע אותם בזהירות). במשך כשנייה לא יותר, ואז נעביר למגש ונפזר מיד שומשום.
הערות וטיפים
טיפים להצלחה:
שמים שמן עד חצי גובה הסיר - אפילו מעט פחות
את השבקיות טובלים בסירופ כשהוא על הגז על להבה הכי נמוכה
אפשר להקפיא ולחדש אותן עם סירופ אופן הכנה:
שמים שמן עד חצי גובה הסיר - אפילו מעט פחות
את השבקיות טובלים בסירופ כשהוא על הגז על להבה הכי נמוכה
אפשר להקפיא ולחדש אותן עם סירופ אופן הכנה:
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: מתכון שבקייה לחנוכה
מה אפשר במקום החומץ? |
מה חושבים על: מתכון שבקייה לחנוכה 132750
-
- נעמי בוסקילה:
“מתכון מעולה עשיתי גם חבל על הזמן”
- נעמי בוסקילה:

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!