| | | |

עוגת פירות יבשים ופיצוחים

ללא סוכר לבן, גלוטן, וביצים. עוגה בריאה, קלה וטעימה בלי רגשות אשמה!
בהשראת: מור איליה
ציון 4.22 על ידי 61 דירוגים
עוגת פירות יבשים ופיצוחים
תאספו את כל הפירות היבשים שיש לכם על המדף ותתכוננו למתכון עם שילוב מפנק ומענג במיוחד.
עוגת פירות יבשים ופיצוחים – עוגה שמכינים ללא סוכר לבן, גלוטן, וביצים, עם טעם מטריף ברמות שלא מתפשר.
עוגה בריאה וקלה שכדאי להכין וליהנות מטעם מתוק בלי רגשות אשמה!

ספר המתכונים של מור איליה

עוגת פירות יבשים ופיצוחים
צילום: מור איליה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת פירות יבשים ופיצוחים

עוגת פירות יבשים ופיצוחים

ללא סוכר לבן, גלוטן, וביצים. עוגה בריאה, קלה וטעימה בלי רגשות אשמה!
ציון 4.22 על ידי 61 דירוגים
לדרג
באדיבות: מור איליה

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

  • 1 ½ כוסות פירות יבשים קצוצים ללא סוכר (תמרים, חמוציות, אננס, משמש, תאנים וכו')
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית ציפורן טחון
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית קסאנטן גאם
  • 1 כפית משפר אפייה
  • 1 כוס קמח אורז
  • 1 כוס קורנפלור
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 גרד לימון
  • אגוזים קלויים מרוסקים גס

אופן ההכנה

  • נבשל על אש קטנה את הפירות, היבשים, החמאה, הקינמון, הציפורן, ואגוז המוסקט, ואז נסיר מהאש ונצנן מעט. נוסיף לסיר את שאר המרכיבים ונערבב.
  • נעביר כעת את התערובות לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות ונאפה בחום בינוני של 170 מעלות למשך כ-30-45 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת פירות יבשים

מה זה קסנטן גאם?
קסנטן גאם הינו חומר גלם אבקתי, לבן, לא רעיל המשמש לייצוב ועיבוי חומרים בתחום המזון. אפשר לרכוש בניצת דובדבן או כל חנויות טבע או בחנויות לחומרי אפייה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

 


הפוסט המקורי: עוגת פירות יבשים ופיצוחים – מור איליה

Similar Posts

21 Comments

  1. 1 star
    הכנתי את העוגה לפי המתכון הכתוב ,וזה לא יצא כלל עוגה ,נראה שחסר במתכון ביצים.

    1. היי אורית,
      אין בעוגה הזו ביצים, תוכלי לתאר בבקשה מה הכוונה שזה לא יצא כלל עוגה? אולי נוכל לעזור 🙂

  2. בעוגה הזאת יש סוכר יותר מכל עוגה אחרת שאכלתי בימי חיי
    פירות יבשים מלאים בסוכר אז אל תקראו לעוגה בלי סוכר ותפגעו באנשים תמימים עם סוכרת

    1. היי לאה, ממש מצערים במידה והכותרת גרמה לבלבול. העוגה ללא סוכר לבן, וזו הכוונה, אך כמובן כפי שניתן לצפות מעוגת פירות יבשים, היא מכילה פירות יבשים.. ואם לא רשום במפורש שמתאים לסכרתיים, אז אנחנו לא ממליצים להם להכין. תודה על הבנה ושיהיה יום נעים.

      1. למה רשום גם משפר אפיה וגם קסאנטן גם? שניהם עושים את אותה עבודה, האם כך?
        מתי מוסיפים את המים? בבישול?

      2. היי,
        אנחנו ממליצים לעבוד לפי המצרכים במתכון.
        את המים מוסיפים בבישול.
        בהצלחה 🙂

    1. היי רלי,
      תודה על התגובה שלך, תיקנו את המתכון. העוגה אכן לא טבעונית למרות שניתן להמיר את החמאה לשמן או חמאת קוקוס ולהפוך אותה לכזו.
      אין חובה להשתמש במשפר אפייה אבל זה קצת עוזר להפחית בכבדות של הפירות היבשים על מרקם העוגה.
      בהצלחה 🙂

  3. תודה. קניתי קמח אורז.
    אבל בחנות לא ידעו מה זה:
    קסאנטן גאם
    משפר אפייה
    מה התחליפים לנ"ל?

    1. משפר אפייה כשמו כן הוא, משפר ומוסיף אך אפשר לוותר עליו, ויצאו תוצרים טובים.
      תפקיד הקסנטן גאם הוא להוות תחליף לתכונת הגלוטן כחומר מאחד ומדביק כשמכינים מקמח ללא גלוטן (כגון קמח אורז). הקסנטן גאם הכרחי כאשר משתמשים בבצק שאמור לתפוח, כלומר כאשר השתמשנו בשמרים, במקרה הזה לדעתנו אינו הכרחי אך לא ניסינו להשמיט, את מוזמנת לנסות ולשתף איך יוצא או לחלופין להשתמש בקמח רגיל. בהצלחה ובתיאבון!

    1. היי רחל, קמח אורז די דומה לקמח רגיל אז כן אפשר להתשתמש בו, אך המתכון כבר לא יהיה ללא גלוטן. ולא ניסינו להחליף אך בד"כ על כל כפית סודה לשתייה יש לשים 2 כפיות אבקת אפייה בכדי ליהנות מאפקט דומה. בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?