סופגניות שוקולד אמסטרדם
סופגניות שוקולד במילוי שוקולד לבן!
התאהבתם לפני כמה חודשים בטרנד עוגיות אמסטרדם המיוחדות הרכות והפאד'גיות, ועכשיו בזמן לחנוכה – היכונו להתאהב מחדש עם גרסה חדשה ויצירתית.
סופגניות אמסטרדם – סופגניית שוקולד רכה ומופלאה עם מלית שוקולד לבן מושחת ביותר, וציפוי סוכר לחוויה מתוקה במיוחד בכל ביס.
במקום הסופגנייה השגרתית של חנוכה, תתכוננו להרשים עם המעדן המשגע הזה שתמיד יגנבו את אור הזרקורים. בהבטחה!
סופגניות אמסטרדם – סופגניית שוקולד רכה ומופלאה עם מלית שוקולד לבן מושחת ביותר, וציפוי סוכר לחוויה מתוקה במיוחד בכל ביס.
במקום הסופגנייה השגרתית של חנוכה, תתכוננו להרשים עם המעדן המשגע הזה שתמיד יגנבו את אור הזרקורים. בהבטחה!
מתכון באדיבות: עינת בוימן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
כמות: 20 סופגניות במשקל 45 גרם
- פרלין שוקולד לבן 20 גרם בכל סופגנייה
- 470 גרם קמח לחם
- 30 גרם קקאו איכותי
- 1 כף שמרים יבשים / 25 גרם שמרים טריים (חצי קובייה)
- 50 גרם סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 ביצים
- 1 כף אלכוהול (רום/ ברנדי/ וודקה/ערק)
- 50 מל שמן
- 1 כוס מים (בהדרגה)
- 1 קורט מלח
אופן ההכנה
- ללוש את כל המצרכים יחד ואת המים שמים בהדרגה (לא בטוח שצריך הכל). הבצק צריך להיות רך ונוח לעבודה ולא דביק. לישה כ-12 דקות.
- נכין פרלינים משוקולד לבן איכותי לא ורד הגליל! אלא נטיפי שוקולד לבן. במתכון משתמשים בקליבו
- בפשטות ניקח כמה נטיפים של שוקולד ונמעך אותם יחד במשקל של 20 גרם עד שנוצר כדור.
- נחלק את הבצק ל-20 כדורים שווים.
- נמעך כל כדור ונניח בתוכו פרלין ואז נסגור ונגלגל היטב שהכדור יהיה סגור כמו שצריך .
- נניח כל כדור על ריבוע נייר אפייה משומן וקטן
- נכסה וניתן לכדורים לתפוח כשעה ורבע.
- נחמם שמן בסיר ל-160 מעלות. מומלץ מד חום .
- נטגן כל כדור כדקה וחצי מכל צד. שהסופגנייה יוצאת מהשמן ננער אותה ונטבול בתוך קערה עם סוכר נחכה כמה דקות לפני שמתנפלים כי זה רותח!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: סופגניות אמסטרדם
מה זה קמח לחם, איפה אפשר למצוא? |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני חנוכה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: סופגניות אמסטרדם משגעות – עינת בוימן
נראה סוףףףףףףףףף
כמה שוקלת כל סופגניה ? שיצאו לי שווים בבקשה?ואם המטבעות שוקולד לא יתחברו לי לכדור כי קר עכשיו אז אפשר ככה לשים כמו שהם נכון?
היי רחלי, מהמתכון יוצא 20 סופגניות במשקל 45 גרם כל אחת. ובמתכון משתמשים בנטיפים שמועכים יחדיו עד שמתחברים ושוקלים 20 גרם, אם המטבעות שלך באותו משקל אז גם יכול להתאים. בהצלחה ובתיאבון!