אין דבר טעים יותר לארוחת שבת ממפרום מפנק שכזה.
קציצות מפרום מטוגן רכות ועסיסיות שמטגנים לצד תפוחי אדמה קראנצ’ים, ואז מבשלים ברוטב סמיך ומושחת המלא בירק ותיבולים.
מגישים תבשיל זה לצד קוסקוס או אורז בצד ויש לכם ארוחה מלאה ומטריפה שמתחסלת במהירות!
מתכון באדיבות: מלי מאירוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
- קמח
- 1 כפית רסק עגבניות
- 2 ביצים
- 3 תפוחי אדמה
- 2 בצלים
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה
- ½ כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית מלח
- 1 כפית דבש
- ½ צרור פטרוזיליה / כוסברה
לקציצות:
- ½ קילו בשר טחון
- ½ צרור פטרוזיליה / כוסברה
- 1 בצל קטן מגורד
- 1 כף רסק עגבניות
- ½ כפית אריסה או פלפל צ'ומה
- 2 כפות פירורי לחם פשוטים
- 1 כף שמן
- 3 כפות מים או סודה
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה
אופן ההכנה
- בקערה ללוש את כל חומרי הקציצות יחד למשך כ-4 דקות.
- אחרי זאת מכינים קערה עם קמח וקערה אחרת עם 2 ביצים וכפית רסק עגבניות. וטובלים את הקציצות בקמח ואז בביצים ומטגנים
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומטגנים קלות רק לצבע.
- לאחר מכן, בסיר רחב ושטוח מטגנים 2 בצלים עם הכורכום על להבה בינונית נמוכה, כמזהיבים מוסיפים את שאר התבלינים והפטרוזיליה ומערבבים.
- מוסיפים את הקציצות ותפוחי האדמה ומים חמים עד טיפה מעל הגובה, ומבשלים למשך 45 דקות על אש נמוכה עם מכסה סגור. צריך שהמים מצטמטמים לגובה הקציצות, אם צריך מוסיפים טיפה.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
מה חושבים על: קציצות מפרום מטוגן
-
- טובה חורש:
“יצא לי מהמם! תודה רבה מלי וחג שמח” - שרית שמש:
“הכנתי היום וחוסל!”
- טובה חורש:


הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: קציצות מפרום מטוגן – מלי מאירוב