עוגת שוקולד נדירה ששברה את הרשת.
עוגה רכה, עסיסית, ונימוחה עם מרקם שמיימי מציפוי גנאש שמנתי ועשיר
עוגה כיפית בהכנה מהירה וקלה עם חומרים שתמיד יש בבית – מסוג העוגות שהם בגדר חובה בכל שבת!
מתכון באדיבות: כפיר דהן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס חד פעמי לשתייה קרה
תבנית 24 או כל תבנית בגודל בינוני דומה
המצרכים
- 5 יחידות ביצים
- 2 כוסות סוכר
- ½ כוס שמן
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 3 כפות קקאו
- 2 כוסות קמח
- 1.5 כוס מים רותחים
לציפוי גנאש:
- 1 גביע שמנת מתוקה
- 2 חפיסות שוקולד מריר
אופן ההכנה
- שלב ראשון, נקציף את החלבונים למשך 5 דקות על מהירות גבוהה, ואז מוסיפים לקערה את הסוכר, חלמונים ואת השמן ונקציף שוב את הכל יחדיו.
- כעת מורידים למהירות נמוכה, ומוסיפים את הסוכר וניל, אבקת האפייה, הקקאו, הקמח, ואת המים.
- בשלב זה שופכים את הבלילה שנוצרת לתבנית מתאימה ומכניסים לתנור על חום 150 מעלות (אפייה עליונה ותחתונה) למשך כ 45 דקות או עד שקיסם שנועצים באמצע העוגה יוצא נקי.
להכנת הגנאש:
- נרוקן את השמנת המתוקה בקערה מתאימה למיקרוגל.
- את השוקולד נקצוץ דק ונוסיף לקערה ביחד עם שתי כפות מים רותחים.
- נמיס את שניהם יחדיו במיקרוגל למשך כ-40 שניות, נוציא ונערבב.
- חוזרים על הפעולה שוב למשך כ-40 שניות עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- הגנאש מוכן! נשפוך בעדינות על העוגה מעל ונשים את העוגה במקרר.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד נדירה
אפשר להפחית את הסוכר לכוס? ואת הסוכר וניל? |
אפשר קצפת צמחית במקום החלבית? |
הפרחים והמגש מאיפה נרכשו בבקשה? |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: ע.וגת שוקולד נדירה – כפיר דהן
שכחתם לציין את להכין את הציפוי
היי אביטל, להכנת הגנאש – נמיס במיקרו על דקה וחצי, נערבב טוב טוב עד שזה הופך לשוקולד ואז שופכים בעדינות על העוגה מעל ושמים במקרר. תוקן תודה.
איך נוצרות הקוביות למעלה?
היי ענת, חותכים עם סכין בצורה הרצויה. בהצלחה!
שאלה- העוגה צריכה להיות כל הזמן במקרר.?
תלוי כמה מהר אוכלים את העוגה. בד”כ ניתן לשמור עוגת שוקולד בטמפרטורת חדר 1-2 ימים, ובמקרר היא תחזיק מעמד עד שבוע.
עוגה מעולה! קלה להכנה, טעימה. מתכון ברור, נהדרת.
תודה רבה!
שמחים שאהבת! את תמיד מוזמנת לשתף איך יוצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
נשמע טעים וקל..אנסה בהזדמנות הראשונה..
עוגה מעולה… קלה ונעימה
תודה רבה
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
באיזה גודל התבנית?
תבנית 24 או כל תבנית אחרת בגודל בינוני.
מומלץ להיגמל מהשימוש בכלים חד”פ לבישול (ובכלל!). מה רע בכוס מדידה?!
היי מירי, צודקת במאה אחוז אך חשוב גם בשבילנו לשתף איזה כלי מידה השתמשה בעלת המתכון המקורי כאשר שיתפה לראשונה, ככה שהסיכויים להצלחת המתכון הכי גבוהים אם משתמשים באותם כלי מדידה כמוה. תודה על ההבנה ובהצלחה!
האם מדובר ב 2 כפיות או 2 שקיות אבקת אפיה ?
היי מיכל, כשלא מצויין כפיות מדובר בשתי שקיות, בהצלחה ובתיאבון!
מתי מוסיפים את החלבונים?
היי אביגיל, את החלבונים נקציף בשלב הראשון של המתכון למשך 5 דקות על מהירות גבוהה, ואז נוסיף סוכר, חלמונים, ושמן ונמשיך להקציף, ואז ממשיכים ומוסיפים את שאר המצרכים כפי שרשום, בהצלחה!
אפשר להבהיר יותר את הכמויות, מה זה 2 סוכר וניל?
היי מיכל, הרחבנו את המתכון והבהרנו יותר גם את המצרכים וגם את אופן ההכנה, מקווים שתכיני ויצא מושלם. בהצלחה ובתיאבון!
נתקעתי בלי סוכר
יש לי רק כוס אחת והשאר סוכר חום בהיר
האם כדאי או לחכות לקניית סוכר?
תצא בערך אותה דרגת מתיקות אם תשתמשי בסוכר חום, אך הטעם והמרקם כמובן יושפעו מכך.
עוגה מ ו ש ל מ ת !!
קלה להכנה כלכך רכה, כמו ענן!! טעימה וחוסלה תוך דקות ספורות!!!!! הייתי בשוק.
חיפשתי ככ הרבה זמן מתכון לעוגת שוקולד פרווה פשוט וטעים לאירוח. לא הפסיקו להחמיא על העוגה וביקשו את המתכון!
בקיצור אני באמת ממש ממליצה .
שמחים שאהבת אלין, תענוג גדול לשמוע! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
עוגה מעולה, מתכון ברור, אוורירית וגבוהה
העוגה הכי מוצלחת ומרשימה שיצא לי להכין, תודה!
שאלה:
במידה ופעם הבאה אני שמה כוס ו1/2 סוכר במקום 2 המרקם ישתנה?
שמחים שאהבת שחף, תמיד תענוג לשמוע בתיאבון! לשאלתך לא, שינוי קל כזה לא ישפיע על המרקם.
את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
10 כוכבים. גם קלה וגם טעימה. מה צריך יותר.
שמחים שאהבת חני! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup