|

עוגת שוקולד נדירה

הכי טעימה שאכלתם!
בהשראת: כפיר דהן
ציון 4.39 על ידי 83 דירוגים
עוגת שוקולד כפיר דהן

עוגת שוקולד נדירה ששברה את הרשת.

עוגה רכה, עסיסית, ונימוחה עם מרקם שמיימי מציפוי גנאש שמנתי ועשיר

עוגה כיפית בהכנה מהירה וקלה עם חומרים שתמיד יש בבית – מסוג העוגות שהם בגדר חובה בכל שבת!

 

ספר המתכונים של כפיר דהן

עוגת שוקולד כפיר דהן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שוקולד כפיר דהן

עוגת שוקולד נדירה

הכי טעימה שאכלתם!
ציון 4.39 על ידי 83 דירוגים
לדרג
באדיבות: כפיר דהן

ציוד

כוס חד פעמי לשתייה קרה
תבנית 24 או כל תבנית בגודל בינוני דומה

המצרכים

  • 5 יחידות ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 3 כפות קקאו
  • 2 כוסות קמח
  • 1.5 כוס מים רותחים

לציפוי גנאש:

  • 1 גביע שמנת מתוקה
  • 2 חפיסות שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • שלב ראשון, נקציף את החלבונים למשך 5 דקות על מהירות גבוהה, ואז מוסיפים לקערה את הסוכר, חלמונים ואת השמן ונקציף שוב את הכל יחדיו.
  • כעת מורידים למהירות נמוכה, ומוסיפים את הסוכר וניל, אבקת האפייה, הקקאו, הקמח, ואת המים.
  • בשלב זה שופכים את הבלילה שנוצרת לתבנית מתאימה ומכניסים לתנור על חום 150 מעלות (אפייה עליונה ותחתונה) למשך כ 45 דקות או עד שקיסם שנועצים באמצע העוגה יוצא נקי.

להכנת הגנאש:

  • נרוקן את השמנת המתוקה בקערה מתאימה למיקרוגל.
  • את השוקולד נקצוץ דק ונוסיף לקערה ביחד עם שתי כפות מים רותחים.
  • נמיס את שניהם יחדיו במיקרוגל למשך כ-40 שניות, נוציא ונערבב.
  • חוזרים על הפעולה שוב למשך כ-40 שניות עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  • הגנאש מוכן! נשפוך בעדינות על העוגה מעל ונשים את העוגה במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד נדירה

אפשר להפחית את הסוכר לכוס? ואת הסוכר וניל?
אפשר בהחלט להפחית בסוכר אבל סוכר וניל משפר את הטעם לדעתי עליו דווקא לא לוותר.

אפשר קצפת צמחית במקום החלבית?
כן בטח.

הפרחים והמגש מאיפה נרכשו בבקשה?
יש בכל חנות סטוק, אני קניתי במיקס מקס.

 


הבמה כולה שלכם:

"עוגה מ ו ש ל מ ת !!
קלה להכנה כלכך רכה, כמו ענן!! טעימה וחוסלה תוך דקות ספורות!!!!! הייתי בשוק.
חיפשתי כ"כ הרבה זמן מתכון לעוגת שוקולד פרווה פשוט וטעים לאירוח. לא הפסיקו להחמיא על העוגה וביקשו את המתכון!
בקיצור אני באמת ממש ממליצה."
אלין

"עוגה מעולה, מתכון ברור, אוורירית וגבוהה
העוגה הכי מוצלחת ומרשימה שיצא לי להכין, תודה!"
שחף
"10 כוכבים. גם קלה וגם טעימה. מה צריך יותר."
חני קפלן

"העוגה יצאה מצוינת עם מה שנשאר הוספתי גנאש שוקולד ושמנת ופתיבר קצוצ ועשיתי כדורי שוקולד"
אורלי ברוך

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!


הפוסט המקורי: ע.וגת שוקולד נדירה – כפיר דהן

Similar Posts

56 Comments

  1. 5 stars
    הכנתי את העוגה הזו פעמיים, פעם אחת כעוגת יום הולדת, עגולה, חציתי בגובה, מרחתי קרם ושוקולד, עטפתי וקישטתי, יצאה מעולהההההה! רכה עסיסית וטעימה מאוד.
    פעם שניה הכנתי כעוגה מהירה לכבוד שבת בשתי תבניות אינגליש וציפוי גנאש כפי שכתוב במתכון, וגם אז יצאה מעולהההההה, טעימה עסיסית! מאמצת אותה לעוגת השוקולת הקבועה שלי.! שווה להכין!

  2. קבלתי המלצה למתכון ניסיתי ולצערי היו כמה דברים… האחד עשיתי אותו חום 45 דק והעוגה היתה נוזלית ולא אפויה עדיין
    דבר שני לא כהה מידי.. 3 כפות קקאו מספיק?
    והשלישי שחתכתי ממנה יש לה קטעים בהירים יותר.. משהו בבלילה מוזר. למה זנ? אשמח להכין שןב ולבדוק מה קרה.. עשיתי בדיוק כפי ההוראות

    1. היי שרה!
      המתכון הזה אכן מומלץ, כנראה שצריך רק לעשות כמה תיקונים קטנים לפעם הבאה. למשל:
      ייתכן שבתנור שלך יש צורך באפייה ממושכת יותר ולכן תמיד כדאי לבדוק את העוגה עם קיסם ולהמשיך לאפות עד שהיא מוכנה, זאת מפני שיש הבדל בין עוצמת התנורים.
      בנוסף, העוגה עצמה לא צריכה להיות כהה מאוד מפני שהגנאש מכסה אותה והוא מספיק כהה.
      יש לערבב את הבלילה כמו שצריך עד שמתקבלת תוצאה אחידה.
      בהצלחה בפעם הבאה, אנחנו בטוחים שתצא מעולה 🙂

    1. כדי להתאים לתבנית אינגליש קייק יש לחתוך את כמות המצרכים בחצי ולהכין באותו האופן כמו במתכון המקורי.

      1. הבנתי שהכוס מדידה היא בעצם כוס חד פעמית לשתייה קרה, האם מדובר בכוס של 180 מ"ל?

  3. אם אני מעוניין לשים כוס סוכר אחת בלבד, האם עליי להוסיף איזה מוצר יבש אחר במקום זאת?

  4. כפיר נראית מושלמת העוגה אך אנא ממך תן לי בכמות איך להפוך אותה לטבעונית מבחינת הביצים אני יודעת ניתן רסק תפוחי עץ וחומץ על חמש ביצים לא יודעת כמות לא מוצאת בשום מקום ביצה אחת שווה לכמה רסק וחומץ אודה לך מאוד עם תוכל לענות לי
    תודה רבה יעלה

    1. היי יעלה!
      שאלה מצוינת 🙂 הנה כמה דרכים להחליף ביצים במתכון של עוגה:
      ביצה אחת שווה ערך ל –
      1. כף זרעי פשתן טחונים + כף וחצי מים, לערבב טוב ולהניח בצד 5 דקות (האפשרות הטובה ביותר).
      2. כף קמח, 3/4 כף שמן, רבע כפית אבקת אפייה וכף מים. לערבב ולהניח בצד 5 דקות.
      3. כף קורנפלור + כף מים, לערבב ולהניח בצד ל-5 דקות.

      מקווים שהצלחנו לעזור!

    1. 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה. אז יש להוסיף עוד 3 כפיות כדי להשלים לשתי שקיות אבקת אפייה. בהצלחה!

  5. הייתי צריכה להעלות טמפרטורה ל 180 לעוד כעשרים דקות אחרי האפייה כפי שכתבתם כי זה לא נאפה והיה מימי לגמרי. אבל פרט לזה-מצויין

  6. שתי שקיות אבקת אפיה לשתי כוסות קמח? האין זה ה-מון? העוגה לא יוצאת עם טעם לוואי חזק?
    שואלת לפני שאני עושה אותה, כי היא נראית מושכת מאוד.
    תודה

    1. היי פנינה, אין לאבקת האפייה או כל מוצר אחר טעם לוואי, העוגה יוצאת טעימה ועשרות אם לא מאות כבר הכינו והתאהבו. בהצלחה!

  7. עוגה מעולה, מתכון ברור, אוורירית וגבוהה
    העוגה הכי מוצלחת ומרשימה שיצא לי להכין, תודה!
    שאלה:
    במידה ופעם הבאה אני שמה כוס ו1/2 סוכר במקום 2 המרקם ישתנה?

  8. נתקעתי בלי סוכר
    יש לי רק כוס אחת והשאר סוכר חום בהיר
    האם כדאי או לחכות לקניית סוכר?

    1. תצא בערך אותה דרגת מתיקות אם תשתמשי בסוכר חום, אך הטעם והמרקם כמובן יושפעו מכך.

      1. עוגה מ ו ש ל מ ת !!
        קלה להכנה כלכך רכה, כמו ענן!! טעימה וחוסלה תוך דקות ספורות!!!!! הייתי בשוק.
        חיפשתי ככ הרבה זמן מתכון לעוגת שוקולד פרווה פשוט וטעים לאירוח. לא הפסיקו להחמיא על העוגה וביקשו את המתכון!
        בקיצור אני באמת ממש ממליצה .

    1. היי מיכל, הרחבנו את המתכון והבהרנו יותר גם את המצרכים וגם את אופן ההכנה, מקווים שתכיני ויצא מושלם. בהצלחה ובתיאבון!

    1. היי אביגיל, את החלבונים נקציף בשלב הראשון של המתכון למשך 5 דקות על מהירות גבוהה, ואז נוסיף סוכר, חלמונים, ושמן ונמשיך להקציף, ואז ממשיכים ומוסיפים את שאר המצרכים כפי שרשום, בהצלחה!

      1. היי מירי, צודקת במאה אחוז אך חשוב גם בשבילנו לשתף איזה כלי מידה השתמשה בעלת המתכון המקורי כאשר שיתפה לראשונה, ככה שהסיכויים להצלחת המתכון הכי גבוהים אם משתמשים באותם כלי מדידה כמוה. תודה על ההבנה ובהצלחה!

    1. היי אביטל, להכנת הגנאש – נמיס במיקרו על דקה וחצי, נערבב טוב טוב עד שזה הופך לשוקולד ואז שופכים בעדינות על העוגה מעל ושמים במקרר. תוקן תודה.

      1. תלוי כמה מהר אוכלים את העוגה. בד"כ ניתן לשמור עוגת שוקולד בטמפרטורת חדר 1-2 ימים, ובמקרר היא תחזיק מעמד עד שבוע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?