עוגת אלפחורס רולדה
עם קצפת, ריבת חלב והמון קוקוס!

כזה טעם מטריף בהכנה כזאת קלה? גלו עכשיו את הסוד מאחורי עוגת האלפחורס הנפלאה הזו!
רולדת אלפחורס מהממת וטעימה, עם מלית קצפת משגעת, וזילוף ריבת חלב מפנקת עם המון קוקוס עסיסי מעל.
עוגת אלפחורס מפוארת, עשירה, וטעימה בטירוף שחובה לנסות לפחות פעם. איך שרואים כמה קלה להכין, תככב העוגה זו אצלכם במטבח באופן קבוע!
רולדת אלפחורס מהממת וטעימה, עם מלית קצפת משגעת, וזילוף ריבת חלב מפנקת עם המון קוקוס עסיסי מעל.
עוגת אלפחורס מפוארת, עשירה, וטעימה בטירוף שחובה לנסות לפחות פעם. איך שרואים כמה קלה להכין, תככב העוגה זו אצלכם במטבח באופן קבוע!
מתכון באדיבות: גלית בר-גיל קליש
ספר המתכונים של גלית בר-גיל קליש
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
- 3 ביצים L בטמפרטורת החדר
- 1 קורט מלח
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 קליפה מגוררת מ-1/2 לימון (אם אוהבים, אפשר לוותר)
- 2 כפיות לימון סחוט (חצי לימון יספיק)
- 3/4 כוס קמח לבן-חשוב לנפות
- 1/2 כפית אבקת אפייה
לקצפת:
- 500 מל׳ שמנת מתוקה
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות אבקת סוכר
למריחה וקישוט:
- ½ צנצנת ריבת חלב
- 1 שקית קוקוס קטנה - אפשר לפרגן בקוקוס
אופן ההכנה
- נקציף במיקסר את הביצים, מלח, וסוכר למשך כ-5 דקות עד שמקבלים תערובת תפוחה ואוורירית, ואז נוסיף מיץ לימון, גרידת לימון, ווניל, ומקציפים לעוד 1/2 דקה.
- נוסיף את הקמח עם אבקת האפייה עד שזה נטמע לתערובת אחידה ונפסיק לערבב.
- נשפוך לתבנית של התנור שמרופדת בנייר אפייה ומשומנת היטב - חשוב לשמן כי אז יהיה קשה לנתק.
- נאפה על חום 175 מעלות למשך כ-20 דקות או עד שמוכן. נצנן ונפריד מנייר האפייה. נגלגל לצורת רולדה ונחכה לקירור מלא.
- נקציף במיקסר את חומרי הקצפת עד שמקבלים קצפת יציבה.
- נפתח את הרולדה, נמרח חצי צנצנת ריבת חלב באופן אחיד על פני הרולדה, ואז נפזר חצי כוס קוקוס ואחרי זאת את כל הקצפת (חשוב להשאיר כוס קצפת לקישוט וציפוי).
- נגלגל את הרולדה, נצפה בקצפת ואז נפזר את הקוקוס מעל.
- אפשר גם לחמם כף ריבת חלב במיקרו ולזלף פסים עם שקית זילוף (או שקית אוכל).
- נשים לקירור מינימום 4 שעות.
הערות וטיפים








נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת אלפחורס רולדה
בקמח לא שמים שמן? לא שמים. |
מספיק 2 כפות אינסטנט פודינג ו3 אבקת סוכר כדי שהקצפת תהיה יציבה? אכן כן. בהתחלה שקלתי 4 כפות אבל הטעם היה משתלט. עם 2 כפות הקצפת יציבה והטעם הוא יותר של שמנת מתוקה ולא של פודינג. היציבות פה היא לא קריטית כמו בזילוף כי השכבה היא דקה יחסית. צריך להקציף לקצפת יציבה- השילוב יצא מהמם עם 2 כפות. מקסימום לתחושתך שימי 3 כפות פודינג וניל. יצא אחלה. |
משאירים לקירור עם הנייר אפייה מגולגל? כן, או שאפשר להעביר למגבת ולגלגל. |
את הרולדה מגלגלים עם המגבת שהיא חמה? כשהיא יוצאת מהתנור, אני מניחה מגבת, הופכת על הצד של המגבת ומגלגלת כשהיא חמה. |
הקוקוס הוא טחון לבן רגיל? אכן טחון רגיל.. |
מה חושבים על: עוגת אלפחורס רולדה
-
- נופר אלחרר:
"עוגה טעימה בטירוף" - רויטל חכמון:
"אלופה, זה מהמם!"
- נופר אלחרר:

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: עוגת אלפחורס רולדה – גלית בר-גיל קדוש
מתכון 10
יצאה רולדה טעימה יפה מאוד
וטעימה בטרוף.
תודה רבה !?❤
שמחים שאהבת! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
נראה מתכון אדיר!
מקציפים את הביצים ללא הפרדה?
נכון מאוד!