ספינג\' היישר ממרוקו
מרקם שמתפוצץ בפה!
Advertisements
אם כבר מכינים ספינג' לחנוכה, הכי כדאי להכין את הגרסה האסלית שכמותה עוד לא ראיתם!
ספינג' היישר ממרוקו בטעם מטריף, מרקם שמתפוצץ בפה מרוב קריספיות ועם ציפוי סוכר מפנק ומתוק במיוחד.
כי פשוט אי אפשר לחגוג חנוכה בלי מגש מלא מהמעדן הזה שירים לכם את החגיגה עם תענוג ששווה כל דקת הכנה!
ספינג' היישר ממרוקו בטעם מטריף, מרקם שמתפוצץ בפה מרוב קריספיות ועם ציפוי סוכר מפנק ומתוק במיוחד.
כי פשוט אי אפשר לחגוג חנוכה בלי מגש מלא מהמעדן הזה שירים לכם את החגיגה עם תענוג ששווה כל דקת הכנה!
מתכון באדיבות: שונטל אשר
Advertisements
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס: כוס חד פעמית חמה
Advertisements
המצרכים
- 4 כוסות מים חמימים
- 1 כף סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 קילו קמח (בערך)
- 1 כף מלח
Advertisements
אופן ההכנה
- בקערה שמים 4 כוסות מים חמימים, כף סוכר, ו2 כפות שמרים יבשים, נערבב היטב ושמים בצד ל-10 דקות.
- אחרי זאת ניקח קמח מנופה ונתחיל לשים בהדרגה לתוך קערת המים, לערבב ולתפוח על הבצק, ולשים כף מלח, ואז נמשיך לשים קמח עד לקבלת בצק דליל לא קשה.
- הלישה של הבצק נעשית רק ביד - נלוש רבע שעה ונותנים לבצק לתפוח למשך חצי שעה
- אחאי זאת שמים שמן ביד ושוב נלוש ולתפוח על הבצק, מכסים ונותנים עוד תפיחה
- מחממים שמן עמוק בסיר ומוציאים חתיכה - עושים גומה ומניחים בשמן עם ידיים משומנות. לא לגעת בהם עד רואים שלמטה מתקבל צבע חום בהיר, ואז נהפוך שוב עד לקבלת ספינג אמיתי.
- מוציאים על נייר סופג. אפשר לפזר סוכר מעל.
Advertisements
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
Advertisements
שאלות נפוצות: ספינג' ממרוקו
אפשר ישר עם קמח שמרים? |
טובלים בסירופ? |
מה חושבים על: ספינג' ממרוקו
-
- רחל עטיה:
"תודה על המתכון יצא טעים אליפות"
- רחל עטיה:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
Advertisements
אין על המתכון שלכם
יצא בצק סוף הדרך
ואני אחת שמכינה כל שנה
את השנה יצא בצק יוצא דופן
במובן הטוב של המילה
תודה שיש אתכם
חג חנוכה שמח 🍩🕎🌅
היי סאלי!
כיף לשמוע שאת נהנית מהאתר שלנו, ואת יותר ממוזמנת להעלות תמונות בקבוצה ולהשוויץ שנתלהב ביחד 😉
חג שמח!!
מעולה!!!
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
אין על המתכונים של שונטל אליפות בכל מגוון וצורות של עוגיות
שמחים שאהבת! את תמיד מוזמנת לשתף איך יוצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup