עוגת אלפחורס מוס
עוגת שכבות משגעת!
למה להסתפק בעוגיות הקטנות של אלפחורס כאשר אפשר להכין בגרסה גדולה וחגיגית?!
עוגת אלפחורס מופלאת ומרשימה המורכבת מבסיס פריך של עוגיית אלפחורס עם שכבת מוס שוקולד וקוקוס מפנק, שמצפים בריבת חלב עשירה.
עוגת מוס אלפחורס מפוארת ומלהיבה ששולחת גלים של תענוג בכל ביס וביס קטן. אין מצב שלא קוצרים ים של מחמאות על עוגה זו!
מתכון באדיבות: סילבי אילוז
עוגת אלפחורס מופלאת ומרשימה המורכבת מבסיס פריך של עוגיית אלפחורס עם שכבת מוס שוקולד וקוקוס מפנק, שמצפים בריבת חלב עשירה.
עוגת מוס אלפחורס מפוארת ומלהיבה ששולחת גלים של תענוג בכל ביס וביס קטן. אין מצב שלא קוצרים ים של מחמאות על עוגה זו!
מתכון באדיבות: סילבי אילוז
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית 26
המצרכים
לתחתית:
- 100 גרם חמאה מומסת
- ½ כוס סוכר
- 1 ביצה L
- 2 חלמונים
- 1 ½ כוסות קורנפלור
- ½ כוס קמח
- ½ כף אבקת אפייה (5 גרם)
לציפוי התחתית:
- ½ צנצנת ריבת חלב (165 גרם)
- 2 כפות קוקוס
למוס שוקולד לבן וקוקוס:
- ¼ כוס חלב (60 מ"ל)
- 200 גרם שוקולד לבן
- 3 מיכלים שמנת מתוקה (750 מ"ל סה"כ)
- 1 כוס חלב (240 מ"ל)
- 1 חבילת פודינג וניל
- 1 כוס קוקוס
לציפוי וקישוט:
- ½ צנצנת ריבת חלב
- 2 כפות חלב
- 1 כוס קוקוס
אופן ההכנה
- מחממים תנור מראש על 160
- מתחילים בתחתית - לשים את כל מרכיבי הבצק עד שנוצר בצק אחיד. משמנים תבנית ומהדקים את הבצק ואז אופים עד הזהבה.
- מצפים את התחתית - מורחים חצי צנצנת ריבת חלב על תחתית הבצק החמה, מפזרים גם 2 כפות קוקוס ומניחים לצינון
- עוברים למוס שוקולד - ממיסים במיקרו שוקולד לבן עם רבע כוס חלב ומערבבים ומצננים.
- אחרי זאת מקציפים שמנת מתוקה, כוס חלב, ופודינג. מוסיפים את הקוקוס, ואז השוקולד לבן, ומקציפים עוד כמה שניות
- משטחים את המוס על התחתית ומכניסים ללילה במקרר
- נעבור לציפוי ולקישוט - מחממים במיקרו חצי צנצנת ריבת חלב עם שתי כפות חלב. נותנים לזה להתקרר מעט ואז שופכים בעדינות על העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת אלפחורס מוס
אפשר להכין אותה בלי קוקוס? |
הכנסת אותה למקפיא? |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: סילבי אילוז
באיזה מצב צבירה מכניסים את השוקולד הלבן? צריך להמיס אותו?
היי הדס, קוצצים את השוקולד וממיסים במיקרוגל, בהצלחה ובתיאבון!