סמבוסק חומוס עיראקי
מתכון אסלי של סבתא!
מכינים סמבוסק מושלם זה ואין סבתא עיראקית שלא תתגאה בכם!
סמבוסק חומוס – כיסוני בצק מטוגנים וקריספיים במילוי נדיב של גרגירי חומוס מתובלים עם בצל.
מאפה עיראקי מעלף המגשים חלומות עם טעם נוסטלגי ומפנק בכל ביס, מעדן!
סמבוסק חומוס – כיסוני בצק מטוגנים וקריספיים במילוי נדיב של גרגירי חומוס מתובלים עם בצל.
מאפה עיראקי מעלף המגשים חלומות עם טעם נוסטלגי ומפנק בכל ביס, מעדן!
מתכון באדיבות: הילה סמוכה רשתי
ספר המתכונים של הילה סמוכה רשתי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
למלית:
- 1.5 כוסות חומוס (לאחר השריה במים + כפית סודה לשתייה למשך הלילה)
- 2 בצלים קצוצים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית שאטה (לקבל תטעם פיקנטי (לא חובה))
- 2 כפות כמון
- 1/4 כוס שמן
- 1 חלבון ביצה
לבצק:
- 3.5 כוסות קמח
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- 3 כפות שמן
- 1 ¼ כוסות מי חומוס (ראה בהמשך)
אופן ההכנה
- להכנת המלית - משרים את גרגרי החומוס לילה קודם עד לריכוך.
- נסנן ונשטוף. נבשל עד לריכוך ואז נמעך באופן גס ולא משחתי (את מי הבישול של החומוס שומרים להכנת הבצק)
- במחבת, נטגן בצל בשמן עד להזהבה, נוסיף תבלינים וחומוס, ונמשיך לערבב כדקה ואז נוריד מהאש. נוסיף חלבון, נערבב ונצנן.
- להכנת הבצק - בקערה נערבב את הקמח, סוכר, ושמרים. ואז נוסיף את שאר החומרים וללוש למשך 5 דקות לפחות.
- נכסה את הקערה בניילון נצמד ונשים להתפחה כשעה.
- נחלק את הבצק ל-20 כדורים וניתן להם לנוח כ-10 דקות.
- נרדד כל כדור, ונניח באמצע כף גדושה מהמלית, ואז נסגור היטב שלא ייפתח בזמן הטיגון.
- אפשר להניח לכיסונים מעט לתפוח, ואז נקבל בצק רך כמו בתמונה. אם נטגן מיד נקבל בצק יותר קריספי, לכן אם לא רוצים את הגרסה התפוחה והרכבה, מכינים בכל פעם רק את הכמות שנכנסת בסיר/מחבת ומטגנים על מנת למנוע מהבצק לתפוח.
- בכל מקרה מקפידים על עטיפה דקה ככל הניתן של הבצק וכמות מלית נדיבה.
- נטגן כשתי דקות מכל צד על אש בינונית עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מה חושבים על: סמבוסק חומוס עיראקי
-
- נופר כהן:
"גם אני הכנתי כאלה אמאלה מושלם אין טעים כזה" - מאיה צברי:
מי שלא עיראקי לא מבין. שאפו שאפו, גם אני גדלתי על המעדן הזה"
- נופר כהן:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מאפים ולחמים מושלמים אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: הילה סמוכה רשתי
נראה מעולה 🙂
מה מתאים להגיש ליד?
היי,
סלט ירוקים קליל, ביצה קשה/אומלט, רוטב עמבה טרי, רסק עגבניות עם קצת מלח שמן זית ושום.
מקווים שהצלחנו לעזור!
חלבון – הכוונה לחלבון ביצה?
היי, אכן כן.
תודה רבה על ההערה שלך, ערכנו את המתכון כך שיהיה ברור יותר 🙂
האם אפשר לצלות ולהקפיא ולטגן למוחורות אם כן צריך להפשיר ליפני או לטגן ישר מהמקפיא
היי נורית!
עדיף לא להקפיא אלא להכין טרי במקום, אבל אם חייבים להקפיא, אז כדאי להפשיר לפני הטיגון 🙂
לא ממש האמנתי שאפשר לשחזר טעמים בצורה מדויקת כל כך.
אבל ,הגעת לנקודות הכי רגישות שלי .
הגעת לאמא שלי ז"ל שנפטרה לפני מעל 30 שנים.
אין לי מה לומר .
רק תודה על האפשרות לשוב לאותו המקום והטעם משחר ילדותי .ואני כבר לא ילד .
תודה
חילי, ריגשת אותנו!
אנחנו מאוד שמחים לדעת שהמתכון הזה נגע בך בצורה כל כך משמעותית 🙂
תודה על התגובה שלך!
עדיין לא ניסיתי
אבל חזרתי לבית הוריי
למטעמים של אמא וסבתא
תודה שאת לא נותנת לזכרונות לשקוע?
שאלה לגבי סמבוסק חומוס. ערב טוב.מה זה חלבון שכתוב המצרכים?ובמה אפשר להחליף את מי ההשרה של החומוס?
וואוו, יצא לי סמבוסק מ ע ל ף ; מתכון כל כך מדוייק ; תודה להילה סמוכה האלופה
השכנה שלי שטעמה אמרה לי שזה יצא לי יותר טעים משהעירקיים עושים ?
איזה כיף לשמוע רחל תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
תענוג בכל ביס. אני אופה. לא מטגנת.
לאפות זה תמיד רעיון מצויין ורד! אם יצא לך לצלם כשהכנת אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
ניסיתי יצא מעולה!!!!
שמחים שאהבת מירי! את תמיד מוזמנת לשתף איך יוצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
כתוב שמשרים את החומוס. לא כתוב שמבשלים אותו אבל כתוב שומרים את מי הבישול. מבשלים או לא מבשלים את החומוס?
היי איציק, נסנן ונשטוף את גרגרי החומוס שהשרינו לילה ואז מבשלים עד לריכוך ומועכים באופן גס ולא משחתי. בהצלחה ובתיאבון!
איפה כתוב על הבישול של החומוס? כתוב רק על ההשרייה…
היי מיכל, נסנן ונשטוף את גרגרי החומוס שהשרינו לילה ואז מבשלים עד לריכוך ומועכים באופן גס ולא משחתי. בהצלחה!
חשוב לא לרדד מידיי. אתם לא עושים מצות. אחרת הסמבוסק נהיה קריספי, הוא נקרע ושמן נכנס פנימה. זה צריך להיות מעט עבה. ככה זה יוצא מושלם.
אגב, זה הולך מעולה עם סלט פלפלים חריף ופטרוזיליה טריה..
טיפים מצויינים אביחי תודה על השיתוף, מקווים שנהנת מהמתכון, בתיאבון!
מושלם נחטף הולכת להכין כמות כפולה
היי רות,
איזה כיף!! נשמח גם לראות איך יצא בקבוצה 🙂