Advertisements
|

סופגניות גאורגיות פונצ’יקי

עם קרם וניל חלומי!
בהשראת: תכלת אזולאי
ציון 5 על ידי דירוג אחד
סופגניות גאורגיות פונצ’יקי
Advertisements
היישר מהמטבח הגאורגי אליכם הביתה – המתכון המיוחד שיעשה לכם את חנוכה.
מתכון אגדתי לפונצ'יקי – סופגניות גאורגיות קטנות, אווריריות וטעימות ברמות עם מילוי קרם וניל ביתי חלומי ומלטף.
האתגר האמיתי הוא להתאפק ולא לחסל ישר מהמחבת – מעדן ממכר בטירוף!

מתכון באדיבות: תכלת אזולאי

ספר המתכונים של תכלת אזולאי

סופגניות גאורגיות פונצ’יקי

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

סופגניות גאורגיות פונצ’יקי

סופגניות גאורגיות פונצ’יקי

עם קרם וניל חלומי!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: תכלת אזולאי
Advertisements

המצרכים

עיסה להתסיס את השמרים:

  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים

לבצק:

  • 3 ביצים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 תמצית וניל / 2 שקיות סוכר וניל
  • מעט גרידת תפוז
  • 1 כף בערך לימון.
  • 150 גרם חמאה רכה מאוד
  • 1 כף ברנדי
  • 4.5 כוסות קמח בערך

לקרם וניל:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • ½ כוס קמח
  • ½ ל יטר חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 6 חלמונים
  • 1 מקל ווניל שלם (לחרוץ להוסיף את התוכן והמקל)
  • גרידת לימון ותפוז ביחד.
Advertisements

אופן ההכנה

  • קודם מכינים ראש עיסה להתסיס את השמרים - מרתיחים את החלב ומשאירים בצד שיתקרר, ואז מערבבים עם שאר החומרים, מכסים ונותנים לשמרים לתסוס במשך 15-20 דקות.
  • מכינים את הבצק - בקערת מיקסר מקציפים את הביצים, סוכר, וניל, גרידת תפוז, לימון, חמאה, וברנדי. מקציפים לקצך בהיר ותפוח ואז מוסיפים את הראש עיסה שהכנו.
  • מערבלים ומתחילים להוסיף קמח בהדרגה. אחרי זאת מכסים את הבצק ונותנים התפחה של 40 דקות
  • מורידים אוויר וללוש, ואז ליצור 50 כדורים קטנים ומכסים לעוד 20 דקות.
  • בינתיים מכינים את המלית - נרתיח את החלב עם הוניל, גרידת תפוז, ולימון.
  • נכבה ונניח בצד שיתקרר מעט.
  • נקציף 6 חלמונים עם הסוכר, נוסיף קמח וקורנפלור, ואז נערבל היטב שלא יהיה גושים. ליצוק את החלב לבלילה ולערבל
  • נחזיר לבישול על אש קטנה לעוד כמה דקות שהכל מסמיך, תוך כדי ערבוב תמיד שלא יווצרו גושים.
  • מסירים מהאש וממתינים שיתקרר, מכסים ומכניסים למקרר להתייצבות.
  • עם כריות האצבעות נפתח כל כדור בצק, כמו שממלאים קובה, ממלאים בקרם, ואז סוגרים. לדאוג לאטום טוב, שלא יצא הקרם בטיגון.
  • מטגנים, ובסוף מפזרים מעל א.סוכר.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: סופגניות גאורגיות פונצ’יקי 

אפשר למלות אולי רק ריבה במקום הקרם?
אפשר למלא בכל מלית שרוצים – ריבה, טופי, שוקולד.

אחרי מילוי הכדורים יש לטגן מיד או להמתין לעוד התפחה?
למלא את כולן ולטגן.

האם ניתן להקפיא?
לא ניסיתי. אך אם הכמות גדולה מדי אפשר תמיד להכין חצי כמות.

 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני חנוכה מושלמים אל תפספסו!


הפוסט המקורי: תכלת אזולאי

Advertisements

Similar Posts

2 Comments

    1. היי שימי, אפשר לנסות מיץ תפוזים (אפשר גם קנוי) אך הקפיד לא להתמהמה עם הטיגון. היינו ממליצים לחלופין להכין את הסופגניות ממתכון שאינו דורש ביצים כגון המתכון הזה
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements