| |

בסבוסה סולת אוורירית

רכה, מענגת ופשוטה להכין!
בהשראת: הילה סמוכה רשתי
ציון 4.39 על ידי 21 דירוגים
בסבוסה סולת אוורירית

לא משנה מי שואלים, כולם מסכימים שאין כמו עוגת בסבוסה לשדרוג היום ושיפור מצב הרוח!

עוגת בסבוסה סולת רכה ומענגת עם תוספת שקדים מעל העוגה וסירופ מתוק במיוחד הנותן מרקם שיטריף לכם את החושים

עוגת סולת קלה ופשוטה של פעם, כמו שהכינה סבתא שתעשה לכם טוב בפה ובלב. רק נותר קנקן תה על הצד ומובטח לכם פינוק מיוחד!

ספר המתכונים של הילה סמוכה רשתי

עוגת סולת בסבוסה פרווה
צילום: הילה סמוכה רשתי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

בסבוסה סולת אוורירית

בסבוסה סולת אוורירית

רכה, מענגת ופשוטה להכין!
ציון 4.39 על ידי 21 דירוגים
לדרג
באדיבות: הילה סמוכה רשתי

ציוד

כוס: כוס חד פעמי חם
תבנית: תבנית תנור (תבנית מלבנית 30x20 ס"מ).

המצרכים

  • 5 ביצים מופרדות L
  • ¾ כוס סוכר (134 גרם)
  • 1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
  • ¾ כוס שמן קנולה (180 מ"ל)
  • 1 ¼ כוסות סולת חיטה (178 גרם)
  • ½ כוס קוקוס טחון (38 גרם)
  • ½ כוס קמח לבן (78 גרם)
  • שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ½ כוס שקדים מולבנים שלמים (73 גרם)

לסירופ סוכר:

  • 1 כוס מים (240 מ"ל)
  • 1 ¼ כוסות סוכר (224 גרם)

אופן ההכנה

  • מפרידים את הביצים, ומקציפים במהירות הגבוהה ביותר את החלבונים עם הסוכר למשך 5 דקות בדיוק.
  • לאחר מכן מנמיכים למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים את החלמונים (אחד אחד).
  • מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן עד לאיחוד. ואז מוסיפים את הסולת, קוקוס, קמח, ואבקת האפייה.
  • נותנים עוד הקצפה קצרה עד לאיחוד חומרים ועוצרים.
  • שופכים את התערובת אל תוך תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה.
  • שמים לאפייה בתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות למשך 30-40 דקות. לאחר 5 דקות של אפייה מוציאים את העוגה, ומסדרים יפה את השקדים ואז מחזירים להמשך אפייה.
  • להכנת הסירופ - מביאים את מצרכי הסירופ לרתיחה ומבשלים עוד 7 דקות. מכבים ומצננים כחצי שעה עד לטמפרטורת החדר. כדאי דווקא להתחיל מהכנת הסירופ ולחסוך זמן המתנה.
  • מוזגים את סירופ הסוכר מעל העוגה כשהיא חמה והסירופ הצטנן לטמפרטורת החדר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת סולת בסבוסה פרווה
צילום: הילה סמוכה רשתי


שאלות נפוצות: בסבוסה עוגת סולת 

לסמן עם סכין או רק להניח שקדים?
איך שנוח לך, כשמסמנים עם סכין אז ייתר פשוט לחתוך אחרי זה מדויק. אני אישית לא מסמנת עם סכין.

את משתמשת במיץ תפוזים טרי או מבקבוק?
תלוי בעונה, אני תמיד מעדיפה טרי.
האם כוס מים וכוס וחצי סוכר מספיק כדי להרטיב אותה לא משנה באיזה תבנית היא נאפית?
מספיק בהחלט. התבנית תלוי בגובה שרוצים לקבל, אני אוהבת אותה לא גבוהה ואופה בתבנית של התנור.

 

עוגת סולת בסבוסה פרווה
צילום: הילה סמוכה רשתי

 


מה חושבים על: בסבוסה עוגת סולת 

"זאת הבסבוסה הכי טעימה שהכנתי, האמת כבר הפסקתי להכין חחחחח לא יכולה להמשיך להרשות לעצמי לאכול חצי תבנית או יותר לבד חחח!"

אורלי כליף

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: הילה סמוכה רשתי

Similar Posts

4 Comments

  1. 5 stars
    מושלם! הרשת מלאה המתכונים לא ברורים עם ביצים בלי ביצים יוגורט מיץ תפוזים ניסיתי וזה מתכון מנצח ! העוגה רכב ונימוחה תענוג גדול לשבת !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?